“לפני שש שנים כאשר הצטרפתי לזיילינקס שאלו אותי מה ההבדל ביניכים לבין החברות המתחרות? תמיד עניתי, אבל לא תמיד התשובות שלי היו משכנעות משום שהבדל מהותי, בולט לא באמת היה”, כך פותח פרנק טוראנג’י, סגן נשיא זיילינקס העולמית את השיחה שלנו.
“היום אני ממתין בכיליון עיניים לשאלה הזאת, מדוע? משום שהפער שזיילינקס פתחה בשנים האחרונות מהמתחרות שלה הוא גדול. היום אני באמת יכול לדבר על ערך מוסף שזיילינקס מציגה בהשוואה למתחרות שלה בשוק הרכיבים המתכנתים”. רכיבי Xilinx UltraScale, המיושמים מטכנולוגית 20 נונמטר Planar וזמינים היום, מאפשרים יתרונות מעולם ה-ASIC עם ארכיטקטורת ASIC מתכנתת, היחידה בתעשייה המאפשרת מעבר לטכנולוגית 16 ננומטר FinFET, ומרכיבים מונוליטים ודרך טכנולוגית 3D-IC (שבבי תלת-מימד). דרך שילוב המובילות הטכנולוגית של TSMC עם חבילת הפיתוח ®Vivado – שיש לה חוזקות פיתוח של סביבת ASIC, ביחד עם מתודולוגיית התכנון ™UltraFast – מסייעים יחדיו בשיפור הפרודוקטיביות, יכולת החיזוי ונצילות הרכיב באופן אופטימלי. זיילינקס נמצאת שנה אחת או שתיים קדימה, ביכולת לספק מימוש של פי 1.5 עד 2 בביצועי המערכת ויכולות האינטגרציה.

פרנק טוראנג’י, סגן נשיא זיילינקס העולמית
טכנולוגית ה-UltraScale מאפשרת רמה חדשה של ביצועים, יכולת אינטגרציית מערכות, רוחב פס, ויכולת נוספת של תכנות מחדש. הסקלביליות של רכיבי ה-UltraScale אפשרית בעזרת ארכיטקטורה מעולם
ה- (ASIC class) עם ניצולת עד ל-90% מהמשאבים הלוגים המתאפשרת בעזרת הדור הבא של משאבי החיווט (Routing), ארכיטקטורת שעונים מעולם ה-ASIC, ניהול הספקים, יכולת למנוע צווארי בקבוק בקישוריות הפנימית וצמצום מסלולים קריטיים. יכולות אלו, יחד עם שיפורים משמעותיים בארכיטקטורת בלוקי מפתח – כמו מכפלים רחבים יותר, שרשור של זיכרונות מהירים, טרנסיברים בעלי יכולת של 32.75Gbps עבור קישוריות בן שבב-לשבב, שבב לאופטיקה ו-28Gbps backplanes ובנוסף הקשחות (Intellectual Property) של פרוטוקולים מובילים בתעשייה כמו 100Gb/s Ethernet MAC ו-150Gb/s Interlaken, מאפשרים רמות של מאות רבות של Gbps בביצועי מערכת עם עיבוד חכם בקצב מקסימאלי, שימוש בטכנולוגית ה-3D-IC במשפחת ה-Virtex UltraScale מאפשרת שבירת שיא חדש בתעשיית הרכיבים המיתכנתים עם רכיב VU440 בעל 4.4 מיליון שערים לוגים
(Logic Cells). נתון זה יותר ממכפיל את השיא הקודם של החברה עם רכיב Virtex®-7 2000T, שהיה עד כה בעל הקיבולת הגדולה ביותר בתעשייה המוסיף ערך ללקוח מעבר ליכולת הטכנולוגית.
רכיב ה-VU440 מרחיב את הובלת זיילינקס מפי שניים בטכנולוגית 28 ננומטר לפי ארבעה ב-20 ננומטר – ולמעשה מציע קיבולת גדולה יותר מאשר כל רכיב מתכנת אחר בתעשייה. באמצעות השימוש המתקדם בטכנולוגית 3D-IC (שבבי תלת-מימד), רכיב ה-VU440 מספק יותר לוגיקה בטכנולוגיית 20 ננומטר מאשר היצע המתחרים בטכנולוגית 14/16 ננומטר.
