השוק הישראלי מבחינתו הוא אחד האטרקטיביים ביותר”, אומר אנדרו שטרינגר, מנהל המכירות באירופה והמזרח התיכון ב-MPG – MICROWAVE PRODUCT GROUP. קבוצת מוצרי ה-RF כולל את החברות הבאות:
DOWKEY MICROWAVE – היצרן הגדול בעולם ל-RF Switches מכל הסוגים
K&L Microwave – המציעה ליין שלם של RF & Microwave Filters Duplexers & Sub-assemblies
Pole Zero – המציעה ליין שלם של RF Interference products וציוד Cosite
BSC האנגלית – המציעה ליין שלם של Filters & Waveguide
החברות האמריקאיות הן חברות ותיקות עם ניסיון של מעבר ל-40 שנה בתחום הצבאי/ביטחוני ועובדות בארץ עם רוב חברות האלקטרוניקה הצבאיות כגון: תעשייה אווירית, רפאל, משרד הביטחון, קבוצת אלביט וכדומה.
יש להדגיש שהרשויות האמריקאיות מתכננות שינוי משמעותי בסיווג הרכיבים הנ”ל מהתחום הצבאי ביטחוני לתחום המסחרי וכתוצאה מכך רוב הרכיבים הסטנדרטיים יקוטלגו בסיווג EAR99, סיווג זה יאפשר פעילות קלה יותר ושוטפת מול הלקוחות הצבאיים והביטחוניים.
את שטרינגר פגשנו במשרדי הנציגה הישראלית חברת Elina Engineering LTD הפעילה בהצלחה בתחום הצבאי, ביטחוני למעלה משני עשורים.
שטרינגר שמכיר את השוק הישראלי במשך כמה עשורים, מדבר על השוק בהתלהבות רבה.
“אני חושב שרמת המהנדסים בישראל היא מהגבוהות בעולם. בכל מה שקשור לאלקטרוניקה צבאית, בהחלט ניתן לומר שהשוק הישראלי הוא המתקדם ביותר והחברות הישראליות הן מהמובילות בתחומן. מבחינתנו ב-MPG זו נישה נוחה מאד ונכונה מאד לפעול בה. שכן, אנחנו עובדים עם רכיבים מורכבים מאד בהשוואה לשוק ובכמויות קטנות יחסית. באספקט הזה, הממשק שלנו עם השוק הישראלי הוא אופטימאלי, שכן מדובר כאן בעשרות חברות שעיקר עבודתן הוא מחקר ופיתוח מוצרים צבאיים ולאו דווקא ייצור המוני לשוק הצרכני”.
שלא כמו חברות דומות לה בעולם המייצרות בעיקר במזרח הרחוק, MPG על שלל החברות שלה העבירה את הייצור לרפובליקה הדומיניקאנית. עיקר המחקר והפיתוח של הקבוצה מתחלק בין בריטניה וארצות הברית, כאשר ההרכבה הסופית (FINAL ASSEMBLY) נעשית במפעל בקריביים.
“מצאנו ברפובליקה הדומיניקאנית שני מרכיבים מאד חשובים לנו: כוח אדם מיומן מאד ועלות עבודה זולה. שני המרכיבים האלה מאפשרים לנו לשמור על מחיר אטרקטיבי מול כל מי שמייצר במזרח הרחוק, ויחד עם זאת לשמור על רמת איכות גבוהה מאד של המוצר שלנו”, אומר שטרינגר.
“בעניין הזה אני רוצה להדגיש שדווקא בשל העובדה שאנחנו מייצרים ב-LOW VOLUME, אנחנו חייבים להקפיד על איכות הרכיב. ההתמקדות שלנו היא בשוק הצבאי שמצריך רמת דיוק ורמת אמינות גבוהות מאד בהשוואה למשל לשוק הצרכני. כאשר מחלקות המחקר והפיתוח שלנו משלימות מוצר מסוים, החלקים נשלחים מבריטניה או ארצות הברית בערכה סגורה לרפובליקה הדומיניקאנית עם הוראות הרכבה מפורטות. מהנדסים של MPG מפקחים על הרכבה במפעל עצמו, בודקים את הרכיב לפני משלוח, מאשרים אותו ורק אז הוא יוצא ללקוחות”.
