בנוף תעשיית ההיי-טק הישראלית ניתן למצוא חברות הזנק רבות מתחומים רבים ומגוונים, חברות הזנק נאבקות מיומם הראשון במאבקים רבים החל ממימון פיננסי, התאמת המוצר ליצור וליווי המוצר משלב הקונספט אל הלקוח הסופי. חברות רבות עם רעיונות טובים נכשלים בגלל חוסר משאבים, חוסר ניסיון ואי התאמה לשוק, ולכן יורדות לטמיון ואיתן הרעיונות.
בדיוק לחלל הזה FLEXTRONICS נכנסת, עם יכולות טכנולוגיות ומעטפת יצורית המתאימה ככפפה ליד לחברות הזנק.
ריבוי חברות הזנק בישראל והשונות הרבה, אינו נעלם מעיני FLEXTRONICS העולמית, שהקימה בישראל את אחד מארבעת מרכזי החדשנות בעולם כולו, הבחירה בישראל הינה תעודת כבוד לתעשייה הישראלית שנבחרה כאחת מארבעת המרכזים והועדפה על פני מעל 30 מדינות ש-FLEXTRONICS פרוסה בהם.
מרכז החדשנות בישראל (PIC- PRODUCT INVOATION CENTER), מנוהל ע”י גיל טל, סגן נשיא בכיר ב-FLEXTRONICS העולמית והיא ממלאת את החלל הקיים בין הרעיון לבין מוצר מוגמר, ההצלחה לא איחרה לבוא והיום כשנה לאחר הקמת מרכז החדשנות ישנם יותר מ-50 חברות חדשות שנעזרים בשירותי מרכז החדשנות, בין החברות ניתן למצוא חברות חדשניות ביותר מטכנולוגיית ה-3D, מוצרים רפואיים, מוצרי צריכה שיובילו בדור הבא את אופן הצריכה שלנו, מוצרים חכמים לתעשיית הרכב שישנו לגמרי את אופן הנהיגה המוכר לנו כיום ואפילו מוצרים שישמרו לנו על חיות המחמד.
ההשתתפות במרכז החדשנות של החברה בישראל, נותן לחברות הזנק את הגישה לטכנולוגיה ולעומק יצורי שמביא בסופו של דבר את המוצר מהר יותר אל נקודת ההשקה, איכותי יותר, אמין יותר וזול יותר.
מעטפת מרכז החדשנות כוללת מלבד היכולת הייצורית שהחברה מפורסמת בה, גם את כול צרכי המוצר המתפתח כמו קבוצת פיתוח ובניה של מערך הבדיקות הדרוש לבדוק את המוצרים, מומחה פלסטיקה עם יכולת תכנון וייעוץ המתאימה את מעטפת המוצר לצורך ולעיצוב, יכולת פיתוח ותכנון מכאני, פיתוח מכול סוג שהוא, הנדסת רכיבים כולל תמיכה ברגולציות חדשות וישנות, דוחות DFX המסתמכות על תוכנת VALOR משופרת עם התאמות יצוריות רבות הממליצה למתכנני המוצר המלצות שיביאו את המוצר לרמה גבוהה יותר של יצוריות, אמינות ואיכות.
אחת הקבוצות המדוברות היא קבוצת פיתוח ובניה של מערך הבדיקות, בעלת יכולת רבה כמו DFT, דו”ח הממליץ למתכנן איך לתכנן נכון את המוצר כך שהבדיקות יהיו יעילות יותר, מקיפות יותר ואמינות יותר, לכן ישנה חשיבות רבה לשיתוף המחלקה כבר בשלבים הראשונים של פיתוח המוצר. כתוצאה מריבוי הלקוחות הידע הנצבר במחלקה זו הוא רב ומקיף ונותן אפשרות להתאמה מלאה בין סוג הבדיקות לבין המוצר כולל בדיקות בכל סוגי הבדיקות כגון
ידע וניסיון מוכח בכל סוגי האפליקציות: תקשורת, RF, אקוסטיקה, Vision, MMI, בדיקות טרמיות ייעודיות.אופטימיזציה של ביצועי עמדות הבדיקה: ניתוח כושר תהליכי הבדיקה Cp ,Cpk, אופטימיזציה גבולות בדיקה, קיצורי זמני בדיקה, בדיקות GR&R וניתוח קורלציה בין בדיקות, הקטנת נפל שווא (NFF),Statistical Process Control (SPC).
היכולת המקיפה של קבוצת מערך הבדיקות נותן התאמה מלאה לצרכי המוצר.
