חדשות היום

ספקטרום אנלייזר לכל פועל

“השקת מכשיר ניתוח ספקטרום חדש, בגודל שאפשר להכניס בקלות לכיס וגם לתקציב, מהווה שינוי ממשי לשוק הצמא לפתרונות נגישים”, כך פותח דייב מהטה מטקטרוניקס את הראיון שערכנו עימו כשהגיע לביקור בישראל לרגל השקת המוצר חדש, ה-RSA306 USB Spectrum Analyzer. פגשתי אותו במשרדי איסטרוניקס ומהר מאוד התקבל הרושם שלא מדובר בעוד השקה של דגם עם מספר חדש, אלא במכשיר המביא שינוי ממשי לשוק בו לקוחות החברה נמצאים בתחרות קשה, וצמאים להשיג כל יתרון תחרותי בתהליכי הפיתוח שלהם.
“הכל הופך לאלחוטי: בבית, במכונית. אנשים רוצים לראות וידאו, נטפליקס, יותר ילדים משחקים ב-HD, ונוצר צורך לפס רחב”, מסביר דייב מהטה את המגמות והאתגרים בשוק שהובילו לפיתוח ה-Analyzer Ultra portable USB Spectrum החדש. “במקביל יש גם דרישה בשוק לחיסכון באנרגיה, גם מבחינת הרצון לשמור על הסביבה וגם מהצורך בסוללות חזקות וקלות יותר – זהו אתגר גדול. יש ביקוש לטלוויזיות גדולות יותר ב-HDTV, ועכשיו 4K, ויש לנו פתרונות גם לכך. זה הכיוון של השוק ושם נתמקד. היום אנו משיקים פתרון בתחום מדידות תדר האלחוט. מנקודת המבט של הלקוחות שלנו הכל הופך להיות אלחוטי – אנלוגי ודיגיטלי. יש תקינה חדשה ל-Wireless LAN. עם כל אלה והשילוב בין כל הטכנולוגיות השונות, חדשות וישנות, נוצרים אתגרים חדשים של הפרעות דיגיטליות עבור המהנדסים”.
דייב גם מתייחס לאתגר הנובע משינוי בעלויות של המפתחים בשוק: “ככל שמכשירים אלחוטיים, כגון עכברים ניידים ושלטים לבית, הופכים להיות שכיחים וזולים יותר, כך גם המפתחים זקוקים לכלים שיתאימו לתקציב שלהם. הצורך בציוד בדיקה חסכוני הולך וגדל, לכן השקנו את המוצר החדש שלנו”.
לשם השוואה, במוצרי הקצה הגבוה הקודמים של טקטרוניקס ניתן למצוא את ה-RSA5000 שעולה כ-50,000 דולר ואת ה-RSA6000 שעלותו סביב ה-100 אלף דולר, ואילו עלות המכשיר החדש תעמוד על מספר אלפי דולר מועט בלבד.
אחד המפתחות להפחתה משמעותית במחיר המכשיר החדש הוא שינויים בהיצע התוכנה. במכשיר החדש, התוכנה הבסיסית ניתנת בחינם, ואילו הלקוח יכול לרכוש חבילות תוכנה שונות בהתאם לצרכים שלו. כך לדוגמא, ניתן לשלב במכשיר יישום המבוסס על המפות של גוגל ובאמצעות טרינאגולציה לבצע איתור של מכשירים בשטח. האפליקציה יכולה לשמש גופים צבאיים או אפילו ספקי תקשורת.
ה-RSA306 מצטיין לא רק במחיר נמוך מאוד ביחס לשוק, אלא גם בביצועים שהוא מספק לניתוח ספקטרום בטווח תדרים של 9kHz עד 6.2GHz, עם רוחב פס בזמן אמת של 40MHz, וכל זאת כשהוא שוקל רק 600 גרם. RSA306 הוא מנתח ספקטרום USB הראשון של טקטרוניקס, ואליו יצטרפו מכשירים נוספים אשר ינצלו את הזמינות של מחשבים שולחניים וניידים במחיר נמוך, שהם גם בעלי כוח עיבוד חזק מספיק כדי להתמודד עם מבחני ניתוח ומדידה מורכבים, ועם המהירות הגבוהה שמאפשר ממשק USB 3.0.
“לפני 10 שנים, מכשיר עם אותם ביצועים ואולי אף פחותים מכך, היה שוקל 32 ק”ג במחיר של 150,000 דולר, זה לא יאומן. כשביקרנו השבוע באינטל הם פתאום הבינו שמהיום הם יוכלו למעשה לשים מכשיר בכל מעבדה”, מסביר דייב. “המכשיר הוא בעל רמת דיוק של 1ppm ומבנה קל העומד בדרישות העמידות של יישומים צבאיים”.
לשאלה כיצד טקטרוניקס מתמודדת אל מול התחרות בשוק, דייב מציין בגאווה כי הם חלוצים בתחום. למעשה, הספקטרום אנלייזר בזמן אמת הראשון פותח על ידה יחד בזכות מספר טכנולוגיות שאיפשרו את יצירתו, כגון דגימה מקבילה שמאפשרת לזהות שינויים בתוך אותות.
“לאורך שנים רבות החברה מחדשת ומובילה חלק מהשינויים והחידושים בשוק והדבר בא לידי ביטוי גם במכשיר החדש זאת מכיוון שאנו מונעים מהצרכים של הלקוחות ומדרישות התחרותיות של לקוחות הקצה הגבוה”.
כיצד נראה אופק הפיתוח של החברה?
“התחום נמצא עכשיו בתקופה מאוד מעניינת מאחר והשוק הוא דינמי והצרכים של הלקוחות כל הזמן מתעדכנים. אנו משיקים כל הזמן מוצרים חדשניים והם אלו שמשאירים אותנו בתמונה כאחת החברות המובילות בתחום. בעוד כמה חודשים נראה השקה של מוצר חדש שיגרום פעם נוספת לשינוי בתפיסה הכללית של ציוד הבדיקה”.
כשאני שואלת על השימוש של המכשירים בישראל, דייב, אשר כבר מבקר באופן קבוע בישראל, רואה שימוש נרחב ל-RSA306 בתחומים מגוונים כגון באקדמיה, שם המכשיר יספק לסטודנטים הזדמנות להבין טוב יותר את התחום, במעבדות מחקר ופיתוח בעלי מגבלות תקציב, אצל מאתרי הפרעות, אצל ספקי תקשורת וגם בשימושים ביטחוניים ומודיעין. הוא מציין שבזכות המחיר הנמוך יחד עם קלות השינוע והממשק לכל מכשיר עם כניסת USB3, ה-RSA306 מרחיב את השוק ללא תקדים והפך את המכשיר ל”ספקטרום אנלייזר לכל פועל”.

שירלי מייזליש, מערכת ניו-טק

תגובות סגורות