רכיב ה-Virtex UltraScale VU440 קובע קריטריון חדש בתעשייה, עם רכיב המספק 50 מיליון שערי (ASIC gates equivalent) עבור הדור הבא של אפליקציות ייצור ובנית אב טיפוס. המפתח לרכיב המוביל בתעשייה ברוחב הפס ובקיבול הוא הדור השני של טכנולוגית ה- (Stacked Silicon Interconnect). על סמך טכנולוגיית היצור CoWoS של TSMC, הדור הזה של טכנולוגיית ה-SSI מתאפיין בפי חמש רוחב פס בין הפיסות, וארכיטקטורת שעונים מאוחדת במעבר בין גבולות פרוסות הסיליקון וזאת על מנת לספק חווית פיתוח וירטואלית לתכנון מונוליתי. טכנולוגיית ה-SSI של זיילינקס מאפשרת לה לספק רכיבים עם פי שניים עד פי ארבע תכולה לעומת המתחרים ובה בעת להמשיך מעבר למה שחוק מור יכול להציע. זיילינקס הציגה לראשונה את טכנולוגית ה-SSI עם רכיבי Virtex®-7 2000T בשנת 2011 – הרכיב הגדול בעולם באותו הזמן – הבנוי מ-6.8 מיליארד טרנזיסטורים, שאיפשר ללקוחות גישה חסרת תקדים לשני מיליון שערים לוגים (Logic Cells) שהם שווי ערך ל-20 מיליון שערי ASIC.
“לפרוץ ראשון לשוק זה מבחינתנו אחד היעדים המרכזיים”, אומר טוראנג’י.
“אני יכול לומר שעד סוף השנה כבר ניכנס לתהליך ייצור מלא של רכיבי ה-20 ננו מטר שלב האבלואציה בקרב הלקוחות הסתיים מהר מהצפוי והתברר כמוצלח מאד מבחינת גמישות ההפעלה שלו. מבחינתנו זו בשורה מצוינת, במיוחד לנוכח העובדה שהמתחרים שלנו עמדו להכריז באפריל על משפחת הרכיבים החדשה שלהם, ועד כה זה לא קרה. אנחנו כבר עם מוצר קיים ומוכח בשוק, זה יתרון עצום”.
זו לא הפעם הראשונה של טוראנג’י בישראל. הוא נוהג לבקר את הלקוחות בישראל באופן תדיר שכן לדבריו, ישראל מבחינת זיילינקס היא אחד היעדים החשובים של החברה.
“כשאני מביט כיום על השוק הישראלי, ויש לי פרספקטיבה של שש שנים לפחות, אני יכול לומר שהשוק הזה משתנה, אגב בדיוק כמו שאר העולם, אם כי הוא בעל מאפיינים ייחודיים משלו. בכלל, אני חושב שבישראל יש היום הרבה יותר חברות סטארט אפ בהשוואה לעמק הסיליקון. אני חושב שהיצירתיות שאנחנו מוצאים כאן בשוק בישראל, היא ייחודית ולכן אנחנו מייחסים חשיבות גדולה מאד ללקוחות כאן. בישראל, כמו בארצות הברית אנחנו רואים התמקדות הולכת וגוברת בתוכנה ופחות בחומרה וייצור המוני”.
