מאת: דייוויד שנאופר, RFMD. ההתפתחות של הטכנולוגיה יצרה חברה שבה יש לנו גישה מסביב לשעון למידע. אנו מחוברים לאינטרנט דרך מחשבים ניידים, טבלטים או סמארטפונים, והזמינות המיידית של מידע נתפסת עכשיו כמובנת מאליה. נתיבי המידע כיום מתרחבים ונעשים משובצים – לפעמים מילולית – בחיי היום-יום שלנו. שינוי הצורה המתרחב הזה נקרא האינטרנט של הדברים (IoT).
כפי שהסמארטפונים הניעו את המגמה להיות מחוברים כל הזמן, IoT יניע את האימוץ של מכשירים בשווקים כמו אנרגיה חכמה, ערים חכמות ובתים חכמים. עם הגידול בפיתוחים הטכנולוגיים והחיבורים לאינטרנט, התחומים האלה יהפכו למחוברים הדדית ויאפשרו לעסקים, לקוחות וממשלות לשלוט, לנתח ולקבל החלטות אינטואיטיביות תוך שימוש בצורות הרבות של נתונים שנכנסים למכשירים הניידים והלא ניידים שלהם.
IoT אינו חדש – ההתפתחויות הטכנולוגיות נדונו מזה זמן מה – אבל הטכנולוגיה והפיתוח הממשי שלו מופיעים עכשיו. חיישנים והתקנים אלקטרוניים זעירים שמשובצים בכל דבר, כמו מונים חכמים, מכונות ומייבשי כביסה, רמזורים ותיוג אלקטרוני באמצעות גלי רדיו (RFID) משנים את חיינו, את העסקים שלנו ואת הממשלות שלנו.
ארגונים כבר התחילו להתקין את המכשירים שמנתחים את שטף המידע הזה ומשתמשים בו. חיישני מכונה למכונה (M2M), כמו תגי RFID על מוצרים ואריזות, עוקבים אחרי פריטים לאורך שרשרות האספקה, ממטבים את היעילות של מערכות ניהול מלאי ומפחיתים עלויות. החיישנים האלה גם מאפשרים לחברות לעקוב אחרי זרימת הסחורות בין מחסנים, משאיות, עסקים וצרכנים. האיסוף והניתוח של המידע מהחיישנים האלה מאפשרים לחברות להגדיל את נצילות הדלק על ידי ניטור המהירות והעצירות של הנהגים, ונתונים הקשורים לתנועה. כל הנתונים האלה יקנו לחברות הבנה טובה יותר של אירועים בזמן אמת, שתוביל להחלטות כוללות טובות יותר לאורך שרשרת האספקה.
לדברי מנתחי שווקים, יש כיום ברחבי העולם חמישה מיליארד משתמשים המחוברים לרשות סלולריות. אריקסון מעריכה שיהיו 50 מיליארד מכשירים מחוברים עד 2020. עם הגידול האקספוננציאלי הזה, אנו רואים גידול בחיבורים של משתמשים וגם בחיבורים של תקשורת M2M, כשחיבורי M2M הם הגורם העיקרי לשימוש המוגבר ב-IoT. חיבורי M2M אלה יאפשרו לנו לנטר נתונים בין מרכזים או תחנות בסיס ובין מכשירים כגון מוני אנרגיה, מכונות מכירה, מכשירי חשמל ביתיים ובעתיד מכשירים בנקודת המכירה וחיישני GPS בבגדים של צוותי חירום. בסופו של דבר, החיבורים האלה של נתונים יספקו לנו מידע שיוסיף ערך לחיי היומיום שלנו באמצעות ניהול ממוכן של הבתים שלנו, השירותים הציבוריים, ועוד.
ברמה גבוהה, IoT יאפשר לנו לאסוף ולנתח באופן מיידי מידע ממספר רב של אובייקטים, ועל ידי כך לשלוט על האובייקטים האלה ולקבל החלטות מושכלות לגבי הפעילויות היומיומיות שלנו. לדוגמה, הבית החכם שלנו יהיה מצויד בחיישני קרקע כדי שמערכת צינורות ההמטרה “תדע” שצריך להשקות את הדשא, או המכונית שלנו תתקשר אוטומטית עם הדלת של החניה והיא תיפתח כשאנו נכנסים לשביל הגישה.
