חדשות היום

החזון של דיגיטק- One-Stop-Shop ליצרני OEM

מאת: אריק ויינשטיין

דיגיטק, אחת מחברות הייצור האלקטרוני  הוותיקות  בארץ,  הודיעה לאחרונה על כניסתה לייצור גם בסין וזאת כחלק מהגדלת כושר הייצור והגדלת התחרותיות.
דיגיטק שנוסדה לפני 25 שנה נרכשה ב-2008 ע”י בית ההשקעות CSS שמושקע בישראל עד כה ב-8 חברות. רכישה זו אפשרה לדיגיטק להגדיל את כושר הייצור וגם להשקיע בטכנולוגיות ייצור מתקדמות– כמו ציפויים קונפורמיים בעזרת מכונה הראשונה מסוגה בארץ לציפויים סלקטיביים  וכן מכונות להחלפת רכיבי  BGA .
נפגשתי עם עופר ברדה, מנכ”ל דיגיטק לשמוע  על היכולות החדשות של החברה וגם כיוונים אסטרטגיים חדשים.

איך אתה מסכם את השנתיים האחרונות מבחינת דיגיטק?
“שנת 2008 הייתה שנה לא קלה והרגשנו האטה משמעותית, אך לשמחתי 2009 הייתה שנה טובה מאד- קיבלנו חברות חדשות לייצור והתחלנו בייצור בכמויות בינוניות וגדולות בסין. הרכש הנוסף שבצענו באמצעי ייצור בנוסף ל-6 קווי SMT   מאפשר לנו לקבל עבודה בכמויות גדולות.

מהם המודלים העסקיים בהם אתם עובדים עם לקוחות?
אנו פועלים בכל טווח האפשריות מול הלקוחות – החל מייצור בכמויות קטנות  של אבי טיפוס ועד Turnkey  מלא שכולל רכש הרכיבים, ייצור והרכבה, QA בדיקות חשמליות ופונקציונאליות ועד למשלוח ללקוח הסופי. החברה מסוגלת  לגייס כח אדם נוסף במקרה של פרויקטים דחופים – דבר שמאפשר לנו זמני תגובה מהירים ללקוחות שלחוצים בזמן. לחברה יש מחלקת רכש עם אנשים וותיקים ומיומנים – דבר שמהווה יתרון משמעותי עבור הלקוח , במיוחד לכמויות קטנות.

מדוע החלטתם להשקיע בהקמת שלוחה בסין?
הדחיפה לכך הגיעה מהלקוחות שרצו  אפשרויות ייצור זולות יותר- בעיקר בייצור המוני. השתמשנו בניסיוננו הרב  כחברה שעוסקת בהרכבה וייצור ללמוד את שוק הייצור בסין – ובחרנו ב-2 מפעלים שבהם נייצר עבור לקוחותינו. הייצור בסין מתאים יותר לייצור המוני אך מוגבל ובעייתי יותר בכמויות קטנות.  יש מספר לא קטן של חברות שימשיכו את הייצור בישראל  ובניהן החברות הביטחוניות שתמיד ייצרו בארץ, חברות שחוששות מגניבת הקניין הרוחני (IP) וחברות שמחויבות לייצר מקומי עקב מענקים שקיבלו מהמדינה .

מה היתרון שאתם מביאים ללקוח שרוצה לייצר בסין?
היתרון הגדול הוא שהלקוח מקבל ייצור בסין בעלויות נמוכות יחסית  בתהליך ששקוף לו – הוא לא צריך להיחשף לעבודה מול שוק הייצור הסיני שהוא בכלל לא פשוט.  דיגיטק לוקחת אחריות על כל הליך הייצור והיא אחראית לספק ללקוח את המוצרים הסופיים באפס תקלות. חשוב להבין, עד היום- רב העבודה מול שוק הייצור בסין נעשית דרך סוכנים – שהם בעצם מתווכחים בין הלקוח הישראלי לחברות הייצור בסין, אך הלקוח בעצמו צריך לעבוד מול כמה ספקים שונים  בסין לצורך הייצור וללא שום אחריות של הסוכן המתווך, ופה אנו מבשרים את השינוי – ספק יחיד לכל תהליך הייצור. דיגיטק  מספקת  ללקוח שירותי ייצור משלימים בסין כמו ייצור ה- PCB, רכש, ייצור צמות וכבלים , מתכת ופלסטיקה – הכול תחת קורת גג אחת.

איך אתם מנהלים פרויקט כזה?
כל פרויקט ייצור בסין מנוהל ומלווה ע”י צוות  בדיגיטק ישראל , הרכש יכול להיעשות או פה או ישירות בסין –ע”י אנשי רכש שאנו מחזיקים שם. כמו כן –   דיגיטק מחזיקה בסין צוות של מהנדסי אלקטרוניקה ורכיבים  שמלווים את הפרויקט מקרוב ואחראים לפיתרון הבעיות שצצות. ה- QA  ובדיקות פונקציונאליות נעשה ע”י צוות מיומן של דיגיטק – ובאם יש לבצע תיקונים – אנו ערוכים לבצע אותם פה בישראל.
האם אתם עובדים עבור השוק הביטחוני?
בהחלט, לפחות ארבעים אחוז מהכנסותינו הם מהשוק הביטחוני . אנו תומכים בכל התקנים הנדרשים כמו IPC-610  ו-  9001 ISO, יותר מזה-  אנו מחזיקים מדריכת IPC  קבועה במפעל לצורך הדרכות ובקרה. 

מה לגבי שימוש בשיטות ייצור ירוקות?
רוב מערך הייצור במפעל מיועד לעבוד עם רכיבים שהם Lead Free, החל  מכונות הרכבת  SMT התומכות ב-2 הטכנולוגיות- הרגילה והירוקה , המשך למדפסות, תנורי Reflow ומכונת הלחמת גל ייחודית לרכיבי Lead Free . אנו עדיין תומכים בייצור עם רכיבים רגילים עבור לקוחות שלא אימצו את טכנולוגיות ה- Lead Free   (בעיקר לקוחות ביטחוניים) – אך חלק זה הוא קטן מהנפח הכולל של הייצור.
 אנו תומכים בצורה מלאה בתקן – RoHS למניעת שימוש בחומרים מסוכנים. 

מה האסטרטגיה השיווקית של דיגיטק לגיוס לקוחות חדשים?
דיגיטק היא חלק מ- CSS שהוא בית השקעות  שמרכזו בלונדון. כחברת בת, אנו מנצלים את קשרי CSS  כבית השקעות  עם חברות אלקטרוניקה אירופאיות  שצריכות השקעות,ומציעים להן שירותי ייצור בנוסף להשקעה של CSS. עלות הייצור וההרכבה האלקטרונית באירופה היא יקרה מאד ,עלות עובד ייצור שם היא פי 2 או 3 מהעלות פה –  דבר שהופך את  ישראל לאטרקטיבית בתחום.
אסטרטגיה נוספת היא שת”פ עם חברות שלתחום פעילותם יש סינרגיה עם פעילות דיגיטק , למשל חברות שמתכננות כרטיסים אלקטרוניים (SBC) – וכך אנו יכולים להציע לחברות OEM גם פלטפורמות לפיתוח כבסיס למוצר שלהם  וגם לבצע עבורם את כל תהליך הייצור. בחזוני אני גם רואה חברה שהיא one-stop-shop  שגם נותנת  שירותי פיתוח וגם את שירותי הייצור. הלקוחות יהיו המרוויחים העיקריים – לא יהיה עליהם לפתח את מה שאפשר לקנות.

תגובות סגורות