כיום זיילינקס מדגימה התממשקות לזיכרון מסוג DDR4 עם רכיבי משפחת ה-™UltraScale בקצב של -2400Mbps וזאת הודות לארכיטקטורת ASIC שמספקת טכנולוגיה זו. הממשק לזיכרון DDR4 החדש ברכיבי UltraScale מספק יותר מ-1Tbps של רוחב פס זיכרון וזאת להתמודד עם זרם הנתונים מסיבי, עיבוד המהיר ודרישות לזיכרון עצומות של תכנוני מערכות מובילים מהדור הבא ביישומים מרכזיים כמו עיבוד והדמיית וידאו, ניהול תנועה ומחשוב עתיר ביצועים. בזכות המעבר מממשק DDR3 ל-DDR4 ייהנו היישומים מהפחתה של כ-30% בהשהיית קריאה ומחיסכון ניכר בהספק באותו קצב נתונים. יתרה מכך, הלקוחות יוכלו לממש שיפור של 30% בקצב הנתונים ובמקביל ליהנות מהפחתה של 20% בהספק הודות למעבר מ-DDR3 ב-1866Mb/s ל-DDR4 ב-2400Mb/s. ממשקי זיכרון DDR4 אלה נבחנים בתנאי מערכת תובעניים במיוחד כגון: טמפרטורות ומתחים משתנים, ריצוד המופק על-ידי המערכת ודפוסי תנועת נתונים מסובכים, במטרה להבטיח שולי תפעול עבור פריסה במערכות בעולם ה”אמיתי”.
לאחרונה זיילינקס (Xilinx) הכריזה על זמינות של רכיב ה-™Virtex® UltraScale VU095 All Programmable FPGA והודיעה על ההרחבה של סדרת המוצרים המתקדמים הייחודית בשוק בטכנולוגית 20 ננומטר, המאפשרים מימוש בשבב יחיד לאפליקציות של 400Gbps ו-500Gbps עם כמות אדירה של 120 טרנסיברים.
רכיבי ZYNQ-7000 הם הדור הראשון של זיילינקס מטכנולוגית 28 ננומטר המספקים פתרון של System on Chip
(). משפחה זו כוללת הקשחה של מעבדי ARM כפולי ליבה, Cortex-A9, ושלSub System IPs שונים אשר בצמוד אליהם מצויה לוגיקה ומשאבי I/Os מתכנתים. גמישות זו מאפשרת תמיכה במגוון רחב ומשתנה של יישומים. רכיבי
ה-ZYNQ-7000 מיועדים ליישומי מערכות משובצות, הדורשות ביצועי עיבוד גבוהים והכוונה ביחידת עיבוד הניתנת להרחבה למגוון רחב של אפליקציות לענפי תקשורת, רכב, תעשיה, רפואה, תעופה וביטחון.

גדעון קדם המנכ”ל המקומי
של זיילינקס ישראל
כחלק מהשינוי של זיילינקס בשוק הישראלי, הפכה AVNET למפיץ העיקרי של רכיבי החברה בישראל. כיום מחזיקה זיילנקס 55% מהשוק הישראלי, מה שלדעת טוראנג’י מעיד על איכות הרכיבים של החברה ואופן התאמתם למגוון רחב של תחומים.
“אני חושב שהעבודה של זיילינקס ישראל ושל המנכ”ל המקומי, גדעון קדם הוכיחה את עצמה. ההתמקדות בכל סגמנט בנפרד הביאה אותנו למצב שבו אנחנו למעשה מחזיקים את החלק הארי של שוק הרכיבים המתכנתים בישראל. אני חושב שהרעיון הבסיסי של המוצרים שלנו הוא זה שמייצר את היתרון היחסי, ואני מדבר על גמישות הביצועים והיכולות. לחברות סטארט אפ חשובה מאד היכרות עם הביצועים ויכולת גמישות. ברגע שאני מציע חבילה כוללת, עם עלייה מתמדת בביצועים וירידה מתמדת בגודל ובצריכת הכוח, אני מגביר את האטרקטיביות של זיילניקס. בדיוק כמו שהעובדה של לצאת ראשון לשוק חשובה לי כזיילניקס, כך היא חשובה לחברות הסטארט אפ. הארכיטקטורה הפתוחה של הרכיבים שלנו עם העלייה מתמדת ברמת הביצועים, היא שילוב מנצח. רק כך אפשר להסביר את הדומיננטיות שלנו בשוק הישראלי, שמבחינת זיילינקס צובר חשיבות גדולה”.
- פרנק טוראנג’י, סגן נשיא זיילינקס העולמית
- גדעון קדם המנכ”ל המקומי של זיילינקס ישראל