IoT יהיה שימושי גם בתחום הטיפול הרפואי. חיישני M2M אלה מאפשרים לנטר תסמינים, סימנים חיוניים והתנהגויות אצל חולים בזמן אמת, וזה מאפשר לרופאים לבצע אבחנות מדויקות ולתכנן משטרי טיפול. אפשר לנטר את הטיפולים מרחוק 24 שעות ביום שבעה ימים בשבוע במקום לבקר אצל הרופא. קבלת כל הנתונים האלה מרחוק ובאופן מיידי תאפשר לרופאים ולבתי חולים לעקוב אחרי מגמות אצל החולים בעלות מינימלית ובהפרעה מינימלית לחיי היומיום של החולה. זה יכול להביא בסופו של דבר לעלויות אשפוז נמוכות יותר וטיפול יעיל יותר בחולים.
חשוב שצרכנים, עסקים וממשלות יבינו את הפוטנציאל שמביא ה-IoT החדש הזה. האפשרויות ליישומים ומכשירים הן אינסופיות, והן יסתמכו זה על זה כשהמגמה הזאת תקנה אחיזה. התפתחויות בתחומים כמו ננו-טכנולוגיה יאפשרו מכשירים יותר קטנים וקומפקטיים, סוללות עם חיי שירות ארוכים יותר יאפשרו למכשירים לפעול זמן רב יותר, הטכנולוגיה של קצירת אנרגיה תמשוך אנרגיה תפעולית מהסביבה, ומהכל ביחד ייווצרו אפשרויות חדשות לחבר בקלות רבה יותר חיישנים בכל מקום ובכל זמן.
ערים חכמות ואנרגיה חכמה יהיו קרוב לוודאי הזרזים שיניעו את הצמיחה של IoT בגלל היכולת שלהן לספק ערך באמצעות חיבור צרכנים, עסקים וממשלות בו-זמנית לנתונים שמאפשרים חיסכון כספי ושליטה על כספים. הרעיון של עיר חכמה נעשה גורם מרכזי בחזון ארוך הטווח של מימשלים עירוניים רבים ברחבי העולם. כיום מותקנים חיישנים רבים של אנרגיה חכמה כדי לאפשר למשתמשים לשלוט על רשתות של שירותים ציבוריים ולהפחית את עלויות האנרגיה. מנתחי שווקים צופים שערים חכמות יתפתחו בשנים הקרובות, ויצמחו דרך שוקי משנה של סביבות קטנות יותר, כמו שוק האנרגיה החכמה. שוקי המשנה האלה יצמחו משילוב של תשתית גריד, בניינים, חינוך, אבטחה ותחבורה – שבו מספר ספקים יחברו ביחד את השירותים שלהם באמצעות טכנולוגיית מידע ותקשורת (ICT) כדי ליצור את סביבת IoT הכוללת של העיר החכמה. ככל שהספקים ומשתמשי הקצה ימשיכו לראות את הערך שמוסיפות סביבות ה-IoT – חיסכון באנרגיה, בטיחות ואבטחה – האימוץ יגבר.
כמו עם כל טכנולוגיה או מגמה חדשה, צרכנים, עסקים וממשלות יצטרכו להכיר בערך של IoT לפני שיאמצו את השימוש בו. ל-IoT יש אינסוף אפשרויות, אבל יהיו משוכות שצריך יהיה לעבור, כמו השלכות משפטיות של פרטיות ותיאום הפרוטוקולים של המכשירים. הטיפול במשוכות האלה על ידי מתן מענה לחששות של כל הצדדים יהיה הכרחי כדי שכל קבוצות המשנה יאמצו את IoT.
כש-IoT יצבור תאוצה, הוא יפתח אופקים נוספים ב-50 מיליארד החיבורים שאריקסון צופה. הוא ללא ספק יציע מספר גדול אף יותר של חיבורים אחרי התאריך הזה. ההתפתחות מיישומים לניהול שרשרת האספקה ליישומי שוק אנכי בתחבורה וטיפול רפואי, ואז לבסוף לעתיד של איכון שנמצא בכל מקום שבו יש לנו את היכולת לאתר אובייקטים מסביבנו באופן מיידי תהיה ללא ספק אינסופית. אפשר להיות בטוחים ש-IoT ישנה את הסביבה שלנו ואת האופן שבו אנו חיים באותו אופן שהסמארטפונים והטבלטים משנים עכשיו את חיינו ואת האופן שבו אנו חיים.
נלקח מאתר
http://www.rfglobalnet.com
