חדשות היום

“חמי מילר: טרנד השיתוף הגלובאלי שינה לחלוטין את עולם ה-CAD”

חמי מילר: טרנד השיתוף הגלובאלי שינה לחלוטין את עולם ה-CADרני רוגל, דורן תקשורת

אוטודסק (Autodesk), המיוצגת בישראל על ידי קבוצת אומניטק, תערוך השנה את כנס ה-CAD השנתי שלה Omnidesk 2014, ב-19 בנובמבר 2013, במרכז הכנסים אבניו, שבאייר פורט סיטי.
הכנס שייערך תחת הכותרת “Together” יעסוק בקונספט העבודה החדש של עולם ה-CAD, ובשילוב הסינרגטי בין עולמות תוכן שונים על גבי פלטפורמות ה-Desktop, ה-Web וה-Mobile. לקראת הכנס נפגשנו עם חמי מילר, CTO ומנהל פיתוח עסקי בחטיבת אוטודסק של חברת אומניטק, כדי לשמוע על המגמות והחידושים מאחד המומחים הגדולים בארץ בתחום.

ספר על דרכך בעולם ה-CAD ומה תפקידך באומניטק?
מאז שתוכנות התיב”מ של אוטודסק הגיעו לישראל באמצע שנות השמונים אני מלווה את עולם ה-CAD. נחשפתי לתוכנת AutoCAD לראשונה בשנת 1988 במהלך הלימודים והתאהבתי בתחום. בתום לימודיי עבדתי עם מוצרי אוטודסק ומשם הדרך לעבוד בחברה היתה קצרה. בין תפקידי השונים שימשתי במשך שנתיים כמנהל פעילות שירותי המומחים במספר גדול של ארצות באוטודסק עצמה.
היום, כמנהל טכנולוגיות (CTO) ופיתוח עסקי של חטיבת אוטודסק בחברת אומניטק, אני אחראי על המערך הטכנולוגי של החברה ועל מנהלי הטכנולוגיה בסגמנטים השונים, מומחי הפיתוח וצוותי התמיכה.
כאיש מקצוע ותיק בתחום, מה לדעתך השתנה בעולם התיב”מ בהשוואה להיום?
השינוי מתבטא בשלושה מישורים: זה מתחיל באתגרים עימם התמודדנו בעבר לעומת אלו שאנחנו מתמודדים איתם כיום. בעבר השקענו זמן רב בתכנון מודל ובנייתו (גיאומטריה) והיום זה כבר לא העיקר כי כל תוכנה יודעת לעשות את זה. האתגר האמיתי תמיד היה לתרגם את הדמיון והרעיונות ולהעבירם לתוך המחשב. היום זה כבר שם. כך למשל מעצבי מוצר היו משרטטים את המודל הראשוני שלהם על מפית והיום הם יוצרים את ה-Sketch בסמארטפון והסקיצה מתעוררת לחיים כאובייקט כמעט ממשי באופן מיידי. באותו אופן, מצלמים תמונה בשטח ומיד אפשר לבדוק פונקציונליות.
גם המיקוד השתנה ועבר מעיסוק במודל התיאורטי לעיסוק בעולם האמיתי. הטכנולוגיה פינתה זמן ליצירתיות ושינתה את החשיבה מ”צריך ללמוד איך לעשות את זה” ל”צריך לבדוק איך זה יתנהג בעולם האמיתי”.
ולבסוף, קצב השינויים והחידושים הרבה יותר מהיר היום. עברנו מקצב של פעם בשנה – שנתיים לשינויים כל חודש. הכל מאוד דינאמי. כל רגע מתחדש משהו, וזה מה שאני אוהב בעבודה הזאת.

