חדשות היום

CSR ישראל הפכה למרכז המו”פ העולמי של החברה בתחום הדיגיטלי

מאת: אריק וינשטיין. בביקור בישראל הכריז יופּ ואן ברדן, מנכ”ל חברת CSR, כי CSR ישראל (צורן לשעבר) השוכנת בחיפה, הפכה להיות מרכז הפיתוח הראשי והמוביל של חברת CSR העולמית בתחום הפיתוח הדיגיטלי, ובמסגרת זו תנהל את כל פעילות הפיתוח הדיגיטלי של החברה ברחבי העולם. “לאחרונה העברנו את פעילות הפיתוח בתחום ה-VLSI ממרכז הפיתוח שלנו בסין ל-CSR ישראל. אנו מאמינים ביכולות הגבוהות של CSR ישראל, משלבים את הטכנולוגיה שמפותחת בחיפה בתחומי הפעילות האחרים שלנו וחשים מחויבות גבוהה כלפי ישראל”.

יופ ואן ברדן הגיע לישראל ביחד עם חברי הנהלה בכירים נוספים של החברה ולא הסתיר כי החברה כל הזמן בוחנת רכישות של חברות טכנולוגיות צעירות, שיכולות לתרום ל-CSR באחד מחמשת מנועי הצמיחה שהגדירה: Imaging, תחום הרכב, Location, קול ומוסיקה ו-Bluetooth Smart. “רכישות בתחום
ה-3D או זיהוי קולי בהחלט באות בחשבון” אמר והוסיף כי “מבחינה אסטרטגית הפכנו מחברה המזוהה רק עם Bluethooth, לחברה טכנולוגית מגוונת. אנו בוחרים לפתח פעילות בתחומים בהם יש לנו יתרון תחרותי והובלה של השוק”.
חברת CSR נוסדה ב-1999 בקיימברידג’ והייתה מהחלוצות בתחום תקשורת ה-Bluethooth כאשר בשנת 2000 שילבה לראשונה נוקיה את רכיבי CSR בטלפונים שלה – דבר שסלל את הדרך לאימוץ ה-Bluetooth בכלל בתחום הטלפונים הסלולאריים. בשנת 2009 רכשה החברה את חברת Sirf שהביאה את טכנולוגיית ה-GPS לצרכנים האזרחיים ובשנת 2011 רכשה את צורן הישראלית שהתמחתה בפיתוח מערכת על שבב (מעבדי ה-COACH) ליישומי עיבוד התמונה ווידאו. צורן הפכה ל-CSR ישראל ומנהל אותה ד”ר יצחק שנברג שמכהן גם כסגן נשיא בכיר של CSR העולמית. ד”ר שנברג החל את דרכו ברפאל והצטרף לצורן ב-1990 בתחום השיווק והפיתוח העסקי וכיהן כסגן נשיא לשיווק ומכירות בזמן רכישתה על ידי CSR.
בראיון שנתן ד”ר שנברג לניו-טק, הוא ציין כי קיימת סינרגיה רבה בין מוצרי צורן ו-CSR שהובילה לרכישתה של הראשונה: “צורן, שכבר משנת 1991 הייתה לה את הטכנולוגיה המלאה למצלמות דיגיטליות, יש פתרונות מתקדמים לתחום המולטימדיה אודיו ווידאו אולם בצד הקישוריות היינו צריכים חיזוק. אנו פעילים בתחום האלקטרוניקה הצרכנית שבה הדרישות לקישוריות רק הולכות וגדלות – מצלמות דורשות חיבור
, set-top-box דורשת קישוריות קווית וביחד עם טכנולוגיות הקישוריות של CSR השלמנו את הפאזל הנדרש”.
בשנת 2012 החליטה CSR לצאת מתחום הסלולרי ומכרה את פעילויות הפיתוח בתחומים handset connectivity
ו-handset location לחברת סמסונג (המכירה הניבה לחברה רווח של 310 מיליון דולר. בנוסף, רכשה סמסונג אחזקה בכ-6% ממניות CSR) וכיום האסטרטגיה בחברה היא להתמקד בפלטפורמות מקושרות להוציא טלפונים סלולריים.

בחברת CSR העולמית שמים דגש על חמישה מנועי צמיחה:
Imaging ומצלמות: תחום המבוסס על משפחת ה-COACH, משפחה של מעבדים ייחודים למצלמות דיגיטליות.
Voice & Music : פיתוח פתרונות מבוססי Bluethooth להתקנים שמתחברים אלחוטית למקורות מוסיקה ואודיו כמו רמקולים ואוזניות אלחוטיות ורמקולי רשת (לחברה טכנולוגיות מתקדמות המתמודדות עם אתגרים כמו ביטול רעשים ומגבלת הפס הצר של
ה-Bluethooth).
טכנולוגיה חדשה שעליה שוקדים בחברה היא Bluethooth Smart, שמאפשרת קישוריות תוך צריכת הספק נמוכה ביותר וזמן חיי סוללה של שנים. לטכנולוגיית
ה-Bluethooth Smart יישומים רבים החל מהבית החכם, ציוד היקפי למחשב (HID) וגם בתחום חדש שהולך ומתפתח והוא
ה-wearable computing (כמו לדוגמא שילוב חיישנים שמודדים לחץ דם או דופק ומשדרים את המידע לטלפון חכם).
Location & Indoor Location: טכנולוגיות שיאפשרו לחבר מדידים נוספים, כמו מדי תאוצה וגובה, למערכת ה-GPS ויאפשרו מיקום והתמצאות בתוך מבנים.
תחום הרכב: פתרונות תקשורת לכלי רכב כמו Bluethooth ,WiFi ו-GPS וכן מערכות על שבב (SoC) למערכות מידע ובידור ברכב (IVI).
שנברג: “אין ספק כי הכרזת CSR העולמית על המרכז בחיפה כמרכז הפיתוח הראשי בתחום הדיגיטלי היא הכרה נוספת ביכולתם הגבוהה של המהנדסים הישראלים”.
ל-CSR העולמית כ-2,200 עובדים מתוכם כ-300 בישראל והיא נסחרת בבורסת לונדון כאשר השוק שלה עומד על 1.3 מיליארד דולר.

CSR ישראל הפכה למרכז המו"פ העולמי של החברה בתחום הדיגיטלי

תגובות סגורות