מאת: אריק וינשטיין
חברת Microchip האמריקאית, מהמובילות בתחום המיקרו-בקרים ורכיבים לתחום האנלוגי, הודיעה כי רכשה את חברת סוטל (Sotal), ששימשה כנציגתה הבלעדית בישראל. בעקבות הרכישה סיימה סוטל את פעילותה העצמאית ותמשיך כ-Microchip Israel. את החברה החדשה ימשיך לנהל אבידן פרי, שהקים וניהל את סוטל בשמונה השנים האחרונות מאז היווסדה, בעזרת הצוות הקיים מיכאל גולדשטיין – מהנדס יישומים ומכירות בכיר ואפרת אורן – מכירות פנים.
חברת Microchip היא שחקן ידוע בשוק הרכיבים בעיקר בגלל המיקרו-בקרים של 32/8/16 ביט (משפחות PIC ו-dsPIC) אך לא רק, לחברה קווי מוצרים בתחום
ה-mixed-signal, האנלוגי וזיכרונות Flash. לאחרונה הציגה החברה פתרונות חדשנים לתחומי בקרת הספק, תאורה, בקרת מנועים, תצוגות, חיישני קירבה, תקשורת אלחוטית ואתרנט.
אבידן פרי: “ב-Microchip זיהו את הפוטנציאל הגדול הטמון בשוק הישראלי והחליטו לפתוח סניף בישראל. אנו רואים בישראל מספר גדול של מרכזי פיתוח של חברות בינלאומיות וגם חברות סטארט-אפ וברור שלנו שהשתלבות בפעילות הפיתוח של חברות אלו עם הטכנולוגיות והרכיבים של Microchip תאפשר לנו להגיע לפרויקטים רבים גם מחוץ לישראל. סוטל הצליחה בשנים האחרונות להכפיל את חלקה של Microchip בשוק הרכיבים האנלוגיים בעיקר בזכות טכנולוגיות המתקדמות בהספק נמוך כמו
מגברי low-power, רכיבי LDO וחיישני טמפרטורה”.
כחלק מצמיחתה בשנים האחרונות ביצעה Microchip מספר רכישות של חברות טכנולוגיות:
ב-2012 נרכשה חברת SMSC שהתמחתה בפתרונות IP לקישוריות כמו USB ו-MOST (תקן לקישוריות במערכות הרכב).
חברת SST שפיתחה את טכנולוגיית
ה-SuperFlash לתחום זיכרונות ה-FLASH וה-IP.
חברת Roving Networks בתחום פתרונות קישוריות Bluetooth ו-WiFi בהספק נמוך.
חברת Novocell Semiconductor המתמחה בפתרונות NVM-IP
(non volatile memory) ליישומים של התקנים משובצים, SoC ועוד.
שוק הרכיבים בישראל ידע עליות ומורדות ואבידן פרי מציין כי קיימות מגמות מעורבות: “מצד אחד יותר חברות, בעיקר חברות סטארט-אפ, מיישמות את הטכנולוגיות שלהם בתוכנה ולא בחומרה, דבר שמאט את הצמיחה בהיקף שוק הרכיבים אך מצד שני מספר החברות הפעילות שמצליחות ועוברות לייצור עולה בהתמדה בעיקר בתחום ההתקנים והציוד הרפואי, מערכות אבטחה ואוטומציה תעשייתית. בסך הכל הביזור של מוצרנו ע”פ תחומים ופרויקטים רבים מאפשר לנו יציבות רבה עם בסיס של למעלה מ-1000 לקוחות בישראל”.
אבידן מציין שני יתרונות עיקריים לפתיחתו של סניף ישראלי ל-Microchip עבור הלקוחות המקומיים:
1. תמיכה טכנית ברמה גבוהה יותר ללקוחות עם נגישות טובה יותר למחלקות הפיתוח וההנדסה של החברה בחו”ל.
2. האצת וייעול תהליך ההזמנות והרכש תוך כדי שימוש במערכות הפנימיות של החברה עצמה.
רכיבי החברה מופצים בישראל על ידי חברות אלינה מיקרו, אבנט, פיוטשר וארו והצפי הוא שצוות התמיכה המקומי של Microchip יגדל בעתיד הקרוב.