חדשות היום

אדוונטק, אינטל וארו חשפו אסטרטגיית IoT גלובאלית משותפת

בארוע שנערך בישראל בהשתתפות נשיא Advantech, צ’ייני הו, צוותINTEL IOT ומנכ”ל ARROW יניב רז, נחשפה האסטרטגיה המשותפת של שלוש החברות הגלובליות, בתחום האינטרנט של הדברים (IoT). במהלך האירוע הודיעו החברות כי ישתפו פעולה בפיתוח ואספקת פתרונות IOT, מרמת החיישן ועד רמת הענן.

באירוע שאירגנה Arrow OCS בנמל תל אביב בהשתתפות כ-100 לקוחות מקומיים הציג מנכ”ל משותף של Arrow OCS לאזור EMEA, יניב רז, פתרונות קצה לקצה ויישום של פתרונות ברמה הגלובלית.
“אנחנו נותנים פתרון מלא מרמת הרכיב הבודד ועד רמת האינטגרציה והשירות. יש לנו בישראל אולם הרכבות,שרות,לוגיסטיקה ואינטגרציה חדש ומתקדם ביותר. האולם הזה הוא אחד מתוך 7 מרכזים דומים בעולם המספקים ללקוחות: שירותי ייצור, הרכבות והפצה בתחום המחשוב בכל מקום בעולם, כולל מערך פיננסי ומיסוי המספק מעטפת גלובאלית מלאה ללקוחות ה-OEM”.
במהלך הערב אמר יניב רז, “הצפי הוא שבשנת 2020 יהיו בעולם כ-15 מיליארד אביזרים ניידים מקושרים, וכ-80% מכל הסנסורים יהיו אלחוטיים. מדובר בכ-30 מיליארד חיישנים חכמים. התפתחות הקישוריות, רוחב הפס וההבנה של החברות הגדולות את גודל ההזדמנות שניתן לייצר תוך כדי שילוב של הטכנולוגיות הקיימות מעולם ה-M2M ועולם התשתיות IT, הם הזרז להתפתחות תחום ה-IOT. חברות רבות באות עם יישומיים שונים ברמת תוכנה ורעיון, החברות היום צריכות לשנות את החשיבה מפיתוח אפליקציה לפיתוח פתרון שניתן יהיה ליהנות מביזור בענן כשרות, חברת ארו דוגלת במתן פתרון מקצה אל קצה הן במתן כל אבני הבניין החומריים, אינטגרציה ביניהם כולל בניית ענן פרטי או אינטגרציה לענן הציבורי יחד עם תמיכה בתהליכי ההטמעה”
לדבריו של יניב רז, שווקי יעד מרכזיים לתחום ה-IOT הם: רפואה, תחבורה, קמעונאות, תעשייה, תשתיות חכמות (ארגונים, ערים ומדינות) ואבטחה. “מהפיכת האינטרנט של הדברים היא אחד מהמנועים החזקים של התעשייה בשנים הבאות ואחד מתוך 3 הטרנדים העולמיים. ארו נערכה אליה וכיום אנחנו נותנים מענה שלם מרמת הסנסור ועד לרמת מרכזי הנתונים והענן. אדוונטק היא בעינינו ספק מיוחד במינו. היא לא חברה של חומרה או של תוכנה, אלא חברה של פתרונות המאפשרת לארו להציג פתרון מלא במינימום יצרנים ואחידות”.
הדובר המרכזי בארוע היה נשיא חברת אדוונטק, צ’ייני הו, שהגיע לארץ עבור ההכרזה. “למהפכת האינטרנט של הדברים (IoT) תהיה השפעה מכרעת על מאזן הכוחות הכלכליים ומבנה התעשייה בעולם”, אמר, “מכיוון שהיא תשנה את האופי של הייצור התעשייתי”.
הו, מי שנמנה על מקימי Advantech, נחשב לאחד מאנשי הניהול הבכירים בענף האלקטרוניקה במזרח הרחוק.
“יש לנו הרבה מאד במשותף”, אומר צ’ייני הו, וכשאני מדבר על משותף אני מתכוון לטייוואן וישראל”, הוא מסביר בחיוך צנוע. “שתי המדינות הללו הן מדינות מוכרות, כלומר השוק המקומי שלהן מצומצם מאד. לכן כדי לגדול ולפרוץ לשווקים חדשים חייבים לצאת לחו”ל. כדי לעשות זאת חייבים להיות מאד יצירתיים. בלי היצירתיות אין לך ערך מוסף בהשוואה למתחרים שלך. כאן בדיוק נקודת ההשקה בין ישראל לטייוואן. שתיהן מדינות קטנות, בשתי המדינות יש אוכלוסיית מהגרים גדולה ושתי המדינות מאוימות כל העת, (טייוואן נתפסת בעיני סין כחלק מהמדינה, בעוד טיוואן רואה עצמה מדינה עצמאית בהתאם לחלוקה שנעשתה אחרי מלחמת העולם השנייה). רצף התכונות הזה מייצר חוסר בטחון טבעי הטבוע בתרבות. זה בדיוק מה שיוצר בעיניי כר פעולה מצוין ליצירתיות כדי לשרוד. בין אם זה לשרוד צבאית ובין אם זה לשרוד כלכלית, בדרך כלל שני הדברים הללו שזורים גם אחד בשני”.
