חדשות היום

ליניאר מתרחבת

את ג’וזף לכנר, לא צריך לשכנע להגיע לישראל, הוא עושה זאת כמה פעמים בשנה, ולא רק בשל היותו מנהל המכירות של LINEAR באפריקה המזרח התיכון ואירופה.
“אני חושב שיש לכם בישראל מעבר למזג האוויר הנפלא… יתרונות טכנולוגיים ייחודים”, הוא מספר בבוקר שטוף שמש באמצע דצמבר אחרי שבילה מספר ימים בשטוקהולם הקפואה. “אני רואה בישראל את אחד ממוקדי הידע הטכנולוגי המובילים בעולם. לא בכדי מספר חברות ההזנק (START UP) הוא מהגבוהים בעולם בהשוואה לגודל האוכלוסייה. באופן חד משמעי ישראל מתקדמת הרבה יותר מאירופה בעניין הזה, ובכמה אספקטים גם לפני ארצות הברית שבה נומינלית יש הכי הרבה חברות סטארט אפ”.
לכנר הגביר לאחרונה את קצב הביקורים בישראל, בעיקר בשל פתיחת המשרד המקומי של החברה שבראשו עומד רן שיפרמן. עד היום הייתה AVNET המפיצה הבלעדית של LINEAR בישראל, ופתיחת המשרד לדברי לכנר הוא הרצון להגדיל את נתח השוק של LINEAR ולהרחיב את משאבי החברה בישראל.
AVNET במשך שנים עושים עבור LINEAR עבודה מצוינת. פתיחת המשרד המקומי בא בנוסף לכך ולא במקום. הכוונה היא לנסות להגיע לתחומים חדשים בישראל, תחומים שיש בהם פוטנציאל גידול בשוק העולמי. AVNET תמשיך לעבוד מול כל הלקוחות הקיימים בישראל כפי שעשתה במשך שנים ואנחנו כ-LINEAR ישראל ננסה להרחיב את החשיפה של החברה. בלשון ציורית הייתי מכנה זאת כך: אנחנו רוצים שהשלם יהיה גדול מסכום חלקיו או במתמטיקה פשוטה: 1+1=3″.
בשלב הזה מצטרף לשיחה דני קורן, מנכ”ל AVNET ישראל. “בראייה של כמה שנים לאחור ניתן בהחלט לומר שהשוק הישראלי נמצא במצב של קיפאון. רוב השוק מתבסס על חברות סטארט אפ שמתמקדות בתוכנה. הייצור בישראל הוא עניין שולי. בנוסף, מאחר והרבה חברות סטארט אפ נקנות ויוצאות החוצה, השוק למעשה הצטמצם. התופעה הזאת מצריכה אותנו לחשוב כל הזמן על כיוונים חדשים וכיוונים חדשים משמעם לאתר טכנולוגיות חדשות בתחומים חדשים”.
“אני בהחלט מתחבר להסבר הזה של השוק הישראלי אומר לכנר. “ישראל בעיניי היא למעשה בית תיכנון ענק. בית תיכנון, במובן המחקר והפיתוח ולא בייצור עצמו, לכן חשוב לנו מאד להיות כאן. רכיב של LINEAR שמשולב במוצר שבפיתוח, יכול להניב בעתיד נתח שוק גדול. בנוסף לכך אני חייב לציין תופעה ייחודית של השוק בישראל. הדרך לעקוף מכשולים ולחפש פתרונות יצירתיים במהלך הדרך. לא פעם ראיתי איך בחברות לא ישראליות בעיה בפיתוח גורמת לעיכוב של חודשים, כאן בישראל הגמישות המחשבתית נדירה בעיניי. גם כאשר חברת סטארט אפ מבינה שהפתרון שלה אינו ישים, אנחנו רואים מיד איך היא מנסה בכל זאת לנתב את הידע שפיתחה לנתיבים אחרים. נכון, לא תמיד זה מצליח, אבל כתופעה אני חושב שזה בהחלט בריא לשוק המתאפיין במחקר ופיתוח. בשוק כזה לדעתי ל-LINEAR יש המון מה להציע”.
Linear הוקמה בשנת 1981 על ידי Robert ו-Robert C. Dobkin. במהלך השנים מוצבה החברה כמובילה עולמית בשוק הרכיבים האנלוגיים בעולם.