לשיחה שלנו במשרדי ELINA בבני ברק הגיע שטרינגר ישירות ממשרדי “אלביט”, שם הוצג לו פרויקט חדש של החברה, בכל הקשור לתדרי רדיו מוצפנים. מתברר ששדה הקרב העתידי עמוס הסנסורים, הוא אחד השווקים העיקריים שבהם מתמקדת MPG בשנים האחרונות.
“אנחנו רואים כיום שינוי עצום בשדה הקרב. אם פעם הייתה אנטנה אחת ששידרה/קלטה קשר רגיל, הרי היום אנחנו רואים שכל פעילות צבאית היא למעשה מכלול ענק של סנסורים. זה מתחיל בחייל עצמו, שנושא עליו מערכת קשר אישית ולעיתים גם אמצעי תצפית ומכשיר GPS. לזה צריך להוסיף את הפלטפורמות האוויריות, המאוישות והלא מאוישות ולעיתים גם פלטפורמה ימית כזו או אחרת. כל אלה יוצרים סביבה רווית סנסורים המצריכה תעבורת מידע מהירה אמינה ומקודדת. בדיוק לפלח השוק הזה אנחנו מכוונים, בין אם ברכיבי התעבורה עצמם שהם חזקים יותר מבחינת הספק, קטנים יותר בגודל ובעיקר יודעים לנהל שפה רשתית ובין אם בפילטרים האלקטרונים שמאפשרים וויסות וקידוד”.
בשלב הזה מצטרף לשיחה מנכ”ל ELINA אריה יוסף. “צריך להבין שסביבת הפעילות המבצעית הפכה בשנים האחרונות לצפופה מאד, יש קומוניקציה בכל פלטפורמה. המערכות הללו חייבות לכלול מסננים שיודעים להתמודד בסביבה מרובת איומים אלקטרונים, בין אם מדובר למשל לפריצה לרשתות הקשר עצמן ובין אם מדובר באמצעים אשר משבשים תקשורת“.
אחד הפתרונות המעניינים שמציעה MPG ללקוחות שלה הוא מעין סימולטור וירטואלי לבניית רכיב. דרך אתר חברת K&L ניתן להזין נתוני ביצוע לתוכנת בדיקה. התוכנה יודעת לנתח את הצורך ולבנות מעטפת ביצועים מתאימה בהרכב רכיבים שנמצא ב-DATA BASE שלה.
“הפתרון הזה מבחינתנו הוא יתרון עצום. הלקוח למעשה חוסך לעצמו הרבה מאד זמן במהלך תהליך אפיון הצורך ואחר בתהליך המחקר והפיתוח. מעבר לזה, אנחנו ערבים שכל פתרון שמוצע על ידי התוכנה הוא ישים ב-100% ואפילו נוסה”, אומר שטרינגר. “מעבר ליעילות של התוכנה עצמה, גם ה-DATA BASE שלה דינמי מאד במובן העדכונים. המהנדסים של K&L עוקבים כל העת אחרי הפיתוחים החדשים בקבוצה והשיפורים שמוכנסים לרכיבים עצמם, ומזינים זאת למערכת. כך למשל נוצר מצב שמהנדס בונה רכיב וירטואלי מסוים, כאשר הוא ייכנס עם אותם נתונים לתוכנה אחרי חודש, הוא יכול לקבל רכיב עם ביצועים טובים יותר, בדרך כלל בשל שיפור שהוכנס באחד המרכיבים הראשוניים. הסביבה הדינמית הזאת מייצרת לנו קשר מצוין עם הלקוחות כבר בשלבים המוקדמים של הפיתוח ומאפשרת לנו להיות זמינים ללקוח בכל עת ובכל בעיה”.

מימין: אריה יוסף מנכ”ל אלינה הנדסה ואנדרו שטרינגר, מנהל המכירות באירופה והמזרח התיכון