ראש הממשלה, בנימין נתניהו, ביקר היום (ב’) במפעל אינטל בקריית גת וחנך את קו הייצור החדש בחברה, עם כניסתה של טכנולוגיית ייצור שבבים חדשה. עלות שדרוג המכונות בפרויקט הוא 6 מיליארד דולר, מתוכם 300 מיליון ניתנו כמענק ממשלתי.
ראש הממשלה נתניהו, אשר הגיע יחד עם מנכ”ל משרדו אלי גרונר וראש המועצה הלאומית לכלכלה פרופ’ אבי שמחון, נפגש עם מנהלי החברה והעובדים ואף ערך סיור ב”חדר הנקי” בו מיוצרים השבבים. בין היתר סקר רה”מ גם את העבודות לשדרוג קווי הייצור במפעל. קווי הייצור יאפשרו ייצור שבבים בטכנולוגיה מהמתקדמות בעולם כיום.
בתום הסיור נפגש רה”מ נתניהו עם עובדי אינטל לטקס חנוכת קו הייצור, במסגרתו העניקו לו ראשי אינטל פרוסת סיליקון המיוצרת במפעל. רה”מ אמר לעובדי אינטל: ” חזון העתיד מתגשם פה בהווה. אתם מייצרים עתיד חדש.
בעזרת טכנולוגיה אנחנו מייצרים מכפלות כוח אדירות לישראל. ישראל היא מעצמה טכנולוגית עולמית. המהפכה הלאומית – היא לבטל את הפריפריה שנקראת קריית גת, באר שבע, עפולה ויוקנעם. אנחנו מחברים אותן. אין דרום ואין צפון. אנחנו מבטלים את הפריפריה”.
אמיר פיינטוך, סגן נשיא בכיר באינטל ונציג ההנהלה העולמית, אמר לנתניהו במהלך הסיור כי לאינטל, שלה ארבעה מרכזי פיתוח ומפעל ייצור בישראל, שמור תפקיד מפתח בשינוי האסטרטגי שעוברת החברה בתקופה האחרונה. “אינטל הופכת כיום מחברה שמתמקדת רק בפיתוח וייצור שבבים לחברה שהפיתוחים שלה מניעים מרכזי מיחשוב בענן ומיליארדי מכשירים חכמים ומחוברים”. הוא ציין כי בחיפה הוקם מרכז הפיתוח הראשון של אינטל מחוץ לארה”ב, ובעשורים האחרונים יצאו מישראל כמה מהפיתוחים המתקדמים והמצליחים ביותר של החברה, ובראשם מעבדי Intel Core המניעים את מרבית המחשבים בעולם כיום.
מקסין פסברג, סגנית נשיא בחברה ומנכ”ל אינטל ישראל, ציינה כי אינטל השקיעה בישראל סכום הגבוה מ-17 מיליארד דולר, ובעשור הקרוב צפויה אינטל לרכוש בישראל סחורות ושירותי בהיקף של 18.7 מיליארד שקל. “אינטל ישראל גאה ונרגשת לארח את ראש הממשלה. ב-42 שנותיה הפכה אינטל לחלק בלתי נפרד מהמשק הישראלי, מהכלכלה הישראלית ומהחברה הישראלית. עשרת אלפים עובדינו הם תמונה של אזרחי ישראל: מגיעים מכל השכבות והמקצועות, ותורמים כולם למען ההצלחה המשותפת. יחד אנו מפתחים את דרום הארץ, מקדמים את הייצוא הישראלי ומובילים את עולם הטכנולוגיה”.
דניאל בן-עטר, מנכ”ל מפעלי היצור של אינטל בישראל אמר בפגישה כי בקריית גת מתרחשת בשנים האחרונות ציונות טכנולוגית חדשה. “אינטל מקימה כאן את אחד המפעלים הכי מתקדמים בעולם בעזרת אלפי עובדים חרוצים, מהנדסים ודוקטורים לחשמל וכימיה ועד לרתכים, צנרים ובנאים, ישראלים מכל גווני החברה הישראלית – יהודים, ערבים, דרוזים ובדואים, דתיים, חרדים, צעירים בני 25 וותיקים בני 60+; זאת גאווה ישראלית”.