פרויקט המאיצים של משרד הכלכלה והתעשייה והקרנות הסיניות: Shengjing360 ו- DayDayUp יוצא לדרך:
Anzu, social internet, TechsoMed, I know first, TapReason, Modcon, Gencell, Personalics, PomVom, Watteam
אלה הן עשר החברות הנבחרות להשתתף בפרויקט המאיצים לחברות סטארט-אפ ישראליות
שר הכלכלה, מר אלי כהן: “מדובר על יוזמה ראשונה מסוגה של מדינת ישראל בסין ומשרד הכלכלה גאה לנסות ולסייע לתעשייה הישראלית בפיתוח כלי נוסף שישרת אותה בסין. הביקוש הרב לתוכנית מצד החברות הישראליות מוכיח כי מדובר בכלי חשוב נוסף בארסנל הכלים של המשרד לטובת חדירה לשוק הסיני המורכב”.
לאחר תהליך סינון של קרוב למאה חברות ישראליות שהגישו מועמדות להימנות על המאיצים של משרד הכלכלה והתעשייה בסין, נבחרו ע”י צוות שיפוט של בכירים בעולם ההשקעות והטכנולוגיה הסיני 10 החברות הישראליות המתאימות ביותר לפרויקט. ההכרזה על החברות הנבחרות התקיימה במהלך כנס “Start Up China” שערך משרד הכלכלה והתעשייה בתל-אביב, בהשתתפות נציגי קרן Shengjing Group ו-DayDayUp.
החברות הישראליות שנבחרו לתוכנית המאיצים הן:
Gencell – חברה בתחום תאי הדלק.
Anzu – חברה בתחום האד-טק, פיתחה טכנולוגיה להצגת פרסום בתלת מימד
Social Internet – חברה בתחום האד-טק, מזהה גורמים בעלי השפעה ברשתות חברתיות
I know First – חברה מתחום הפינטק שפיתחה אלגוריתם לקבלת החלטות השקעה
Watteam – חברה שפיתחה חומרה ותוכנה לרוכבי אופניים חובבנים ומקצוענים
Modcon – חברה שמייצרת מיכשור מתקדם לתעשיית הנפט והגז
Techsomed – חברה מתחום מדעי החיים שפיתחה טכנולוגיה מתקדמת לטיפול בגידולים סרטניים
TapReason – חברה בתחום האד-טק שפיתחה טכנולוגיית אינטליגנציה מלאכותית על מנת למקסם תוצאות של פרסום אינטרנטי
Pomvom – עוסקת בפיתוח טכנולוגיית זיהוי פנים אשר יודעת להעביר תמונה בזמן אמת למצולם
Personalics – בתחום האד-טק שמאפשרת לרשתות לזהות לקוחות רלוונטיים ולפרסם להם באופן מפולח
על פרויקט המאיצים של משרד הכלכלה והתעשייה בסין:
השוק הסיני הוא שוק עם פוטנציאל עצום עבור חברות הסטארט-אפ הישראליות, אך הוא אחד מהשווקים המורכבים יותר שניתן לפעול בהם.
מחסומי תרבות, מחסומי שפה, מנהגי עשיית עסקים שונים, מערכת חוקים שונה, אלו רק חלק מהמכשולים שניצבים בפני חברה ישראלית, בייחוד חברת טכנולוגיה בראשית דרכה, שמנסה להצליח בסין.
לא מעט חברות ישראליות, גם כאלו שבסופו של דבר הצליחו כאן, הסבירו מאוחר יותר על “שכר הלימוד” היקר שנאלצו לשלם, לאורך זמן, על מנת להבין את ההתנהלות עד שהצליחו בסופו של דבר “לפצח” את סין.
ויחד עם זאת, לא עובר יום מבלי שאנו שומעים על עוד סיפור הצלחה ישראלי בסין, עוד חברה ישראלית, עוד השקעה, עוד לקוח. וברור לכולם שהעתיד נמצא בסין, ושחייבים לפעול, בייחוד חברות טכנולוגיה, בכיוון הזה.