הו צנוע מאד בהליכותיו בהשוואה למקבליו במערב… עם תיק גב שחור על כתפו הוא נראה יותר כסטודנט בסוף יום לימודים מאשר נשיא חברה ששוויה יותר ממיליארד דולר.
“אני דוגל בניהול ישיר, לא מתנשא”, מספר הו. “העובדים שלי בטייוואן מתקשים מאד עם חוסר הפורמאליות שלי. החינוך הפורמאלי והקשוח של המזרח הרחוק מאד ברור באשר להיררכיה, ולכן עד היום לעובדים של Advantech בטייוואן קשה לקרוא לי בשמי הפרטי ולא בתואר נשיא. אני מתעקש על כך משום שבעיני זה אחד מסודות ההצלחה של Advantech”.
במהלך העשור הקודם פיגרה Advantech אחרי המתחרות. כך לדוגמא בשנת 2003 עמד מחזור המכירות של Advantech על כ-200 מיליוני דולרים, כיום הוא עומד על יותר ממיליארד דולר בשנה. הו מציג כיום בגאווה את המספרים ומונה את הסיבות להצלחה.
“בניתוח לאחור של העשור האחרון שבו ביצענו את הפריצה שלנו, הייתי מצביע על שלושה תהליכים מרכזיים שהביאו אותנו למקום הזה: יצירתיות, מיתוג נכון ותרבות ניהולית. היצירתיות היא אולי המרכיב הקל ביותר להסבר. אנחנו חושבים מחוץ לקופסא בכל הפרמטרים שלנו: פיתוח, ייצור ושיווק. לדעתי אנחנו מיטיבים להבין את השוק ואת הטרנדים העתידיים ובכך אנחנו מצליחים להיות נוכחים ודומיננטיים כל העת. המרכיב השני של המיתוג הוא בעיניי אחד החשובים ביותר. Advantech עושה הכל, ממחקר ופיתוח דרך ייצור ועד לשיווק והאספקה. כלומר לנו יש את כל התהליך. ברגע שאנחנו שולטים בכל השלבים הרווח שלנו גדול יותר. כיום למשל הסטטיסטיקה מצביעה על כך ששלב המחקר והפיתוח הוא 20% מהרווח, הייצור הוא כ-15% מהרווח וכל השאר נמצא בשיווק והאספקה. Advantech חזקים מאד. המרכיב השלישי הוא כוח האדם. אנחנו באמת מאמינים שהמשאב הכי חשוב לחברה, אגב בכל תחום עסקי, הוא המשאב האנושי. אני משתדל לנהל את החברה בקשב רב לעובדים. זו הסיבה שאני דורש חוסר פורמאליות, זו הסיבה שאנחנו מקפידים על פתיחות וזו הסיבה שאנחנו מצליחים ליצור אופק קידום לכל עובד”.
הו החל את דרכו כמהנדס בחברת HP. הוא נחשב לאיש שיווק מבריק. לאחרונה זכתה Advantech תחת ניהולו להיכנס לרשימת החברות הגלובאליות המובילות בטייוואן. הו היה מי שהגה את הרעיון לחדור לשוק הסיני המתעורר, ובעקבות התכנית העסקית שבנה, הכפילה, במהלך השנים הראשונות, Advantech את המכירות שלה בשוק הזה בכל שנה. כיום אחראי השוק הסיני על כ-30% מהכנסותיה השנתיות של Advantech. כיום מונה החברה 7300 עובדים ברחבי העולם, עם 92 משרדים ב-21 מדינות.
“כשאני מביט ביכולות של Advantech וביכולות המקומיות של השוק הישראלי, אני רואה פוטנציאל עצום של שיתוף פעולה”, אומר הו בהתייחסו לשוק הישראלי. “במהלך הביקור שלי כאן ראיתי הרבה מאד טכנולוגיות חדשות שלדעתי יוכלו להיות אטרקטיביות מאד בעולם. הפלטפורמה השיווקית שלנו יחד עם ארו יכולה להיות עבור החברות הללו מכפיל כוח ודרך מצוינת לחדור לשווקים חדשים, דוגמת המזרח הרחוק, שם אנחנו חזקים מאד”.