מרכז הפיתוח של לינאר בארצות הברית נקרא “house of the gurus” כהוקרה למומחים בעלי השם שעובדים בתכנון הרכיבים. החברה דוגלת בחידושים טכנולוגיים ומאפשרת למהנדסי תיכנון ברחבי העולם להתמודד עם אתגרי התכנון האנלוגי בקלות יחסית. ללינאר מגוון מוצרים מרשים בתחומי ה-power management, data acquisition, amplifiers, RF ו-signal conditioning.
לינאר ישראל מובלת כאמור על ידי רן שיפרמן כמנהל מכירות ורן פלדמן כמהנדס תמיכה טכנית.
“שיתוף הפעולה של LINEAR ו-AVNET הוא בבחינת מכפיל כוח”, אומר רן שיפרמן.
“בהמשך לדברים של דני קורן על השתנות השוק, הרי שגם היצרניות וגם חברות ההפצה מחויבות לשינוי וגמישות מחשבה. כיום, ואת זה הבינו היטב ב-LINEAR, הלקוח לא מקבל רכיב בלבד, הוא מקבל פתרון כולל וחדשני. העובדה שנפתח משרד מקומי מאפשרת ללקוחות אינטרקציה מעמיקה יותר עם החברה שפתוחה לשמוע על תכנון רכיבים יעודיים ללקוחות ותמיכה בתצורת Die של הרכיבים”.
Linear מאמינה שבמצב השוק התחרותי, על מהנדס התיכנון להתרכז ביכולות הליבה שלו ולהשאיר חלק מתכנון המעגל לחברות ששם מצוי ה-IP שלהן.
לליניאר מגוון מוצרי מדף שמספקים ללקוח פתרון יישום כולל, לדוגמא מודול קטנטן שמהווה פתרון שלם לספק כוח. הרכיב חוסך למהנדס שאינו בקיא בעולם תכנון ספקי הכוח את ההתעסקות בתיכנון שבהמשך אמור לעבור אישור תקינה.
בנוסף לינאר מתחייבת לאספקת הפתרון לאורך חיי המוצר של הלקוח וחוסכת ללקוח ניהול מק”טים מרובים והתמודדות עם end of life של רכיבים. כמו כן הליווי הטכני של ליניאר יוודא שהמעגל יעבוד בתכנון הראשון ובכך חוסך משאבים לחברה שבה עובד המהנדס. התוצאה היא שילוב ספק כוח קטנטן ויעיל שמורכב בקלות יחסית על מעגל הלקוח ומשלב בתוכו חדשנות מהשורה הראשונה.
דוגמא לרכיב שכזה היא ה-LTM4625 שהינו מודול מוכלל בתצורת BGA שמכניסת מתחים של בין 4 ל-20 וולט מספק יציאה של בין 0.6 ל-5.5 וולט בזרם של 5 אמפר מודול זה כולל בתוכו גם את הרכיבים דוגמת הסליל, מה שמשאיר למהנדס צורך במספר מועט של קבלים ונגדים להשלמת הפתרון. ברכיב זה, הפתרון הכולל שמתקבל תופס שטח קטן מ-0.5cm² או ה-LTM4623 שהינו מודול מהפכני המתאים לאפליקציות ATCA עקב גובהו הנמוך.
“הגישה הזאת למעשה יוצרת קשר הדוק יותר בין החברה ללקוח”, ממשיך שיפרמן. “אנחנו נמצאים איתו בקשר כבר משלב האפיון הטכני. בחברות סטארט אפ יש לכך חשיבות עצומה. מהנדס הפיתוח לא צריך להתחיל ולהרכיב רכיבים, הוא מקבל פתרון מוכן, בדוק ונהנה מתמיכה טכנית צמודה לכל אורך הדרך. אנו ממליצים בחום ללקוחות להתייעץ איתנו בבחירת הפתרון המתאים ביותר לצרכיהם”.
ל-LINEAR זמני אספקה מהתחרותיים בענף בנוסף לעובדה שהחברה מתחייבת בכתב ללקוח, שלא להפסיק ייצור של רכיבים ומספקת תמיכה טכנית צמודה.
“כשאנחנו מדברים על השתנות השוק אנחנו מדברים לא רק על מאפיינים שונים של טכנולוגיה אלא גם על מהירות. כיום האפליקציה אמורה להגיע מהר מאד לבשלות טכנולוגית וכדי להגיע לשם מהנדס פיתוח חייב רכיבים אמינים. החשיבות של רכיב שעובד מיד בפעם הראשונה, בדיוק בהתאם לתכנון המוקדם היא רבה. השילוב של טכנולוגיה מתקדמת, זמני אספקה מהירים ותמיכה טכנית צמודה, הוא יתרון עצום ש-LINEAR מקפידה לשמר”.

אמיר בר שלום

תגובות סגורות