אחד מהבסיסים החשובים של המוצר מעבר לאטרקטיביות ולייחודיות המוצר, הוא בסיס הספקים (-approve vendors list AVL) שלו. ה-AVL מוגדר עוד בימים הראשונים של המוצר וקובע למעשה את עתידו של המוצר במחיר, בגמישות הספקות ובאיכותו. לאור החשיפה העצומה של החברה לשוק הספקים, שרשרת אספקה רחבה, ניהול ספקים רוחבי ואורכי, והיכולת שלה לרייטינג קבוע – התגבשה בחברה בישראל מערכת ספקים אמינה, זריזה ותחרותית. מערכת זו משולבת בכל תהליך NPI.
קבוצה נוספת העוטפת את פיתוח המוצר ומונעת את מחלות הילדות של מוצרים חדשים היא קבוצת התכנון המכאני ופלסטי בעלת יכולת מוכחת בהתאמת סוג הטכנולוגיה, סוג היצור וסוג החומר למוצר, הקבוצה בעלת ניסיון רב בעבודה עם החברות הגדולות והמובילות בעולם ומשום כך יש לקבוצה היכולת לחלוק ידע וניסיון רב עם חברות הזנק, השפעה בשלבים הראשונים למוצר היא קריטית לתהליך יצור המוצר, מחיר המוצר, אמינות המוצר ואיכותו ולכן אנו שמים דגש על תכנון מותאם לשוק ולצרכי המוצר, מחלקה זו עומדת בקשר רציף וצמוד למעצבי המוצר ומתאימה את סוג החומר והטכנולוגיה לעיצוב המוצר מצד אחד ולפונקציונליות המוצר מצד שני.
קבוצה נוספת שחשובה מאד לתהליך התפתחות המוצר היא קבוצת הנדסת התהליך, קבוצה זו האחראית על תיעוד המוצר, בניית תיקי יצור מתאימים ליצור, בניית תהליך יצור ע”פ שיטת ה-lean SIX sigma שהחברה בישראל מובילה את השימוש בשיטה זו בישראל עם מומחי LEAN הבונים את תהליך היצור בצורה הכי יעילה האפשרית עם TAKT TIME הנמוך ביותר האפשרי, עם תהליכי POKE YOKA המונע מהעובדים לבצע טעויות ועוד שורה של אירועי KAIZEN המשפרים את התהליך והמוצר פעם אחר פעם, ונוגעים בכול מעטפת חיי המוצר כולל באיכות המוצר (ZERO DEFECT), מחיר המוצר – ע”י הורדת כול חלק בתהליך שאינו הכרחי למוצר (WASTE), תהליך זרימה נכון וטיפול בכול שרשרת האספקה.
שיתוף הפעולה של החברה עם החברות הגדולות והמובילות בעולם, פותח לחברות הזנק חלון הזדמנויות לעבודה מולם ואיתם, תוך התאמה לדרישות המחמירות של תאגידי הענק, חלק מתפקידי מרכז החדשנות הוא לזהות טכנולוגיות חדשות בתעשייה הישראלית ולהציע שיתופי פעולה בין החברות, ישנן דוגמאות רבות של חברות הזנק ישראליות שע”י ליווי של מרכז החדשנות הישראלית הצליחו להטמיע את הטכנולוגיה, לשתף פעולה ואף יותר מכך.
גמישות בעבודה מול חברות הזנק, הוא שם המשחק, החברה “תופרת” לכול חברה את החבילה המתאימה לה ומציעה את כול טווח האפשרויות, החל מהשקעה פיננסית, השקעה במשאבים להובלת מוצר וכלה בשירותי מעטפת הנחוצים להצלחת המוצר.
בניית מרכז החדשנות בישראל, בנוסף לכל המשאבים הטכנולוגים, הלוגיסטיים והתמחות ביצור, הביא שינוי ארגוני בניהול חברות הזנק מתוך הבנת צרכי חברות הזנק, החברה מעמידה צוות ייעודי, יעיל וחכם המסוגל לעבוד מצד אחד עם חברת הזנק על שלל דרישותיה ומצד שני יודע להתנהל בצורה מהירה וחכמה בתוך תאגיד כלל עולמי, ניהול מרכז החדשנות נעשה במקביל לפעילות השוטפת של החברה בישראל ובעולם.
מפאת קוצר היריעה איני יכול לפרט את כול הקבוצות המשתתפות בחיי המוצר בחברה אך היכולות הרבות מאפשרות לחברות הזנק להתרכז בפיתוח המוצר בשיווק, בין שתי הקצוות, מומחי מרכז החדשנות נותנים מענה.
כאשר כול אחד מתרכז במה שהוא מומחה, הסינרגיה האדירה הזאת מביאה את המוצר לידי ההתאמה הטובה ביותר, ומהווה ניצחון כפול גם ליצרנית אבל בראש ובראשונה לחברות הזנק.
רפי חדד הינו מנהל הפיתוח העסקי של FLEXTRONICS ישראל.
Rafi Hadad, Senior Director Business Development ,Flextronics.