חדשות היום

ממדע בדיוני לעובדות מדעיות

גורדי שחקים ענקיים שיגמדו את בנין Shard בלונדון, ערים תת-מימיות בצורת בועה וריהוט אוריגמי, עתידים להפוך כולם למציאות בתוך 100 שנים. זו המסקנה של מחקר חדש המצייר את חיינו בעתיד בצבעים ססגוניים; המחקר מרמז שהדרך בה אנו חיים, עובדים ומבלים את שעות הפנאי תשתנה ללא הכר במהלך המאה הבאה.

1_future-london-skyline_24602372030_o_706הדו”ח SmartThings Future Living נכתב על ידי צוות של חוקרים מובילים, לרבות מנחה טלוויזיה ואחת ממדעני החלל המובילים בבריטניה, ד”ר מגי אדרין-פוקוק (Maggie Aderin-Pocock), אדריכלים עתידניים עטורי פרסים ומרצים באוניברסיטת ווסטמינסטר – ארתור מאמו-מאני (Arthur Mamou-Mani) וטובי בורגס (Toby Burgess), וכן האורבניסטים החלוצים לינדה איטקן (Linda Aitken) ואלז לקלרק (Els Leclerq). הדו”ח סוקר את טכנולוגיית SmartThings, המאפשרת לאנשים להפוך את ביתם בקלות לחכם יותר, כלומר שבכל רגע נתון ומכל מקום ניתן יהיה להדליק אורות, לכוון את התרמוסטאט או לפתוח את הדלת האחורית, וכל זאת דרך יישום פשוט או באופן אוטומטי ושגרתי – מה שנראה היה כמו מדע בדיוני רק לפני 10 שנים, היום הופך למציאות. תחזיות לגבי חיינו בעתיד הודגמו כבר באמצעות אנימציה אדריכלית מפורטת המציגה את קו הרקיע העתידני של לונדון שבו בנייני דירות רבי-קומות מגמדים את הבניין הגבוה ביותר באירופה, The Shard, ומראה רחפנים וערי בועה תת-מימיות.

דגשים מתוך הדו”ח
SmartThings Future Living
רבות מהתחזיות הושפעו מתנאים סביבתיים, ומאוכלוסיות גדלות המובילות לפיתוח מבנים שיוכלו להתמודד בהצלחה גדולה יותר עם מגבלות של מקום ועם משאבים 2_underwater-city_24602276230_o_706מתכלים. בזמן שהמרחב העירוני נעשה יותר צפוף, אנו מתחפרים עמוק יותר ובונים גבוה יותר וכך יוצרים:
גורדי שחקים אימתניים: ננו-צינוריות מפחמן וננו-סיבים מיהלום יעזרו לנו ליצור מבני ענק לגובה שיגמדו את גורדי השחקים הקיימים היום.
מבנים בבטן האדמה: כשם שאנו בונים לגובה נצטרך גם לחפור לעומק – מבני ענק יחפרו לעומק של 25 קומות או יותר.
ערים תת-מימיות תהפוכנה כפי הנראה למציאות – שימוש במים עצמם ליצירת אטמוספירה שניתן לנשום דרכה והפקת דלק מימני תוך כדי התהליך.
רחפנים (מכוניות מעופפות) לשימוש אישי: חלק מאיתנו יסעו בדרכים שמיימיות באמצעות רחפנים אישיים, חלקם חזקים מספיק לנשיאת בית שלם מסביב לעולם לרגל חופשה.

