חדשות היום
חדשות- אלקטרוניקה

75% מהעסקים המובילים בעולם בוחנים את ההזדמנויות הכלכליות שתביא עמה “האינטרנט של החפצים”

 

  • 96% צופים כי עד 2016 עתיד העסק שלהם להשתמש ב-IoT באופן כזה או אחר
  • יותר משלושה מתוך חמישה מנהלים בכירים (61%) מסכימים כי חברות שיתמהמהו בשילוב ה-IoT בעסקים שלהן צפויות לפגר בתחרות העסקית

כדי שעסק יוכל לנצל את מלוא היתרונות של ה”אינטרנט של החפצים” יידרשו לו סטנדרטים מקובלים, פיתוח מיומנויות ומודלים עסקיים שיתופיים

ARM, הספקית המובילה של פתרונות IP לתעשיית האלקטרוניקה, חשפה את ממצאיו של דוח מקיף חדש שפורסם על-ידי יחידת המחקר של האקונומיסט (EIU) תחת השם “אינדקס עסקי לאינטרנט של החפצים: המהפיכה השקטה תופסת תאוצה”. הדו”ח, שמומן על-ידי ARM, מצא כי %75 מהמנהלים הבכירים של עסקים מובילים בוחנים באופן פעיל את ההזדמנויות שמביאה עמה “האינטרנט של החפצים” (IoT). בנוסף גילה הדוח כי %30 מהמובילים העסקיים חשים כי ה-IoT תביא עמה הזדמנויות לרווחים חדשים, אך אותה כמות של נשאלים (%29) מאמינים כי היא תעודד נהלי עבודה חדשים שבסופו של דבר ישנו את מודל הפעולה שלהם (%23). הדו”ח מסכם כי היישום של סטנדרטים מקובלים יגדל ויאפשר תקשורת בין מיליוני התקנים מחוברים, מה שיביא קץ למה שמכונה ה”אינטרנט של מאגרים” (silos).

מנכ”ל ARM, סיימון סיגרס מציין כי “‘האינטרנט של החפצים’ פועלת על ARM. באמצעות חיבור של התקני ה-30bn הבאים תוכל המערכת האקולוגית של ARM לשנות חיים של בני אדם הודות לשיפור בניהול הערים, שירותי הבריאות, הסביבה ומערכות החינוך. הטכנולוגיות שלנו מספקות את אבני הבניין הפונקציונליות בקשת עצומה של מוצרים, לרבות מכוניות, מערכות לניטור הלב, מכונות כביסה ותאורה. נצילות האנרגיה והמזעור הם מרכיבים חיוניים בטכנולוגיות הללו. לדוגמא, מעבד Cortex-M0+ של ARM יכול להיכנס בעובי של שערה ממוצעת של אדם – מאפיין חיוני אם בכוונתנו למצות את מלוא היתרונות העסקיים שתוכל להביא עמה ה-IoT. עם סוג כזה של חדשנות בתכנון, לצד המערכת האקולוגית העסקית הדינמית והרבגונית שלנו, נוכל להפיק את מירב היתרונות העסקיים של ה-IoT”.

הדו”ח מדגיש את הצורך בגישה של שיתוף פעולה בין חברות שיצטרכו “ללמוד לשתף פעולה עם שחקניות שונות במגוון תעשיות”, מה שיעודד סטנדרטים שימנעו את מה שמכונה “אינטרנט של מאגרים”, כלומר שיטה שבה הנתונים נוצרים, אך ספקיות השירות השונות אינן משתפות בנתונים כדי להביא למשתמש את מירב היתרונות הגלומים בו.

מי מוביל את השינוי?

  • עסקים אירופאיים מובילים בראש לפני המקבילות העולמיות שלהם בכל הנוגע לשלבי המחקר והתכנון של יישום IoT
  • מבין הענפים השונים, ענף הייצור הוא המוביל בכל הנוגע ל-IoT, כשהוא מונע על-ידי הצורך במידע בזמן אמת שעוזר למטב את הפרודוקטיביות. אחת מתוך ארבע חברות ייצור כבר מפעילה מערכת IoT מתפקדת. הבא בעקבות הייצור הוא מגזר הבנייה והנדל”ן.

חמשת המכשולים הבולטים העומדים בדרכן של חברות המגבירות את השימוש ב-IoT (חמש התגובות המובילות):

  1. מחסור בידע/מיומנויות של העובדים
  2. מחסור במחויבות וידע בקרב ההנהלה הבכירה
  3. מוצרים או שירותים אינם כוללים מרכיב ברור של IoT
  4. חוסר בגרות של תקני התעשייה הנוגעים ל-IoT
  5. עלויות גבוהות של ההשקעה הנדרשת בתשתית IoT

הדוח מצביע על האפשרות שרק הסרת מאגרי נתונים (silos) ויצירת סטנדרטים מקובלים תאפשר ל-IoT להשיג את המימדים הנדרשים לה כדי לפעול בכל השווקים השונים בהצלחה. השפעה רבה הייתה גם להתפתחות ה”ביג דאטה”, לדוגמה עם הונדה המטפלת בטרה-בייטים של נתונים במסדי נתונים עבור 1.4 מיליוני משתמשים. היום, יותר מתמיד, ניהול הנתונים והיכולת לנתח את הנתונים הקטנים יתאפשרו עם אימוץ ה-IoT.

תגובות סגורות