חדשות היום

טיולים ולינה בארץ ישראל

המטייל הישראלי שינה לחלוטין בשני העשורים האחרונים, את דפוס הטיולים שלו.

מאז פריצת הפייסבוק לתודעה הציבורית והקמתן של קבוצות נושא כה רבות של טיולים בפייסבוק, נוצרו קבוצות מטיילים בעלות אופי כגון: קבוצות טיול למשפחות אשר מתאגדות להן סביב אנשים שלא הכירו אחד את השני לפני כן ומצאו מכנה משותף בדמות הטבע ואווירת היחדיו.

זה מתחיל מטיול קצר ומתקדם, במידה ויש כימיה כמובן, לטיולים הכוללים לינה, משחקים משותפים עם הילדים, ישיבה בערב ושירה בציבור סביב מדורה עם פויקה וטאבון.

קיימות גם קבוצות ענק שמונות מעל 20 איש אשר יוצאות לטיולי קמפינג למעלה מיומיים ומשלבות מסלולי טיול מורכבים.

מדובר בטיולים בעלי לוגיסטיקה מורכבת ורבה הדורשים מהמארגנים, להיות יצירתיים ובעלי יכולת לרתום משפחות רבות סביב הרעיון של קבוצת הטיול והמוטו שלה.

קיימות אינספור קבוצות שכאילו כגון: קבוצות גברים אשר משאירים מאחור את הנשים והילדים שלהם ויוצרים בונדינג של לינה משותפת וטיולי ג’יפים.

רעיונות לקבוצות טיול נוספות שיכולות לבוא בחשבון: קבוצות רווקים ורווקות, קבוצות משפחות מורחבות, קבוצות חברים מהצבא, קבוצות רכיבה על אופניים, קבוצות של ספורטאים ועוד.

שינוי תרבותי זה אילץ את מספק שירותי התיירות הישראליים, “לחשוב מחוץ לקופסה”, ובמקום להציע צימר שישמש משפחה אחת או 2 לכל היותר מציע כיום:

 מתחם קמפינג ענק ומרווח עם אוהלים ממוזגים.

אזור להכנת אוכל הכולל: ברזים, כיורים, מקררים, מנגלים, גז,  מתחם מדורות ואספקת עצים.

מתחם גדול נוסף של שירותים ומקלחות.

מתחמים אילו הפכו להיות פופולריים מאוד בקרב חקלאים מהמושבים ברחבי הארץ, אשר העדיפו לבנות מתחם שכזה ולנצל את השטח הרב העומד לרשותם, לטובת אירוח קבוצות גדולות יותר.

טרנד נוסף של לינה, המוני יותר, הוא לינה במתחמים שייעודם שונה לחלוטין, לדוגמא: פארקים של דייג הסבו את שטחי הפארק הענקיים העומדים לרשותם למתחמי קמפינג בלילה וביום מתחמי מנגל למבקרים באתר.

אתרי קמפינג נוספים: שמורות טבע, מרכזי מבקרים המציעים מתחמי לינה באוהלים, אתרי מבקרים המציעים חושות לצד חווית ליטוף של בעלי חיים (אופיינית מאוד באזור הדרום) ומתחמי לינה בקרבת נחל גדול באזורי הצפון, משכו משפחות רבות ומחירי הלינה קפצו בהתאם.

סוג נוסף של לינה המוצא למטייל הישראלי הוא מלונות מטיילים, מדובר על מלונות בוטיק קטנים שמיועדים למספר לא גדול של אנשים ומיועדים לאילו שנפשם חפצה בלינה בתנאי צימר אך במחיר זול יותר בקרבת אתרי טיול מרכזיים בעיקר באזור הצפון.

החוויה של המטייל הישראלי הפכה להוליסטית יותר ואינה כוללת רק מסלול טיול ולינה בתוך אוהל צבאי, אלא תרבות שלמה של טיול עם אבזור של אוהלים מתקפלים, פרוג’קטורים, שקש”ים מיוחדים ועוד.

על אופן הטיול ניתן להרחיב רבות אבל אומר שכיום דרכי הטיול הפכו להיות הרבה יותר מגוונות מטיולי אופניים, עד לטיולי ג’יפים הכוללים חווית לינה בתוך הטבע הפראי בתנאים בסיסיים ביותר ללא מקלחות, טיולי הליכה, טיולי מערות “לבעלי לב חזק”.

אילו שבחרו ללון במקומות שציינתי למעלה, יבחרו פעמים רבות לרבוץ במקום הלינה ולהשתמש בפעילויות המוצעות במקום: רחצה, דייג, פעילויות בנייה ויצירה לילדים ועוד.

דפוס אחר של מטיילים הוא מטיילי יום שבוחרים לקום בשבת ולנסוע לאטרקציה, לטייל במסלול קצר ונגיש ועוד באותו יום לחזור הביתה.

זה לא משנה היכן תבחרו לטייל, ברחבי ישראל, או עם מי תטיילו, החוכמה היא שתמצאו בתוך “מורה הנבוכים” מכל האפשרויות הרבות שציינתי וכאילו שלא ציינתי, את שאהבה נפשכם ותתאימו לעצמכם טיול כפי שמתאימים בגד לגוף, שגם יהלום אתכם וגם יהיה לכם נוח. עשו חיים, אנחנו עשינו!

(באדיבות אתר: www.articles.co.il)

גיל אהרוני

תגובות סגורות