חדשות היום

10/04/11 10 מיליון ש”ח תשקיע חברת אלכסנדר שניידר בהקמת מפעל בהודו

חברת אלכסנדר שניידר הקימה חברת בת בדלהי – הודו, ונערכת להקמת מפעל למערכות אלקטרו- מכאניות
חברת אלכסנדר שניידר הקימה חברת בת בדלהי – הודו, ובימים אלו נערכת להקמת מפעל למערכות אלקטרו- מכאניות, בהשקעה של כ 10 מיליון ₪, בעיר מייסור – הודו (בקרבת בנגאלור), במטרה לקדם ולתמוך בעסקאות של רכש גומלין בסך עשרות מיליוני דולרים בין הודו וחברות בישראל .

בבדיקה שערכה חברת אלכסנדר שניידר, עולה כי חברות ישראליות נתקלות בקשיים רבים בבואם לבצע רכש גומלין בהודו, בעיקר קשיים בהקמת שרשרת אספקה העונה על צרכיהן. כתוצאה מכך יצואנים ישראלים נמצאים במצב בו הם מתקשים למלא אחר התחייבויותיהם לרכש גומלין בשווי מאות מילוני דולרים בהודו.
חברת הבת של אלכסנדר שניידר בדלהי, מתכננת ומיישמת פתרונות של שרשרת האספקה עבור חברות ישראליות. בראש החברה עומד מר אג’אי תומר, מהנדס מקומי מנוסה בתחומי ההיי טק ובעבודה עם לקוחות בינלאומיים, כולל חברות ישראליות.

הנציגות ההודית של אלכסנדר שניידר, חברה למיזם משותף עם חברת ויניאס ההודית מהעיר מייסור, במטרה להקים מפעל אלקטרו-מכאני שיספק מענה מקצועי וברמת האיכות הנדרשת ע”י התעשיות הביטחוניות וחברות הטכנולוגיה העילית בישראל. שלב א’ של המפעל מוקם בימים אלו לפי ידע ישראלי בהשקעה של כ 10 מיליון שקלים ויוקדש לייצור כבילה, צמות צבאית ומערכות זיווד.

“תעשיות ביטחוניות ישראליות המבקשות לבצע רכש גומלין בהודו בשל התחייבויות חוזיות, מתקשות למלא אחר ההתחייבויות, זאת בשל העדר יכולות מתאימות של היצרנים בהודו” אומר יגאל שניידר, מנכ”ל חברת אלכסנדר שניידר.
כמו כן, גם חברות ישראליות המספקות מוצרים ללקוחות מהתחום האזרחי בהודו, נזקקות לשרשרת אספקה ולתמיכה בהודו מסיבות של שיווק ותפעול. בשל העובדה שהודו לא עברה תהליך של מעבר למיקור חוץ, קיים פער עצום בין היכולות של התעשייה בהודו לבין הצרכים של התעשיינים הישראלים. למרות התנופה העסקית הקיימת בהודו ולמרות הכישרון הרב הגלום במהנדסים ההודים, קיים קושי אמיתי לגבור על מכשולים הנובעים משוני בתרבות העסקית, ההתייחסות לזמן, תפיסת האיכות ותודעת השירות, ובנוסף לכך, מוסיף יגאל שניידר, גם חברות ענק מקומיות וממשלתיות מסתפקות ברמות איכות ותקינה שאינן מקובלות על חברות ישראליות.
הפתרון אותו מציעה חברת אלכסנדר שניידר לתעשיות הישראליות כולל פיתוח וייצור אב- טיפוס ע”י מהנדסי החברה בישראל ובנוסף את העברת הייצור למפעל בהודו, ע”פ הסטנדרטים והבקרות שנקבעו כאן. כך יוכלו היצואנים הישראלים לבצע רכש גומלין בהודו, או אספקה ללקוחות בהודו, מתוך ביטחון באיכות התוצר ובמינימום השקעה של משאבי ניהול.

תגובות סגורות