Autodesk וקרן Catalyst CEL הובילו גיוס של 25 מיליון דולר ל-XJet הישראלית המתמחה בהדפסה תלת ממדית במתכת
אקסג’ט פיתחה טכנולוגיה ייחודית המשתמשת בננו-חלקיקים בתרחיף נוזלי, לצורך בניה של אובייקטים תלת ממדיים ממתכת. איתן צרפתי, מנכ״ל משותף Autodesk ישראל: ״אנו ממשיכים לבחון השקעות ושותפויות נוספות עם מספר חברות ישראליות העוסקות בתחום, כשהמטרה: לדחוק את גבולות טכנולוגיות הייצור ולהאיץ את המהפכה התעשייתית החדשה”.
חברות ההדפסה בתלת ממד מרכזות תשומת לב רבה. עיקר הפוקוס בשנים האחרונות הוא בתחום הצומח ביותר, והמאוד נדרש במגוון תעשיות: הדפסת תלת ממד של מתכת. חברת ההדפסה הישראלית אקסג’ט בע”מ (.XJet Ltd) השלימה כעת גיוס הון משמעותי: החברה גייסה 25 מיליון דולר. הגיוס נעשה בהובלת Catalyst CEL – קרןפרייבטאקוויטיישראלית-סינית וחברת Autodesk, מובילה עולמית בתחום תוכנות העיצוב ב- 3Dלמקצועות ההנדסה ולתעשיות הייצור באמצעות קרן ההשקעות Spark Investment Fund, ומשקיעים ותיקים מסבב הגיוס הקודם.
חברת אקסג’ט פיתחה טכנולוגיה ייחודית (NanoParticle Jetting), המשתמשת בננו-חלקיקים בתרחיף נוזלי, לצורך בניה של מודלים תלת ממדיים ממתכת. הטכנולוגיה מהווה פריצת דרך בהדפסה תלת-ממדית במתכת, ומאפשרת ייצור מדויק יותר של חלקים מורכבים מאוד, בהשוואה לטכנולוגיות הקיימות.
אקסג’ט עסקה בעבר בהדפסת מתכות עבור תחום הפאנלים הסולאריים ומזה כשנתיים ממוקדת בלעדיתבפיתוח טכנולוגיה חדשנית בתחום הדפסת התלת ממד של מתכת – החברה מפתחת ומייצרת מדפסת ייחודית המשתמשת בטכנולוגית ׳התזת דיו׳ (InkJet) להדפסת מוצרים בתלת ממד ממתכת, כמו גם את הנוזל המיוחד, הכולל בתוכו ננו-חלקיקי מתכת המשמש להדפסה.
המשקיעים העיקריים בסבבים קודמים היו קרן ג׳מיני, Landa Ventures, אפלייד מטריאלס, Good Energies ומשקיעים סינים. ב-2014 גייסה החברה עוד 22 מיליון דולר מקרןאלומות וממחזיקי מניות קיימים, כדי לבצע את המעבר מהתחום הסולארי לתחום הדפסת מתכת בתלת ממד. הגיוס הנוכחי, מיועד להשלמת הפיתוח ולהשקת המוצרים בשווקים הבינלאומיים.
החברה ממוקמת בפארק המדע ברחובות. היא נוסדה על ידי חנן גוטהייט, יזם סדרתי, ממייסדי אובג’ט ומנכל”ה הראשון (שהתמזגה מאוחר יותר עם סטרטסיס). בחברה 66 עובדים וביניהם מספר רב של ותיקים ממובילי תעשיית הדפוס התלת ממד. לאקסג’ט למעלה מחמישים פטנטים בתחומים שונים. לדברי גוטהייט, הגיוס מהווה הבעת אמון נוספת בדרכה של החברה להובלת שוק ההדפסה בתלת ממד במתכת, שוק שצומח בקצב של 50% בשנה ומחולל מהפכה ביכולת לייצר סדרות קצרות של חלקי מתכת מורכבים בתחומי ייצור נרחבים. ״ההצטרפות של קרן הון סיכון מובילה (Catalyst) ושל חברה מובילה גלובאלית בתחום העיצוב וההדפסה בתלת ממד (Autodesk), מעניק לחברה הכרה בטכנולוגיה פורצת הדרך שלה בייצור בתלת ממד.”