לאור השינויים התכופים והדרמטיים, איך אוטודסק מצליחה להישאר רלוונטית?
התפיסה העסקית שמנחה את פעילותה של החברה היא חתירה מתמדת לחדשנות והודות לכך החברה מובילה כבר למעלה מ-30 שנה את עולם ה-CAD.
המוטו הוא להתחדש כל הזמן. להיות קשובים לצרכי לקוחות, לזהות את הטרנד הבא ולפתח את הפתרונות הנכונים והכלים החדשים שהשווקים השונים זקוקים להם.
כלי התכנון התלת מימדיים שלנו לתכנון, ניהול מידע הנדסי, PLM בענן, הדמיה, הנדסה, ועיצוב דיגיטאליים משמשים לקוחות בכל תחומי ההנדסה, המכאניקה, הייצור, האדריכלות, הבניין, התשתיות, המדיה והבידור. הכלים האלו איפשרו להשיג פריצות דרך משמעותיות בתחומים רבים והובילו לקוחות לזכות ב-17 פרסי אוסקר בקטגוריית אפקטים חזותיים. רק כאשר מספקים ללקוחות ערך אמיתי, הופכים למובילי שוק ונשארים רלוונטיים לאורך השנים.

ואיך זה משתלב עם אסטרטגיית הענן של החברה?
באופן מושלם. עם פתרונות הענן של החברה מקבלים תוצאות, בוחנים אלטרנטיבות, בוחרים את הטובות ביניהן, מעבירים לקולגות לניתוח נוסף או להמשך טיפול, וכך הלאה, מכל מכשיר, בכל מקום, בזמן אמת, בקלות ובמהירות.
לתפיסתנו ענן זו בעצם סביבת פעילות מרכזית וחדשנית בה אפשר לשתף רעיונות, מידע, משאבים, כלים ותוכניות, כאשר הטלפון מהווה תחנת קצה של המשתמש. כך למשל הוא יכול לצאת לשטח, לפתוח את שרטוט התכנון בתוכנת האוטוקד בסמארטפון שלו או לבצע אנליזה לחלופות של מוצר או לבדוק מעברי חום במיקומים – ולעבוד על מה שצריך יחד עם קולגה שנמצא במשרד במרחק של מאות קילומטרים.
סדרת Autodesk 360, שתוכננה ברוח זו, נועדה לאפשר שיתוף מהיר וקל יחד עם גישה אל המשאבים השונים בכל מקום מכל ממשק – דסקטופ, מחשב נייד, טאבלט או מובייל. זו סביבת ענן מתקדמת שמתפתחת ומתעדכנת כל הזמן, מקצרת תהליכים וחוסכת משאבים באופן משמעותי, כי היא מאפשרת לבצע תוך שניות משימות שבעבר לקחו ימים ושעות.
הגרסה העדכנית של Autodesk 360 תמיד זמינה עבור המשתמשים, שיכולים להפנות את מלוא תשומת ליבם וזמנם לעבודה האמיתית ולמימוש היצירתיות שלהם, משום שאין צורך לתחזק תשתיות פיזיות ולהתעסק עם עוצמת עיבוד המחשב, עדכון גרסאות וכדומה.

נשמע כמו רשת חברתית?
לחלוטין. כשנכנסים ל-Inventor Fusion, מתחברים למעשה לפייסבוק של עולם התיב”מ ויכולים להעלות ולשתף מודלים, להציג renderings מיוחדים, לנהל דיון מלא ופרודוקטיבי עם כל חברי הקהילה או עם חלקם, כמו בכל רשת חברתית.

מה הערך המוסף של אומניטק כנציגת אוטודסק בישראל?
במהלך שנים רבות הייתה בשוק המקומי אנדרלמוסיה בכל מה שקשור למוצרי החברה ומספר גדול של משווקים קטנים שיווק את מוצריה. אומניטק, שהחלה לייצג את אוטודסק בישראל בשנת 2005, כחברה גדולה וחזקה, עם צוות גדול מקצועי ומנוסה, עשתה “סדר בבלאגן”.
בפרספקטיבה של זמן תרומתה של אומניטק לפעילותה של אוטודסק בארץ באה לידי ביטוי באספקת פתרונות שמעניקים מענה לצורכי הארגונים ומשתמשי הקצה, הן ברמה הטכנולוגית והן מבחינה שיווקית, בשיפור משמעותי של רמת השירות ובמיצוב מעמדה של אוטודסק בישראל.
היום אומניטק מייצגת את מוצרי ה-CAD של אוטודסק בישראל ובאמצעות חטיבת אוטודסק, מספקת ללקוחות התיב”מ בתחומי הנדסת המכונות, הבנייה והאדריכלות, התשתיות, הגנים והנוף את כל הפתרונות, הכלים הטכנולוגיים והשירותים הנדרשים למקסום יכולותיהם ויתרונותיהם העסקיים.

