לשירותים, לאמבטיה, למיטה. סקר של מעבדת קספרסקי ו- B2B אינטרנשיונל מראה כי יחס המשתמשים לטלפון הסלולרי שלהם הוא קרוב מאוד, קרוב מדי, אפילו. מהסקר עולה כי 29% לוקחים עימם את המכשיר לחדר האמבטיה ו- 25% משתפים עם המכשיר הנייד סודות שהם לא רוצים שאף אחד ידע לעולם. אמון זה יכול להציב משתמשים בסיכון כאשר מכשיר יכול להיפרץ והמידע האישי שבו עלול לדלוף לעולם.
המחקר מצא כי הרוב המוחץ של המשתמשים (87%) מאחסנים מידע חשוב, רגיש ולעיתים בלתי ניתן לשחזור, על המכשירים הניידים שלהם, כולל סיסמאות, הודעות, תמונות, אנשי קשר, קבצים ועוד. אחד מ- 4 מציינים שהמכשיר שלהם נושא מידע רגיש שהם אינם רוצים שאף אחד אחר יראה.
מהסקר עולה כי המכשירים הסלולריים מלווים את המשתמשים בכל מקום – בעבודה (52%), במכונית (41%), בתחבורה הציבורית (39%), במיטה (58%) ואפילו בחדר האמבטיה (29%(.
הטלפונים הניידים ניצבים היום בפני מגוון סיכונים, לרבות נזק, אובדן או גניבה, וכן פריצה על ידי עברייני סייבר המעוניינים לגנוב מידע או לרגל אחר המשתמש. מכשירים הנמצאים בשימוש ברשתות Wi-Fi ציבוריות שאינן מאובטחות חשופים במיוחד. עם זאת, אנשים מעטים נוקטים בפעולה להפחתת הסיכון. המחקר שלנו מצא כי 26% בלבד מהמשתמשים מתאימים את הפעילות המקוונת שלהם לשימוש ברשתות Wi Fi ציבוריות, למרות העובדה שהאקרים יכולים בקלות ליירט נתונים וסיסמאות. רק 47% מנצלים את מאפייני האבטחה המגיעים עם המכשיר, כגון “חסימה מרחוק” או “מצא את המכשיר שלי”.
ההשפעה של היעדר ההגנה על המכשירים הניידים עלולה להיות מרחיקת לכת. על פי המחקר, רבע מהאנשים שאבדו או נגנבו להם מכשירים גילו שהמידע האישי הסודי שלהם דלף. גם בבית המשתמשים והמכשירים הניידים שלהם אינם בהכרח מוגנים. שם הם מתמודדים עם סיכונים במקומות רגישים כגון חדרי שינה וחדרי אמבטיה, בהם מכשיר שנפרץ יכול להדליק את מצלמת הרשת של המשתמש.
“משתמשים רבים מדי מתעלמים מסוגיית האבטחה של טלפונים ניידים. קשה לדמיין שמשהו שאנו נושאים קרוב אלינו בכל זמן יכול להפוך לאיום. אבל הוא יכול, וזה קורה. חבר דיגיטלי יכול להפוך לאויב. הערכת חסר של הסיכונים האפשריים בהגנה על המכשירים והמידע שלנו, עלול להביא לאובדן של מידע חסוי, כסף ואפילו זהויות. מצלמת המכשיר אותה אנו מפנים כלפי העולם, יכולה להיפרץ ולהיות מכוונת כלפי העולם האישי שלנו. אבטחה היא כבר לא עניין של בחירה”, אמר ויקטור יבלוקוב, ראש קו מוצרים ניידים במעבדת קספרסקי.
כדי להבטיח כי החבר הדיגיטלי שלכם לא יהפוך לאויב, מעבדת קספרסקי ממליצה למשתמשים לקבוע סיסמאות חזקות עבור המכשירים שלהם והחשבונות המקוונים, להתקין פתרון אבטחה אמין כגון Kaspersky Total Security – Multi-Device, ולהיזהר כשהם מורידים אפליקציות, במיוחד על גבי רשתות Wi-Fi פתוחות.
לבדיקה האם ההתנהגות המקוונת שלכם בטוחה – https://blog.kaspersky.com/cyber-savvy-quiz.
לטיפים נוספים להגנה –https://blog.kaspersky.com/tag/cybersavvy.