Autodesk, היא מובילה גלובאלית בתחום תוכנות העיצוב ב- D3. החברה מפתחת תוכנות, שירותי ענן ואפליקציות למגוון רחב של תעשיות כולל: אדריכלות, הנדסה, תשתיות, בניה, ייצור, רכב, מדיה, בידור, עיצוב פנים ואמנות דיגיטלית. קרן Catalyst CEL הוקמה בשותפות בין קרן קטליסט הישראלית וקרןLimited CELChina Everbright. הקרן משמשת כגשר בין היזמות הישראלית והכלכלה הסינית. הקרן תומכת בחברות ישראליות בשלבי צמיחה וכניסה לשוק ומיוצגת בחברת אקסג’ט על ידי יאיר שמיר, שגם מונה ליו”ר מועצת המנהלים.
לדבריי איר שמיר שותף מנהל בקרן Catalyst CEL ויו”ראקסג’ט: “לחברת אקסג’ט הנהלה מאוד מנוסה ובוגרת, עם טכנולוגיה חדשניתו אף מהפכנית, אשרללאספקתחוללשינוימשמעותיבתעשייתהייצורשלחלקימתכתמתוחכמים. אנו מקווים שכאשר המוצרים יבשילו, נוכללסייעבעזרתשותפינובקרןלחדירהמאסיביתשלהחברהלשוקהייצורולתעשייההסינית.”
“התמיכה שלנו ב- XJet דרך קרן ההשקעות ספארק, נובעת מתוך אמונתנו כי לטכנולוגיה זו יש את הפוטנציאל לשנות את העתיד של תעשיית ה- additive manufacturing industry” אומר איתן צרפתי, מנהל תחום ה- Digital Manufacturing ומנהל מרכז הפיתוח Autodesk בישראל. “מרכז הפיתוח של Autodesk בישראל מתמקד בהובלה ובפריצת דרך לעתיד של תעשיית יצור הדברים, ואנחנו גאים לעבוד עם חברות כגון XJet, אשר כמונו, דוחפים את הגבולות של טכנולוגיות הייצור להאצת המהפכה תעשייתית החדשה.”
סקר שוק שנערך לאחרונה מצביע שבעוד שסך שוק ההדפסה בתלת ממד צומח בקצב שנתי של 25%, הרי שתחום ההדפסה התלת ממדי במתכת צומח בקצב שנתי של 50%. ההדפסה בתלת ממד במתכת אומצה על ידי מספר רב של חברות פורצ’ן 100 ובכוונתן להגדיל את היקפי היישומים (בעיקר בתחום התעופה, הרכב והרפואה) בצורה משמעותית עם המעבר לייצור של סדרות קצרות במדפסות תלת ממד.
לדברי דרור דנאי, סמנכ”ל בכיר באקסג’ט ומוותיקי התעשייה של ההדפסה בתלת ממד, אקסג’ט היא החברה הראשונה שמצליחה להשתמש בהזרקת דיו לייצור חלקי מתכת תלת ממדיים באיכות גבוהה מאוד. ״תחום זה הינו בעל פוטנציאל רב עם התגברות הביקוש העולמי לייצור של סדרות ייצור קצרות. ההדפסה בטכנולוגיה החדשנית של אקסג’ט, המשתמשת בננו חלקיקים ממתכת, מאפשרת יצירה של אלמנטים מדויקים וגיאומטריות מורכבות במיוחד עבור מגוון יישומים בתעופה, בתעשיית הרכב, ברפואה בכלל ובתחום הדנטלי בפרט”
החברה תציג לראשונה את הטכנולוגיה שלה בכנס מקצועי מרכזי באורלנדו בחודש מאי השנה (2016 Rapid), ומאוחר יותר בסוף השנה בתערוכה בינלאומית בגרמניה.