מי הם הלקוחות שלכם?
לאומניטק ואוטודסק יש אלפי לקוחות בישראל ביניהם, תאגידים מסחריים, ארגונים ומוסדות בכל מגזרי המשק שרואים בנו שותפים אמיתיים להתמודדות עם האתגרים השונים שהם חווים בתחומי פעילותם.
במשך השנים ביצענו מאות פרויקטים מגוונים ומורכבים עבור חברות וארגונים גדולים כגון: חברת חשמל, אלקטרה, מלאנוקס, אפלייד מטיריאלס, ואנחנו עובדים עם משרדי אדריכלים והנדסה גדולים כמו יסקי מור סיון, משה צור, פלג אדריכלים, דאל, קינטיקס ועוד רבים אחרים.

אילו מגמות עתידיות אתה צופה בעולם התיב”מ וכיצד לדעתך אוטודסק תשתלב בהן?
כשנכנסתי לעולם התיב”מ, החלום שלי היה שהרעיון שאחשוב עליו יעבור מיד למחשב. מחר זה כנראה לא יקרה, אבל כמו שזה נראה כעת אנחנו בדרך לשם. טכנולוגית המובייל, שינתה את צורת העבודה של עולם ה-CAD מקצה לקצה וזו רק ההתחלה. היא תהיה עוד הרבה יותר דומיננטית ותביא עימה עוד הרבה יותר אפשרויות. מדפסות התלת מימד יהפכו לסטנדרט בכל בית ויאפשרו להתחבר ליצרן, להוריד מודל, ולהדפיס, כך שכל אחד יוכל לייצר בבית חלק או מוצר שהוא צריך באופן מיידי.

בכנס אומנידסק 2014 תציגו את הקונספט החדש של עולם ה-CAD. במה מדובר?
המובייל וטרנד השיתוף הגלובלי שינו לחלוטין את צורת העבודה בעולם
ה-CAD, וסינרגיית מוצרים הפכה לעובדה קיימת. היום מהנדסים, אדריכלים, מעצבים ומתכננים מדיסציפלינות שונות יכלים לעבוד יחד כצוות, לנהל פרויקטים כתהליך אחד, לעבוד במקביל על כמה פלטפורמות, לסנכרן מידע הנדסי ולקצר תהליכי עבודה בקלות.
אורחי הכבוד בכנס, רון ארד, מעצב המוצר והאדריכל הבינלאומי, כמו גם סטיב בלום, סגן נשיא בכיר באוטודסק העולמית יעסקו, כל אחד מנקודת מבטו, בשילוב הבלתי נפרד כיום בין עיצוב, תכנון ויצירה לטכנולוגיה.
נושאים נוספים בתחום סינרגיית המוצרים, יעסקו במגמות בטכנולוגית הענן, הפחת חיים ב-buzzwords ומימוש החזון עסקי באמצעות כלים וכוח המחשוב הנוסף, מינוף היכולות והשילוב הסינרגטי בין פלטפורמות ה-Desktop, ה-Web
וה-Mobile וכדומה. בנוסף נציג את החידושים הטכנולוגיים בעולם העיצוב בתלת ממד, בסביבת הענן Autodesk360 ובתחום אפליקציות המובייל.
לכל הנושאים המרתקים הללו המשתתפים ייחשפו, בשלושת המסלולים המקצועיים של הכנס: אדריכלות ובניה, תכן מכני ועיצוב, מיפוי תשתיות והנדסה אזרחית.

חמי מילר: טרנד השיתוף הגלובאלי שינה לחלוטין את עולם ה-CAD

תגובות סגורות