עשר מדינות בחרו בטכנולוגיית 3DVIA של דאסו סיסטמס ליצירת ביתנים תלת ממדיים אינטראקטיביים למבקרים ב-Virtual World Expoדאסו סיסטמס, המובילה העולמית בפתרונות תלת-ממד (3D) וניהול מחזור חיי מוצר (PLM), הציגה במרכז התרבות הסיני בפריז את הביתן הצרפתי הווירטואלי המהווה שכפול מקוון של הביתן הצרפתי בוורלד אקספו שתתקיים השנה בשנחאי. הביתן נוצר עם תוכנת 3DVIA Virtools של דאסו סיסטמס, המשמשת ליצירת חוויית תלת מימד מקוונת ו”טבעית”.
עד כה, יותר מעשרה ביתנים בינלאומיים כבר בחרו בטכנולוגיה מתקדמת זאת לפיתוח ביתנים תלת ממדיים ויצירת חוויה אינטראקטיבית ייחודית למבקרים ב- Virtual World Expo.
לצפייה בסרטון המביא הצצה לדוכן הצרפתי: http://www.youtube.com/watch?v=ePY5b9dg6jM
במסגרת כנס ה- PLM השנתי של דאסו סיסטמס ישראל: “PLM Forum 2010” (18.2), תוצג תוכנת 3DVIA Virtools יחד עם פתרונות חדשניים נוספים לתכנון ועיצוב בתלת מימד לתעשיות השונות.
הביתן הצרפתי המקוון הוא בן-לוויה אינטגרלי לביתן הצרפתי באקספו. מבקרים יכולים לנוע בחופשיות ברחבי הביתן הוירטואלי, בתוכו ומחוצה לו, כאילו היו בביתן הפיזי, ולראות את הגן על גג הביתן ויצירות מופת ממוזיאון צ’אורסיי בפריז.
באמצעות טכנולוגיית תלת הממד של דאסו סיסטמס, שהנה המילה האחרונה בתחום, יכולים מבקרים גם ליהנות מאינטראקטיביות תלת ממד בלתי רגילה, כמו מיני-משחקים או “כניסה” וירטואלית לתוך יצירות מופת כמו “הארוחה” של גוגן, בהן הם יכולים לנווט סביב עצמי הציור.
Expo Shanghai Online צפויה למשוך יותר מ- 100 מיליון צופים, שיעשו את אקספו 2010 לתערוכה העולמית החשובה ביותר אי-פעם, עם משתתפים מרחבי העולם. שנחאי אונליין תישמר לצמיתות אחרי שהתערוכה הפיזית תנעל את שעריה, ותיצור עבור הדורות הבאים תערוכה וירטואלית שאינה מסתיימת.
טכנולוגיית 3DVIA Virtools המאפשרת לאנשים לסייר באופן וירטואלי בביתן הצרפתי בתערוכה העולמית, כבר נוכחת בתחומים ובתעשיות רבות, כולל חוויית מוצר, תכנון ערים, חוויות קנייה קמעונאית מקוונות, הדרכה מבוססת סימולציה, פרסום, ואפילו שיווק אינטרנט. מותגים אחרים של טכנולוגיית חוויית תלת ממד דומה לחיים של דאסו סיסטמס כבר זוכים לשימוש נרחב בתעשיות כמו תעופה וחלל, רכב, בנייה, מוצרי צריכה (CPG), והלבשה.
דרך תכנון, סימולציה וייצור מדויקים של מוצר בעולם הוירטואלי לפני ייצורו בפועל, מופחתים משמעותית בזבוז חומרים וצריכת אנרגיה, מה שמוביל לעלויות נמוכות יותר וזמן פיתוח מוצר קצר יותר.