קודם לכן דיברת רבות על המאפיינים הדומים של ישראל וטייוואן כמדינות. אתה יכול לדבר על מאפיינים דומים בכל הקשור לתעשיית האלקטרוניקה?
“כמובן!”, עונה הו בחיוך. “אני חושב שקודם כל היצירתיות כאן דומה מאד למה שאנחנו רואים בטייוואן, אלא שבהבדל אחד. בטייוואן אנחנו מצטיינים בכל הקשור לייצור, כאן בישראל רוב התעשייה ממוקדת במחקר ופיתוח. זו בדיוק הנקודה שדיברת עליה קודם. השילוב בין יכולות המחקר והפיתוח כאן עם כושר הייצור והאספקה שלנו במזרח, הן מכפיל כוח”.

אתה מציין ש-Advantech טובה מאד בזיהוי כיווני ההתפתחות של התעשייה. איך אתה רואה את התפתחות תעשיית האלקטרוניקה בשנים הבאות?
“אני מאמין שהעולם הולך לתופעת הקישוריות והחיבור. בשפת עולם האלקטרוניקה זה נקרא IOT – INTERNET OF THINGS. המשמעות של הטרנד העתידי הזה הוא ליצור יכולת חיבור בין מערכות – CONECETIVITY, ויכולת מהירה לעיבוד נפח נתונים – BIG DATA. השילוב של שני הדברים האלה ייצור לדעתי עולם חדש. מכונה תדבר עם מכונה, אדם ידבר עם מכונה, ומכונה תדבר עם אדם. בעיניי זו ממש מהפיכה שתשנה את חיי היום יום. למשל: מכונית שתדע להתריע לעצמה על תקלות, היא תיצור קשר אוטומטית עם מוסך קרוב, תשלח לו הודעה על מהות התקלה וזמן ההגעה המשוער למוסך עצמו. הנהג לא ידע כלום עד אשר יקבל הודעה על התקלה והדרך הקצרה והמהירה לתקנה. דוגמא נוספת היא השעון החדש של APPPLE ה-I WATCH. הוא יוכל להעביר באופן רציף אינפורמציה של מדדים רפואיים לרופא המשפחה. המערכת שאצל הרופא תדע לפענח את המידע, להגדיר מה חריג ומה לא ובמידה שימצאו מדדים חריגים היא תתריע מיד לרופא ולמטופל. זה העולם שאני רואה כ-IOT, ולדעתי אנחנו בדרך לשם בצעדי ענק. חמש עד עשר שנים ואנחנו שם. שיתוף הפעולה העולמי עם אינטל וארו נותן ערך מוסף אמיתי וייחודי מאוד בעולם זה ללקוחות שלנו ומאפשרת להם לחדור למדינות שונות בקלות יתר ובעלויות נמוכות יחסית”.
לשיחה מצטרפת חן לופסקו, מנהלת תחום ה-IOT באינטל ישראל. “אינטל מאפשרת אבני בניין מרמת החומרה עד רמת התוכנה המאפשרים לפתח פתרונות IOT, כולל כלי פיתוח מרמת האובייקט עצמו ועד לענן. זוהי סביבה פתוחה שמאפשרת גישה נוחה ומהירה למפתחי פתרונות בתחום האינטרנט של הדברים. אינטל תומכת רבות בקהילת המפתחים לתחום האינטרנט של הדברים ומסייעת להם באמצעות לוח פיתוח חדש ורב עוצמה – Intel Galileo Board. זהו כלי מצוין לבנייה מהירה של אבות טיפוס, ומוכוון לאקדמיה ומתכנתים מתחילים וניתן לתכנות במספר מערכות הפעלה.”

איך אינטל מקדמת את תחום האינטרנט של הדברים בשוק הישראלי?
“ה-IOT הוא תחום מיקוד אסטרטגי מבחינתנו. אינטל מקדמת את ה-IOT על ידי הובלה של פרויקטים אסטרטגיים ותמיכה בחברות ומפתחים הפונים לתחום זה. המטרה היא לעודד את היצירתיות והחדשנות של מפתחים ישראליים לפיתוח פתרונות לשוק ה-IOT ולחברם לפרויקטים גלובליים שאינטל מעורבת בהם”.
אינטל מקדמת את שוק האינטרנט של הדברים בארץ על ידי בניה של קהילה רחבה מאד של מפתחים ושותפים עסקיים המאפשרים יצירה ושילוב של פתרונות שונים המבוססים על טכנולוגיה של אינטל ומותאמים לשוק זה. דבר זה מאפשר להטמיע פתרונות קצה אל קצה המותאמים באופן מושלם לצרכי הלקוח. שותפים עסקיים אלה כוללים סוגים שונים של חברות כגון: חברות המתכננות ומייצרות פלטפורמות חומרה המותאמות לשוק ה-IOT, חברות תוכנה המספקות כלי פיתוח ושירותי ענן וכן חברות אינטגרציה. “Advantech ו-Arrow OCS הן דוגמא לשותפים עסקיים איתן אינטל עובדת בצמוד בתחום זה”, מסכמת לופסקו.

אמיר בר שלום

תגובות סגורות