חיל הנחתים האמריקאי חתם על הסכם ייצור ראשוני של מסוקי CH-53K

מפקדת מערכות האוויר הימיות (NAVAIR), הזמינה מחברת לוקהיד מרטין ייצור ראשוני (LRIP) של שני מסוקי CH-53K King Stallion. החוזה מגיע בעקבות ההחלטה של הועדה לרכש ביטחוני (DAB), בחודש אפריל השנה, שאישרה את הייצור הראשוני המוגבל. תחת החוזה, שנחתם בעלות כוללת של 303,974,406 דולר, תספק חברת סיקורסקי שני מסוקי CH-53K לחיל הנחתים בשנת 2020, כולל אספקת חלפים ותמיכה לוגיסטית היקפית. הרכבת המסוקים תתבצע במפעלי סיקורסקי בסטרטפורד, קונטיקט.

“קבלת האישור מחיל הנחתים להיכנס לשלב הייצור של מסוקי ה-CH-53K באה בעקבות שיתוף פעולה בין סיקורסקי, מפקדת מערכות האוויר הימיות (NAVAIR) וחיל הנחתים”, כך אמר מייק טורוק, סגן נשיא בתוכנית מסוק ה-CH-53K בסיקורסקי. “זו הגשמה של השאיפה שלנו – אספקה של היכולות המדהימות של המסוק לכוחות חיל הנחתים”.

מסוק ה-CH-53K מספק יכולות טיסה יוצאות דופן עם נשיאת משקל גדולה פי שלושה מהמסוק שקדם לו, ה-CH-53E. תא המטען הרחב של המסוק מאפשר נשיאת מטען פנימי מוגדל, כולל כלי רכב צבאיים ומשוריינים כמו ה-HMMWV או ה-Fenneck האירופאי, זאת ללא צורך בפירוק המושבים. מערכת הווים החיצוניים של המסוק מסוגלים לשאת שלושה מטענים חיצוניים במקביל. יכולות נשיאת המטען, הן הפנימי והן החיצוני, יאפשרו לכוחות חיל הנחתים גמישות מבצעית רבה תוך יעילות וחיסכון בעלויות במתן סיוע צבאי או הומניטארי.

לצד יכולות נשיאת המטען, המסוק ממוכשר ומאובזר במערכות שמגדילות בצורה משמעותית את בטיחות הטיסה: מערכות הטסה דיגיטלית Fly-by-wire וניהול משימה שמקטינות את עומס העבודה על הטייסים ומאפשרים להתמקד בביצוע מוצלח של המשימה. המסוק מכיל מערכות ייצוב מתקדמות, אפשרויות שליטה ושמירה על גובה או מיקום, גישה אוטומטית לריחוף יציב ואפשרויות טיסה במזג אוויר מגבלתי או בתבנית קרקע אתגרית לטיסה.

תוכנית הרכש של משרד ההגנה האמריקאי עומדת על כ-200 מסוקי CH-53K. כוחות המארינס מתכננים להפעיל שמונה טייסות מבצעיות של המסוקים, טייסת אימון אחת וטייסת חלופית לתמיכה בדרישות מבצעיות.

 

 

קרדיט לתמונה: לוקהיד מרטין

תגובות סגורות