עם התקדמות הטכנולוגיה, נראה:
הדפסה תלת מימדית של בתים ורהיטים: נוכל להדפיס מחומרים מקומיים ממוחזרים העתקים מדויקים של מבנים, בקנה מידה גדול שעשויים לשמש כבית המציע נוחות 3_drone-delivered-holiday-home_24530273629_o_7061ביתית בזמן שאנו רחוקים ממנו. קירות חכמים משתנים וארוחות מעוטרות כוכבי מישלין מיוצרים במדפסת תלת-מימדית: קירות חכמים משמעותם שלא נצטרך יותר לעטר את קירות ביתנו – משטחי LED יתאימו עצמם למצב הרוח שלנו. בכל הנוגע לאירוח, לא תהיינה יותר ארוחות שלא עלו יפה או הזמנות של פיצה – במקום, נטען מנות של שפים מפורסמים שנתאים לצרכינו. נוכל להדפיס בתלת-מימד סעודה או עוגה שאנו אוהבים בתוך דקות. פגישות וירטואליות: חיינו המקצועיים ישתנו באמצעות שימוש בהולוגרמות שיאפשרו לנו להשתתף בישיבות באופן וירטואלי, מבלי לוותר על הנוחות שביתנו מציע. הקליניקה הביתית (home medi-pod) תבדוק אם אנחנו חולים, ותיתן לנו איבחון דיגיטלי ותרופות או אפילו תחבר אותנו עם מנתח שיעבוד בשלט רחוק אם יהיה צורך בכך.

ולבסוף, אנחנו:
ניישב את החלל: תחילה את הירח, אחר כך את מאדים ולאחר מכן נרחיק לתוך הגלקסיה. כדי לדייק בתחזיות המתארות את חיינו בעוד 100 שנה, צוות SmartThings סקרו 2,000 מבוגרים בריטיים כדי להציג תחזיות בתחומים הנחשבים כבעלי סיכוי טוב להיהפך למציאות בעתיד. הסקר שופך אור על תפישת העתיד בעיני הציבור ורומז שבניה גבוהה יותר או ישוב אוקיינוסים יהפכו ככל הנראה למגמות עתידניות ככל שהמרחב והמשאבים מתמעטים והולכים. מדענית החלל מגי אדרין-פוקוק, שהיתה שותפה לכתיבת הדו”ח, אמרה: “חיינו היום בלתי ניתנים לזיהוי ביחס למה שהם היו לפני מאה שנים. האינטרנט חולל מהפיכה בדרך בה אנו מתקשרים, לומדים ומנהלים את חיינו. רק לפני 25 שנה, לא ניתן היה להבין טכנולוגיה כמו SmartThings, ואילו היום פיתוחים כאלה מאפשרים לנו לשלוט, לבקר ולאבטח את מרחבי חיינו בעזרת טלפון חכם. במהלך מאה השנים הבאות נחזה בשינויים סייסמים בדרך בה אנו חיים ומתקשרים עם סביבתנו – העבודה על הדו”ח עם צוות של מומחים מענפי התעשיה השונים, איפשרה לי לראות כיצד דברים אילו יתאפשרו. אנו נחזה בהופעתם של מבני-ענק המיתמרים לגובה וגם של ערים תת-מימיות ושל רחפנים כאמצעי 4_colonizing-another-planet_24530289999_o_706תחבורה – חלקם יהיו חזקים מספיק לשנע בתים שלמים לרגל חופשה”.
ג’יימס מויניהן (James Monighan), מנהל חטיבת SmartThings בסמסונג בריטניה, שהזמין את הדו”ח, אומר: “למהפכת הבית החכם תהיה השפעה חיובית ביותר על צורת חיינו. בתינו הופכים לחכמים יותר ויכולים כבר עכשיו להבחין בהימצאותם של בני אדם, חיות מחמד, עשן, לחות ואור, וזו רק ההתחלה. כשם שטכנולוגיית האינטרנט התפשטה לטלפונים החכמים ולבתים חכמים, כך מהפכת הבתים החכמים נועדה להתרחב לקהילות ולמדינות נוספות. על ידי הדלקה וכיבוי פשוטים של האורות ואמצעי החימום, אנו יכולים לשלוט בכמות הפליטות שאנו מייצרים. על ידי בקרה טובה יותר של בתינו ואבטחתם, אנו יכולים להוריד את רמת הפשע. על ידי שליטה בהרגלים של קרובי משפחה מזדקנים, אנו עוזרים להם להשיג עצמאות גדולה יותר ורמת חיים טובה יותר”. הדו”ח יפורסם במקביל להשקה בתחילת 2016. טכנולוגית SmartThings תעבוד עם מאות מוצרים ממגוון מותגים, וכן עם טלוויזיות סמסונג, מקררים, מכונות כביסה, תנורי אפיה ושואבי אבק רובוטיים.

Lora Martyr, Taylor Herring & James Coyle, Samsung

תגובות סגורות