חברת הבינה העסקית הישראלית סייסנס הודיעה על התפתחות משמעותית בפלטפורמה שלה. הפיתוח החדש מפשט את היכולת לקבל תובנות עסקית באמצעות שימוש במכשירי “האינטרנט של הדברים” (IoT) ובינה מלאכותית (AI), אשר יוצרים ייצוג מוחשי לנתונים עסקיים. תכנית BI Virtually Everywhere (בינה עסקית בכל מקום) הושקה היום בתור תכנית בטא פתוחה לציבור עם שני מכשירים ראשונים – מכשיר אקו של חברת אמזון (Amazon Echo) מותאם לסייסנס ונורת IoT חכמה מותאמת לסייסנס.
חידושים אלה מוציאים את עולם הבינה העסקית מהמסכים הדו-ממדיים בו הוא מצוי כיום ומאפשרים חיבור רגשי ואינטואיטיבי יותר לדאטה באמצעות כלל החושים, מה שמוביל להגדלת המעורבות והשימושיות של המשתמשים בכלי BI. לקוחות מוקדמים, אשר כוללים את Skullcandy, Act-On Software ו-CTSI-Global, כבר רואים השפעה חיובית ניכרת מהיכולות החדשות שהוצגו בתכנית.
“בינה עסקית היא חממה טבעית לחדשנות בתחוםהאינטרנט של הדברים כיוון שחברות אוספות יותר מידע המיוצר בידי מכונות ורוצות לתרגם אותו לתובנות שניתן לפעול על פיהן” אומר מייקל לוק, סמנכ”ל ואנליסט ראשי בחברת המחקר אברדין (Aberdeen Group) ומוסיף “הנגשה של מידע ליכולות אנליטיות אינטואיטביות תהיה שימושית עבור חברות שמעוניינות להעצים משתמשים נוספים ולהפיק יותר ערך מיידי מהנתונים שלהן”.
“המשימה של סייסנס היא לפשט את הניתוח של מידע עסקי מורכב. אנחנו דוחפים את המושג הזה לאורך כל שרשרת הערך בעולם הבינה העסקית, מעבר לדאשבורדים (לוחות תצוגה דיגיטיליים)”, אומר אמיר אורעד, מנכ”ל סייסנס. “סייסנס נמצאת בעמדה ייחודית שמאפשרת לה לסלול נתיב גישה חדש לתובנות דאטה באמצעות טכנולוגית ™In-Chip שפיתחנו. חידושים אלה יוצרים חיבור אישי ואינטואיטיבי יותר לדאטה, ומסירים את המגבלות המסורתיות שהוצבו על ידי מסכים, בכך שהם מאפשרים למשתמשים עסקיים לנהל שיחות פשוטות לגבי המידע שלהם, ולקבל תובנות ויזואליות בנוגע להתנהלות העסק ומדדי ביצוע מרכזיים בו. הפשטות הזו היא גורם מהותי באפשרות לתרגם תובנות אוטומטיות ומכניות לכדי פעולה אנושית”.
מרטין באטלר מחברת Butler Analytics מעיר: “רוב האנשים לא רוצים לשבת מול מסך. הם רוצים משהו חד-משמעי. סייסנס מגדירה מחדש את האופן שבו אנשים מתקשרים עם דאטה, ונותנת להם את המידע שהם רוצים בצורתו הפשוטה ביותר. החברה בונה גשר בין הבינה העסקית לעולם המוחשי והמכשירים שנמצאים בו”.
האינטגרציה של סייסנס עם אמזון אקו לוקחת את הבינה העסקית מעבר למסך ולתוך סביבתם הטבעית של העובדים, תוך שימוש בכוח ובפשטות של דיבור בשפה טבעית. זוהי ההזדמנות הראשונה שבה נעשה שימוש באינטיליגנציה מלאכותית על מנת לתת פנים אנושיות לצריכה של מידע, מה שמאפשר למשתמשים עסקיים לנוע מעבר למגבלות של מסכים דו-ממדיים ולתקשר באופן טבעי יותר עם מידע על ידי שאילת שאלות ושמיעת התשובות להן בזמן האמת. הקלות של ניהול שיחה מובילה לשימוש נרחב יותר במידע ומרחיבה את הגישה למערכות ה-BI והתובנות העסקיות שהן מייצרות.
“אחרי כמה שבועות של שימוש במכשיר אמזון אקו מותאם לסייסנס, הדבר נהפך במהרה לדרך חדשה ומלהיבה לקבל תובנות עסקיות” אומר ג’יימס לוין מחברת Act-On Software, אשר מפתחת פלטפורמת שיווק. “אנחנו יכולים לתקשר עם אקו באמצעות שיחה פשוטה וכך להישאר עם היד על הדופק בנוגע לדברים שקורים בעסק שלנו. כאשר מורידים את המחיצות שמנעו בעבר גישה למידע והופכים את החוויה לאישית, השימוש בכלי מידע הופך להיות הרבה יותר תדיר והתובנות שנוצרות הופכות להיות הרבה יותר מוחשיות”.
הנורה החכמה המותאמת לסייסנס יוצרת דרך נוספת לצרוך תובנות עסקיות, ומציגה באופן עדין אך נוכח-תמידית את מידת ההתקדמות של העסק לקראת השגת מדד עסקי ספציפי. התגובה הרגשית שמעוררת נורת ה-IoT המותאמת לסייסנס, אשר משנה את צבעה בהתאם לשינויים בסביבה העסקית ובמדדי הביצוע המרכזיים, הוכיחה את עצמה ככלי להגברת המעורבות והמוטיבציה של עובדים ולהניעם לפעולה.
“ראינו עלייה של 500% במעורבות של המשתמשים כתוצאה מנורת ה-IoT של סייסנס”, אומר טוד וינטון מחברת CTSI-Global. “כשאנחנו מכניסים מערכת חדשה לשימוש, קישרנו בין הנורה למערכת שמנטרת את כמות הכניסות לתוכנה של כלל העובדים שלנו. כאשר הערך נמצא מתחת לסף, הנורה הייתה אדומה. לפני שהתחלנו להשתמש בנורה, ראינו רק כמה כניסות מדי יום, אבל ברגע שחיברנו אותה ושמנו אותה בחלל עבודה פתוח, היכן שכל העובדים היו חשופים אליה, כמות הכניסות למערכת גדלה באופן מיידי. אנשים לא אהבו לראות אדום. הכלי הפשוט הזה השפיע על הצוות שלנו במידה גדולה בהרבה משמישהו יכול היה לצפות.”