ירון דולב, ויסוניק
לאחרונה ניכרת בשוק מערכות המיגון מגמה של עליה במספר ספקי שירותי אבטחה העוברים לשימוש בטכנולוגיה מבוססת IP במהלך ניהול אירועי האבטחה. זאת, לא רק בזכות המהירות והאמינות של ערוץ התקשורת אלא כדרך להציע שירותים נרחבים ומתקדמים יותר התואמים את הצרכים העכשוויים של הלקוחות ומתוך רצון לשפר את תדירות הפיקוח ולהציע יותר גמישות ובקרה.
השינוי בהרגלי הצרכנים מיוחס לרוב לשימוש הגדל והולך בטלפונים החכמים. דור ה-iPhone רוצה להיות מעודכן בכל, ובכלל זה בהיבטי אבטחת הבית או העסק. הרצון בחיבור מיידי מובן מאחר והצרכנים התרגלו לגישה מהירה ותכופה לבית, לעסק, למשפחה ולחברים, כמו גם לרמת שירות ברמת זמינות גבוהה של עסקים.
באותו אופן, יותר מאי פעם, צרכנים דורשים להיות בשליטה על המתרחש בביתם או בעסק, בעיקר כאשר הם אינם נמצאים. שירותים כגון אימות ויזואלי, שליטה מרחוק ויכולת צפייה בנעשה בשטח הממוגן באמצעות מצלמות, נהיה יותר ויותר פופולארי. על מנת לספק שירותים אלו, יש צורך להתקין במוקד האבטחה מקלט (receiver) ייעודי.
כיצד בוחרים מקלט IP?
הבחירה במקלט IP אינה ברורה מאליה. בעת הבחירה יש לקחת בחשבון שיקולי עלות-תועלת והזדמנויות לצמיחה עסקית. על מנת להחליט איזה מקלט IP תואם ביותר את הצרכים הספציפיים של הלקוח, תחנת הבקרה צריכה להשוות בין פרוטוקולי התמיכה של המקלטים, כמות המשתמשים שניתן לטפל בהם ויכולות התמיכה בשירותים מתקדמים.
פרוטוקול התמיכה – רוב מקלטי ה-IP עושים שימוש בפרוטוקול קנייני שפותח על ידי היצרן של המכשיר. משמעות הדבר כי המקלט אינו תואם לציוד של יצרן אחר. מקלטים המשתמשים ב-SIA הסטנדרטי, הפתוח והפופולארי בפרוטוקול ה-IP שלהם או מקלטים שתומכים במספר פרוטוקולים של IP, נחשבים לבחירה טובה יותר בגלל התאמתם למגוון רחב יותר של ציוד.
עלות עבור כל משתמש (account) – כאשר מחלקים את כמות המשתמשים הנתמכת על ידי המקלט בעלות שלו מקבלים עלות של כל חשבון. מספר זה בדרך כלל מוכפל מאחר ורוב תחנות הבקרה משתמשות בקונפיגורציה עודפת של מקלטים. ככלל ככל שמספר החשבונות גדול יותר, כך העלות עבור כל חשבון נמוכה יותר.
יכולות עם ערך מוסף – היכולת לתמוך בשירותים מתקדמים משפיעה משמעותית על התחרותיות והצמיחה העסקית של תחנת הבקרה לטווח הארוך. יכולות שנותנות ערך מוסף כגון שירות הודעות ודווח על אירועים, אימות אזעקה בווידאו, שליטה מרחוק על האזור הממוגן ושירותי אינטרנט נוספים המסופקים לבעלי הבתים והעסקים, מאפשרות כולן לייצר הכנסה נוספת.
מקלט IP ופלטפורמת ניהול הכל-באחד, מאפשר לספקי שירותי אבטחה לקבל את מקסימום היתרונות משימוש בטכנולוגית IP עבור שטחים מנוטרים. מקלט מסוג זה מתוכנן לשימוש הן לתחזוקה טכנולוגית יומיומית של מערכות המיגון והן כמקלט לאירועים ממערכות מיגון בעלות יכולת IP.
הדרך הטובה ביותר מבחינת שיקולי עלות תועלת, להתמודד עם אזעקות שווא, הינה אימות אזעקה ויזואלי בזמן אמת. הדבר נעשה באמצעות גלאי PIR אלחוטיים עם מצלמות וידיאו מובנות וצילום תמונות חיות במהלך אירוע. התמונות מועברות לתחנת הבקרה, כך שהצוות יכול לקבל החלטות בטרם הוא מזעיק את בעלי הסמכות.
יישום ממשק אינטרנטי מובנה מאפשר ניהול מלא של המערכות המחוברות, כולל התאמה אישית מרחוק ותחזוקה שוטפת. היכולת להתאים כל יחידה בנפרד, מאפשרת למנהלי השירות שליטה בלתי מוגבלת, בין היתר חסימת שירותים ללקוחות בחוב, אתחול סיסמאות עבור הלקוחות ומעקב של מצלמת IP.
בעידן הסמארטפונים, לקוחות מצפים להיות מחוברים יותר לספקי השירות שלהם ולקבל עדכונים משמעותיים לעיתים תכופות. היכולת המובנית לשגר הודעות מאפשרת לספקי שירות לשלוח הודעות על אירועים ותמונות מוקלטות לכתובת הדואר האלקטרוני של הלקוח ולטלפון הנייד שלו.
המעבר למקלט מבוסס IP מבטיח כי תחנות הבקרה המרכזיות יהיו מעודכנות בטכנולוגיה המתקדמת ביותר ומאפשר עמידה בדרישות הלקוחות. לקוחות מצפים לשליטה מלאה על המתרחש בבתיהם ובבתי העסק, בין שהם נוכחים שם פיזית ובין אם לא, ומוכנים לשלם עבור השקט הנפשי הזה.
מקלטי IP בעלי קיבולת גבוהה, שעושים שימוש בפרוטוקולים פתוחים התומכים בשירותים בעלי ערך מוסף, מאפשרים לתחנות הבקרה לתת מענה מלא לדרישות הלקוחות, להפחית עלויות תחזוקה, התקנה ותפעול ולהרחיב את מגוון השירותים שהן מספקות.
ירון דולב הינו מנהל בכיר בקבוצת מוצרי ויסוניק