סיקורסקי, חברה של לוקהיד מרטין, תייצר 12 מסוקי HH-60W לחילוץ קרבי נוספים כחלק מזכייה בחוזה השני לייצור הסדרתי בקצב נמוך (LRIP) של חיל האוויר האמריקאי, המוערך ביותר מ-500 מיליון דולר. החוזה התקבל בהמשך למספר ציוני דרך משמעותיים במהלך שנת 2019 לתוכנית המסוק אשר תוכנן עבור צרכי החילוץ וההצלה של הכוחות המזוינים האמריקאים: טיסה ראשונה, החלטת Milestone C על ידי חיל האוויר האמריקאי ומעבר משלב הניסוי והפיתוח לשלב הייצור הסדרתי בקצב נמוך (LRIP) של המסוק של עשרת המסוקים הראשונים.
ההגעה להחלטת Milestone C בספטמבר 2019, אשר העבירה את תוכנית המסוק לשלב הייצור הראשוני בקצב נמוך, ממשיכה את קצב הייצור והטיסות: כיום, שבעה מסוקים נמצאים בשלב טיסות הניסוי לתמוך בהגעה לשלב ה-RAA (Required Assets Available). LRIP 1 עדיין מתנהל ומסוקים נוספים נמצאים כעת בייצור כש-LRIP 2 צפוי להתחיל מיד עם סיום הבנייה של מסוקי החוזה הראשון. התוכנית נמצאת במסלול להגעה לשלב ה-RAA במהלך השנה הנוכחית, כפי שתוכנן.
“הזכייה בחוזה השני מוכיחה את הביטחון של חיל האוויר האמריקאי ביכולת של לוקהיד מרטין-סיקורסקי לפתח, לספק ולתמוך במסוק החילוץ הקרבי מהדור הבא”, כך אמר גרג האמס, מנהל תוכנית מסוק ה-HH-60W בלוקהיד מרטין-סיקורסקי. “הצוות שלנו עובד באופן מתמשך ובצמידות ללקוח להבטיח את מסירתם של המסוקים שיתמכו בצרכים המבצעיים בשדה הקרב”.
מסוק ה-HH-60W מבוסס על מסוק הבלקהוק UH-60M, ומביא עימו יכולות מתקדמות ושיפורים רבים, בהם מערכת דלק חדשה בעלת קיבולת כמעט כפולה במיכלים הפנימיים לעומת מסוק הבלקהוק UH-60Mובכך מתאפשר ביצוע משימה בטווח גדול יותר או שהייה ארוכה יותר באוויר לחילוץ פצועים בשדה הקרב. בנוסף, המסוק פותח עם אמצעי הגנה גדולים יותר המקטינים את הפגיעות שלו בשדה הקרב וכן מערכות נשק והגנת סייבר מתקדמות. השילוב של החיישנים, המכ”ם ומערכות ההגנה המקיפות במסוק החדש יביאו מודיעין רב יותר לקוקפיט ויסייעו לטייסים ולצוות המשימה להגדיל את המודעות המצבית ולהשלים את המשימות בצורה בטוחה ויעילה יותר.
תוכנית המסוק של סיקורסקי-לוקהיד מרטין עם חיל האוויר האמריקני תכלול 113 מסוקים חדשים שמיועדים להחליף את מסוקי ה-H-60G המיושנים של חיל האוויר, אשר מבצעים משימות קריטיות לחיפוש והצלה ולחילוץ צוותים עבור כל הזרועות הצבאיות בארה”ב. תשעה מסוקי HH-60W ייבנו במפעלי סיקורסקי בסטרטפורד, קונטיקט – ארבעה לשלב פיתוח ההנדסה והייצור של הפרויקט (EMD) וחמישה לשלב בדיקת הדגמת המערכות (SDTA).
קרדיט לתמונות : לוקהיד מרטין