אנחנו חיים בעידן שבו הנתונים שולטים. אנו מייצרים מידע וצורכים מידע בקצב הולך וגובר, והיכולת לעבד נתונים מהר יותר, ובזמן אמת, הופכת להיות קריטית למפתחי מוצרים וספקי שירותים דיגיטלים. פיתוחי מכוניות, מציאת תרופות חדשות וניטור התפשטות מחלות, ביטחון לאומי, שירותי ניווט, הבנת טרנדים חברתיים, שירותי ווידאו ומוסיקה ועוד – כל אלו תלויים ביכולת שלנו לאסוף מידע, לנתח אותו במרכז נתונים ומיחשוב, ולספק תשובות. ככל שהדבר נעשה מהר יותר, היכולות שלנו לתת שירותים טובים יותר, לפתח מוצרים בטוחים יותר ולהגן על האוכלוסיה משתפרות. הכלי התחרותי החזק ביותר היום לחברות הוא בעצם ניתוח מידע.
אז איך מתנחים מידע מהר יותר? מידע מעובד ביחידות המיחשוב במרכז הנתונים. כיוון שכל יחידת מיחשוב כשלעצמה היא חלשה, הדרך לעבד מידע רב נעשית באמצעות שימוש באלפי, מאות אלפי ואפילו מליוני יחידות מיחשוב שעובדות בצורה מקבילה. החלק הקריטי בתהליך הוא בעצם הזרמת המידע לתוך יחידות המיחשוב והחוצה מהן. הזרמה איטית תמנע עיבוד מידע אפקטיבי, תגביל את יכולת מרכז הנתונים לעבד מידע שנכנס אליו ותגביר בצורה משמעותית את עלויות מרכז המיחשוב. לכן מרכזי נתונים ברחבי העולם רצים כבר היום על רשתות שמספקות קצבי מהירות של 10 גיגהביט לשניה ואנו רואים כבר מעבר לקצבים של 40 ו-56 גיגהביט לשניה, המאופשרים על ידי קישוריות אית’רניט או אנפיניבנד. זמן המעבר או האימוץ של מהירויות גבוהות יותר הולך ומתקצר בשל העובדה שכמות המידע שאנו צריכים לעבד הולכת וגדלה באופן אקספוננציאלי.
אימוץ 100Gb/s בשוק
מרכזי נתונים נדרשים להעביר כמויות עצומות של נתונים הלוך ושוב ללא צווארי בקבוק המסוגלים להאט את התהליך ובסופו של דבר לגרום לפקק תנועה של מידע. אתרי הזרמת וידאו ומדיה חברתית, למשל, זקוקים לקישוריות מהירה כדי למנוע העמסת יתר ולהבטיח שמשתמשים לא יחוו עיכובים בהזרמה ובעדכונים.
סקר שנערך לאחרונה בין מנהלי IT בכירים הדגיש את הדרישה הגוברת לרוחב פס גדול יותר ברשת כאחד מהנושאים הקריטיים ביותר העומדים בפני מרכזי נתונים. וירטואליזציה, מחשוב ענן, ביג דאטא, וההתכנסות של רשתות אחסון ונתונים היו גורמי מפתח. יתר על כן, הגידול האקספוננציאלי בנתונים ובמספר המכשירים שיוצרים וצורכים נתונים, בנוסף לצמיחה המהירה ביישומים הדורשים גישה מהירה לנתונים ובזמן אמת, למעשה מובילים לצורך רב יותר ב- 100 גיגהביט ולסיכוי גבוה יותר למעבר ל- 100 גיגהביט בעתיד.
מרכזי הנתונים גדלו והפכו ליותר מודולריים, והגיעו עד לאלפי מערכות וירטואליות מעל השרת, והרשתות עוברות מהטופולוגיה המסורתית של שלוש רמות (Top-of-Rack/Aggregation/Core) לטופולוגיה שטוחה (Leaf/ToR-Spine/Core). המעבר לטופולוגיה שטוחה מאפשר ליותר נתונים לרוץ בין מספר רב של שרתים, ומאפשר התרחבויות עתידית של מרכז הנתונים. הדור הבא של קישוריות 100 גיגהביט לשניה מתאים מאוד לצרכים של מרכזי הנתונים המודרניים.
להיות או לא להיות
פלחי שוק כמו מחשוב עתיר ביצועים או מסחר פיננסי דורשים את הקישוריות המהירה ביותר האפשרית, ובעקבות זאת מאמצים מהירויות קישוריות חדשות מיד עם הצגתן לשוק. מערכות אלו יאמצו מהירויות תקשורת של 100 גיגהביט כבר בתחילת 2015. גם תשתיות ענן
ו-Web 2.0 שהינן בעלות דרישה ליכולת העברת נתונים מהירה יותר מאי פעם – על מנת לאחסן נתונים, לאחזר, לנתח, ולאחסן שוב כך שהנתונים יהיו תמיד נגישים בזמן אמת – צפויות לאמץ קצבי מהירות גבוהים של 40, 56 ו-100 גיגהביט ב-2015-2016.
כיוון שיש כיום יותר שווקים המניעים את הצורך במהירות, יתרון הגודל יעצים אפילו את השווקים המסורתיים על מנת לנצל טכנולוגיות חדשות אלה, המאפשרות תפוקה ויעילות טובים יותר במרכזי הנתונים.
מלאנוקס מציעה פורטפוליו מלא של אינפיניבנד ואית’רנט במהירויות של 10, 40 ו-56 גיגהביט לשנייה מקצה לקצה עבור מרכזי נתונים ומערכות מחשוב עתירות ביצועים, כולל מתאמים (כרטיסי רשת), מתגים וכבלים. מלאנוקס כבר הכריזה על שבב המתג ™Switch-IB ועל מערכות מיתוג המבוססות עליו המאפשרות העברת קצבי נתונים של 100 גיגהביט לשניה, ומתכוונת לאפשר 100 גיגהביט לשניה מקצה לקצה במהלך 2014-2015. מוצרים אלו מאפשרים למוסדות מחקר, אוניברסיטאות, שרותי ענן ומערכות ניתוח מידע ואיחסון להגדיל את תפוקתם ולאפשר ביצועי אפלקציות טובים יותר.
לאחרונה השיקה מלאנוקס פלטפורמת ענן הנקראת CloudX, המאפשרת לכל חברה לבנות ענן פרטי, קטן או גדול, או אפילו ענן ציבורי, תוך ניצול קישוריות המידע המהירה לשם אספקה של ביצועים מיטביים, תוך הקטנת עלויות הקמה ותפעול. פלטפורמות הענן של מלאנוקס מאומצת ברחבי העולם על ידי מספר הולך וגובר של חברות, הממנפות את יכולת הענן על מנת להתחרות בשוק בצורה טובה יותר. איפורמציה נוספת ניתן לקבל באתר מלאנוקס.
גלעד שיינר הינו סמנכ”ל שיווק בחברת מלאנוקס טכנולוגיות
- איור 2. הארכיטקטורה של מרכז הנתונים משתנה
- איור 1. התפוצצות הנתונים