HARMAN, חברת הבת של סמסונג, המתכננת ומייצרת מוצרים מקושרים ופתרונות עבור יצרני מכוניות, צרכנים וארגונים ברחבי העולם, נכנסה לרשימה היוקרתית – ה-״Winners Circle״ בתחום ה-IoT של חברת המחקר הגלובלית HfS, המתמחה בטכנולוגיה. הדו״ח החדש שפרסמה החברה, מכיר במומחיות שצברה HARMAN ובפתרונות והשירותים שפיתחה ומציין את תפקידה המרכזי כמובילת שוק עולמית בתעשיות האוטומוטיב, הבריאות והקמעונאות, שמשלימות באחרונה את מהפיכת הדיגיטל וה-IoT.
הדו״ח מציין את ההבנה העמוקה שיש ל-HARMAN בטכנולוגיית IoT ואת המערכות והפתרונות פרי פיתוחה, שיכולות להשתלב במגוון סביבות עבודה ויישומים. ״אלה הן דרישות בסיס ממובילת שוק״, אומר הדו״ח. ״בשילוב עם סמסונג, שמביאה לתמונה את העוצמה, הגודל והמשאבים בחומרה ובפיתוח, HARMAN כבר יוצאת מעבר לתחומי המכוניות המקושרות והאלקטרוניקה הצרכנית, תחומיה המסורתיים יותר, לכיוון מגוון תעשות אחרות״.
בין הטכנולוגיות ומוצרי המפתח שחוקרי HfS מציינים במיוחד לשבח, נמצאים מספר טכנולוגיות שפותחו בעיקר בישראל, דוגמת פתרון ה-OTA, שמאפשר לבצע עדכוני תוכנה מאובטחים ומבוססי ענן להתקני IoT ולמכוניות מקושרות וה-HARMAN Ignite Automotive Cloud, פלטפורמת ענן שמאפשרת לספק שירותי ערך מוסך ברכב. ״פיתוח טכנולוגיית IoT נמצא בקדימות עבור HARMAN״, אומר אורן בצלאלי, מנכ״ל HARMAN ישראל. ״הדו״ח של HFS מחזק את החזון שלנו ושל סמסונג, כספקית פתרונות גלובלית מובילה במגוון רחב של תעשיות הנמצאות כיום בצמיחה מואצת״.
HARMAN מתכננת ומייצרת מוצרים מקושרים ופתרונות עבור יצרני מכוניות, צרכנים וארגונים ברחבי העולם, ביניהם: מערכות מכוניות מקושרות (חכמות), מוצרי אודיו ווידאו, פתרונות אוטומציה ארגוניים ושירותים התומכים באינטרנט של הדברים (IoT). שרותי התוכנה של HARMAN מניעים מיליארדי מערכות ומכשירים ניידים, כשהם מקושרים ומאובטחים על פני כל הפלטפורמות בהן הם פועלים, מהעבודה, דרך הבית ועד למכונית ולמובייל. החברה מעסיקה מעל 30000 עובדים. בישראל רכשה HARMAN בעבר ושילבה בפעילותה את iOnRoad , מתחום ההתרעות בדרך , Red Bend שמאפשרת לחבר את המכוניות של היום לענן וחברת הסייבר לרכב, TowerSec. את HARMAN ישראל מנהל אורן בצלאלי. במרץ 2017, הפכה HARMAN לחברת בת בבעלות מלאה של חברת Samsung Electronics.
בתמונה מעלה: אורן בצלאלי, מנכ״ל HARMAN ישראל