חדשות היום

האפליקציה שמוצאת חניה לנהגים בעיר הגדולה – מתרחבת גם לירושלים

נהגים ברחובות ירושלים יזכו מעכשיו לשיפור משמעותי באיכות החיים: “פולי פיית החניה”, האפליקציה שמוצאת חניה בעיר הגדולה, מתרחבת, ותחל מהיום (5.8) לפעול גם בבירה: “פולי” מגדילה את הסיכוי למציאת החניה ברחוב בכ-80 אחוז, מפחיתה את משך חיפוש החניה בכ-50 אחוז וחוסכת למחפשי חניה זמן, כסף ותסכול. לאחר תקופת השקה מוצלחת בתל אביב, “פולי” תוכל כעת להציע את היתרונות הייחודיים שלה גם בירושלים, בזכות השימוש שאפשרה לה עיריית ירושלים במאגרי מידע עירוניים, כחלק ממהלך מתמשך להנגשת שירותי העירייה לאזרחים ולמבקרים בעיר.

מאז השקתה, בחודש מרץ, הורידו רבבות משתמשים את “פולי” וכיום היא נמצאת בשימוש קבוע של אלפי נהגים. האפליקציה מאתרת חניונים קרובים ליעד הנסיעה, מובילה את הנהג במסלול מותאם אישית לעבר חניות רחוב ואפילו מזהירה אותו מפני חניה במקום אסור. היתרונות הייחודיים הללו מתאפשרים הודות לאלגוריתם חכם שפיתחה חברת “ספארק”, ומלוא הפוטנציאל שלהם בא לידי מימוש בזכות עבודת הכנה מקדימה שמבצעת החברה בכל עיר בה האפליקציה מושקת באופן רשמי.

גם לקראת ההתרחבות של “פולי” לירושלים בוצעה עבודת ההכנה המוקדמת, ובמסגרתה ניתנה ל”פולי” הגישה למאגרי מידע חנייתי של עיריית ירושלים. לפיכך, “פולי” מכירה כעת את הרחובות בירושלים בהם ישנם מקומות חניה, את הסדרי החניה השונים ואת השילוט הרלוונטי, מה שהופך את חווית החניה לנוחה ונעימה יותר.

״עיריית ירושלים פותחת ומנגישה מאגרי מידע בתחומים שונים. שמחנו להיעתר לפניית החברה לפתוח בפניה את מאגרי מידע עירוניים בתחום החניה, מאחר שאנו רואים בכך הזדמנות מצוינת להגביר את השקיפות של פעילות העירייה, ולהנגיש את המידע הקיים אצלנו עבור מפתחי אפליקציות שנועדו להועיל ולשפר את חיי התושבים והמבקרים בעיר”, אמר איתמר קורנפלד, מנהל מערכות המידע של עיריית ירושלים.

“‘פולי’ נולדה כדי לשפר איכות חייהם של הנהגים המחפשים חניה בערים הגדולות בכל העולם, משום שניהול חכם של היצע החניה מקדם פיתוח של ערים חכמות”, אומר זהר באלי, שותף מייסד ומנכ”ל “ספארק”. “ההתרחבות לירושלים, לאחר ההשקה בתל אביב, היא ציון דרך חשוב מאוד עבורנו בדרך להשיק את ‘פולי’ בערים נוספות בעולם בשנה הקרובה.

״הגישה למאגרי מידע עירוניים מעניקה ל’פולי’ יתרונות משמעותיים ומשפרת את יכולותיה. תושבים, ובעיקר מבקרים בעיר, שחשים בה זרים לחלוטין – ולעיתים מעט אבודים – מקבלים ליווי צמוד לכל אורך הנסיעה, עד היציאה מהרכב. עבורם, חוויית הנהיגה וחיפוש החניה בעיר מלווה בפחות תסכולים, חרדות, חוסכת זמן ומונעת קנסות מיותרים. כל דקה שמחפשי החנייה חסכו בזכות ‘פולי’ היא דקה שהם יכולים לנצל כדי ליהנות מהביקור והבילוי בירושלים”, הוסיף באלי.

אפליקציה למציאת חניה – איך זה עובד?

בעת ההפעלה הראשונית של “פולי”, מתבקש הנהג להגדיר את העיר בה הוא מתגורר ולאיזה אזור הוא שייך. בשלב הבא מאתרת “פולי” את כל אפשרויות החניה הרלוונטיות הקיימות סביבו באותו רגע: חניונים, המרחק מהם, התעריף וכאשר המידע קיים – גם זמינות מקומות החניה בהם.

כאשר הנהג מקליד יעד או כתובת אליה הוא רוצה להגיע והאם ברצונו לחנות בחניון או ברחוב , “פולי” תוביל אותו במסלול נסיעה מיוחד ואישי שמוביל ליעד, אך מתפתל באופן מכוון בין רחובות בהם קיים הסיכוי הגבוה ביותר לאתר מקום חניה ברחוב. משך הנסיעה במסלול לא עולה על 10 דקות והוא מסתיים בחניון שנבחר מראש. באופן זה מבטיחה “פולי” לנהג שגם אם לא מצא חניית רחוב, בתום 10 דקות בלבד של נסיעה הוא יוכל לצאת מהרכב ולהגיע ליעדו לאחר שמצא מקום חניה משתלם.

האלגוריתם של “פולי” מבוסס על מידע סטטיסטי, מידע עירוני ומידע גיאוגרפי. התמהיל הייחודי של מקורות מידע אלה מאפשרים לאפליקציה לסמן לנהג את המסלול האמור, המותאם לפרופיל שלו, ולהקל עליו את חוויית מציאת החניה.

“פולי” אינה מבטיחה חניה ברחוב. היא אינה שומרת מקומות חניה וכמובן שאינה יכולה לייצר אותם יש מאין. ועדיין, היא יודעת להוציא מחוויית חיפוש החניה בעיר את אלמנט חוסר הוודאות: כשמחפשים חניה בעזרת “פולי”, הנהג יודע שהתהליך לא יעלה על 10 דקות, שקרוב לוודאי שהוא ימצא חניה זולה ברחוב, שהאפליקציה תזהיר אותו לבל יחנה במקום אסור, ושגם אם לא מצא חניה ברחוב – הוא ימצא את עצמו בפתח חניון כשהוא יודע מראש מה התעריף וברוב המקרים – האם יש עבורו מקום חניה.

לאחר מציאת החניה – ברחוב או בחניון – פולי תציע לנהג קישור לאפליקציות תשלום (סלופארק או פנגו+), תזכיר לנהג לבדוק שלא שכח דבר ברכב ותציע לו מסלול ניווט רגלי ליעד שבחר. בתום הפגישה האפליקציה תזכיר לנהג היכן החנה את הרכב.

מערכת ניו-טק

תגובות סגורות