חדשות אלקטרוניקה

טאואר-ג’אז מודיעה על פיתוח וייצור חיישן חדש עבור יישומי הדמיית X-RAY

החיישנים המתקדמים, שפותחו בשיתוף חברת Tanner EDA ו-STFC,  מיועדים ליישומים שונים בתחום ההדמיות הרפואיות ; חיישני ההדמיה החדשניים מבוססים על כלי תכנון אנלוגי מתקדם של חברתTanner EDA  ועל טכנולוגיית ייצור חדשנית של טאואר-ג’אזטאואר-ג’אז (TSEM) וחברת  Tanner EDA הודיעו היום על פיתוח חיישן דיגיטאלי חדש ומתקדם בעל יכולות רזולוציה גבוהות, המיועד ליישומי הדמיות רפואיות. החיישן מבוסס על פיתוח של STFC, התכנון האנלוגי המורכב של חברת Tanner EDA ועל בסיס טכנולוגיית ה-CIS (CMOS Image Sensor) המתקדמת של טאואר-ג’אז. שיתוף הפעולה בין החברות, תוך שילוב היכולות הייחודיות של כל אחת מהן, מהווה את הגורם המרכזי לייחודיות המוצר וחדשנותו. גודלו של השבב הוא 120 X 145 מ”מ והוא מיוצר על גבי פרוסת סיליקון בגודל 200 מ”מ, תוך ניצול מלוא שטחה של הפרוסה. השבב מיוצר בטאואר-ג’אז, ה-Fab המוביל בעולם לייצור בטכנולוגיות ייחודיות, תוך שימוש בטכנולוגיה המובילה בעולם לייצור סנסורים גדולים.

החיישן החדש מיועד ליישומי הדמיות X-Ray ובעיקר לצילומי ממוגרפיה וסריקות  ממוחשבות (CT). טכניקת האבחון החדשנית של המוצר מאפשרת קבלת הדמיה תלת ממדית של האיברים והאובייקטים הנסרקים. מערך הפיקסלים המיוחד מאפשר קבלת חיישן  גדול בהרבה, דבר הנדרש לדוגמא ליישומי ממוגרפיה. מערכות גילוי רנטגן מבוססות טכנולוגיות מצב מוצק הינן הדור הבא של טכניקות הדמיה ומעוררות כיום עניין רב בהחלפת שיטות ההדמיה המסורתיות. מערכת המבוססת על סנסורים מ-CMOS מביאה עמה יתרונות רבים בביצועים דוגמת רזולוציה גבוהה, תחום דינמי גבוה ורעש נמוך. בנוסף, החיישן מאפשר חסכון רב בעלויות.

“השותפות הצמודה בין STFC,EDA  Tanner וטאואר-ג’אז מביאה פתרונות חדשניים ומתקדמים העונים על הדרישות הגבוהות בשוק,” אמר ד”ר רנאטו טרוצטה, מנהל קבוצת תכנון חיישני CMOS  ב- STFC. “כלי התכנון של Tanner EDA התאימו באופן מושלם לתכנון החיישן המורכב מאוד מבחינה אנלוגית. אלו, בשילוב עם היכולות הגבוהות של טכנולוגיית הייצור CIS הייחודית והמתקדמת של טאואר-ג’אז, סייעו להשגת תכנון שבב ללא תנאים מקדימים וללא צורך בעיצוב אב טיפוס ראשוני”.

תגובות סגורות