חדשות היום

סקודה מייצרת שותפויות נוספות עם חברות סטארט-אפ בתחום ההיי-טק בישראל

חברת סקודה אוטו נעשית מעורבת יותר ויותר בזירה החמה של ההיי-טק הישראלי: יצרנית הרכב הצ’כית יצרה שותפויות נוספות עם חברות סטארט-אפ ישראליות הודות לנוכחות מקומית חזקה. חלק מהטכנולוגיות שפותחו כבר נבחנות בפריסה אמיתית. כדי לציין את החשיבות שיש לישראל מבחינת טכנולוגיות עתידיות בתוך המותג, תתקיים ההשקה העולמית של הסקאלה, המכונית הקומפקטית החדשה לחלוטין של סקודה, בתל אביב.

אנדרה והנר, מנהל תחום הדיגיטל (Chief Digital Officer) בחברת סקודה אוטו, האחראי על הפיתוח והדיגיטליזציה, הדגיש: “הודות למעורבות המוגברת שלנו בישראל, אנו מקבלים עמדת פתיחה טובה לגישה לטכנולוגיות עתידיות. אנו מאתרים שם טכנולוגיות בדרגת בשלות גבוהה, שאותן אנו בודקים באמצעות שותפויות אסטרטגיות. באופן זה אנו מיישמים את פתרונות הניידות הטובים ביותר והחדשניים ביותר, ומספקים ללקוחותינו ערך אמיתי”.

טכנולוגיית הטעינה של Chakratec, לדוגמה, היא מרגשת מאוד עבור הלקוחות של סקודה, שעשויים לנהוג בקרוב בסקודה חשמלית. Chakratec פיתחה טכנולוגיה חדשנית לאחסון אנרגיה קינטית, עם מחזורי טעינה ופריקה בעצמה גבוהה בלתי מוגבלים. על ידי הגברה וייצוב של רשת החשמל, Chakratec מאפשרת פריסה של עמדות טעינה מהירות – כמעט בכל מקום, ללא צורך לשדרג את התשתית, ובכך מפחיתה את הסיכון הכלכלי של פריסת עמדות הטעינה המהירות. מכיוון שמדובר במצבר מכני ולא כימי, הוא גם ירוק לחלוטין וידידותי לסביבה.

בחודש יולי 2018, רכשה סקודה אחזקה בחברת הסטארט-אפ אנגוג (Anagog). חברת אנגוג מעבדת נתונים מלמעלה מ-100 יישומים של סמארטפונים עם עד 10 מיליון משתמשים פעילים בחודש באמצעות בינה מלאכותית (AI) ולאחר מכן מחשבת דפוסי ניידות. על ידי השימוש בטכנולוגיה זו, רוצה סקודה אוטו DigiLab להציע שירותים תפורים על פי מידה כגון המלצות לגבי מקומות חניה. סקודה אוטו, בשיתוף עם חברת אנגוג, רוצה לספק ללקוחותיה את החוויה הטובה ביותר במרכזי השירות והצעות ביטוח מותאמות אישית.

הלקוחות יוכלו גם ליהנות משיתוף הפעולה של סקודה עם UVeye. ניתן לסרוק כלי רכב בקלות וביסודיות באמצעות הטכנולוגיה המתקדמת שלה, המשתמשת במערכת מצלמות היקפית הסורקת את הרכב 360 מעלות, הגחון והצמיגים כדי לזהות נזקים וחריגות, ולייצר תמונה תלת-ממדית ברזולוציה גבוהה בתוך שניות. UVeye היא בעלת פוטנציאל משמעותי להבטיח את בטיחות הרכב בעת תהליך קליטת הרכב בסוכנויות, במוסכים, בחברות השכרת רכב או חברות ליסינג, והיא תתחיל בקרוב לפעול בצ’כיה. סקודה אוטו שוקלת גם לבחון טכנולוגיה זו בקו הייצור שלה כדי לזהות פגמים או חריגות לפני שהם מגיעים לצרכנים. הטכנולוגיה של UVeye תודגם ביום שלאחר ההשקה של הסקודה סקאלה.

חברת סקודה אוטו DigiLab ישראל, שבסיסה בתל אביב, המופעלת על ידי יבואנית סקודה ישראל, צ’מפיון מוטורס, נוסדה בשנת 2017, ומחפשת כל העת שותפים נוספים במטרופולין הים תיכוני התוסס. הזירה החמה של חברות הסטארט-אפ הטכנולוגיות מתאימה אפוא מאוד לאירוח הבכורה העולמית של הסקודה סקאלה ב-6 בדצמבר, מכיוון שהמכונית הקומפקטית החדשה לוקחת את הקישוריות והמידע והבידור לרמות חדשות.

 

תגובות סגורות