לקשיים אלו, מכוונת התוכנית לתת מענה. אמש, יום שני, התקיים בתל-אביב טקס ההשקה של שני המאיצים שמשרד הכלכלה והתעשייה פותח בסין, יחד עם שני השותפים הסינים:
Shengjing360 – ‘קרן הקרנות’ הפרטית (Fund of (Funds הגלובלית הגדולה בסין, ומחברות הייעוץ הגדולות בעולם, שכבר השקיעה בארץ כ- 100 מיליוני דולרים דרך קרנות הון סיכון מקומיות ובהשקעות ישירות בסטארטאפים ישראלים, ויש לה הבנה עמוקה הן של השוק הישראלי והן של השוק הסיני. ו- DayDayUp, אחת מקהילות העסקים המובילות בסין, שבמשרדיה בבייג’ינג כבר יושבות 7 חברות הזנק ישראליות ולה היכרות מעמיקה עם צרכי חברות הסטארט-אפ הישראליות.
לדברי שרי וואנג, שותפה מנהלת ב – Peakview Capital, זרוע ההשקעות שלShengjing Group, “קבוצת שנג’ינג נרגשת להיות שותף אסטרטגי בתוכנית המאיצים של משרד הכלכלה והתעשיה בסין. אנו נסייע לחברות הישראליות בתכנון ויישום האסטרטגיה שלהן לשוק הסיני, וזאת בעזרת מנטורים מהמצטיינים בעולם העסקי ובעולם הטכנולוגיה. החברות הישראליות יהנו מרשת המומחים הבינלאומית שלנו, הכוללת משקיעים בעלי מוניטין, מנכ”לים ומומחי תעשיה אחרים בסין.”
מייסד קרן datdayup, מר Bo Yiqun ציין: “בשעה שחברות ומשקיעים סינים מחפשים פתרונות חדשנים מישראל, חברות ישראליות מראות נכונות גבוהה מתמיד לחדור לשוק הסיני. מדובר בתיזמון מושלם להשקת תוכנית המאיצים ואנו שמחים להצטרף כשותפים למשרד הכלכלה ביוזמה זו. אני מאמין כי לא מדובר רק על עשר החברות שנבחרו, אלא זהו צעד בעל משמעות רבה יותר בכל הקשור לשיתוף הפעולה בתחום החדשנות בין סין לישראל”.
התוכנית מציעה מעבר לשטחי המשרד, ליווי צמוד של יועצים ומומחים על מנת להקל ככל האפשר על הנחיתה ותחילת הפעילות בסין של חברות שייבחרו להשתתפות בתוכנית.
במסגרת התוכנית, 10 החברות הישראליות שנבחרו, ישתתפו בתוכנית האצה של חצי שנה בבייג’ינג, סין, שתכלול הדרכה וסיוע בעניינים משפטיים, רגולטוריים ומיסויים הנוגעים לתחילת הפעילות בשוק הסיני (בשלושת החודשים הראשונים לפעילות עיקר הדגש יינתן לנושאים אלו), כמו גם סיוע והדרכה בפיתוח הפעילות העסקית, ובין היתר, פגישות עם לקוחות, שותפים ומשקיעים פוטנציאליים בתחום פעילותן (החצי השני של התוכנית ייגע בעיקר בכך).
במסגרת התוכנית יוקמו שני מאיצים: אחד בתחום TMT (המאיץ שמוקם עם DayDayUp) ואחד בתחום הייטק (כללי) – המאיץ שיוקם עם Shengjing360. בכל מאיץ יפעלו 5 חברות שיזכו לליווי והדרכה צמודה.
כל חברה תקבל שטח משלה (במסגרת חלל עבודה משותף) עבור עובד אחד במאיץ למשך חצי שנה.
משרד הכלכלה והתעשייה יממן את חלל העבודה ואת ההדרכות בנושאי הרגולציה, הלוגיסטיקה והפיתוח העסקי.