חדשות היום

חברת רנסס בחרה בטאואר סמיקונדקטור לייצור שבבי תקשורת לוויינית מתקדמים

השבבים מבוססים על טכנולוגיית ה-SiGe המובילה של החברה ומאפשרים העברת מידע מהיר מידע של לווייני תקשורת המשמשים לדור הבא של ענף התקשורת

טאואר סמיקונדקטור, החברה המובילה בעולם בפתרונות טכנולוגיים ופלטפורמות ייצור לשבבים אנלוגיים, הודיעה היום (ד’) שחברת רנסס Renesas Electronics, המובילה העולמית באספקת פתרונות לענף התקשורת וטלקומוניקציה, בחרה בטכנולוגיית ה-SiGe של טאואר לפיתוח וייצור שבבי הדור הבא המיועדים לתקשורת לוויינית.

השבבים פועלים בתדרי גלי מיקרו ומאפשרים העברת מידע מהירה עם מינימום הפרעות תדר. תקשורת זו משמשת את תעשיית הבטחון העולמי מעל 40 שנה וכיום, עם הצמיחה המהירה והצורך הגדל בפתרונות מתקדמים לענפי התקשרות האלחוטית המגוונים, משמשת גם את השווקים המסחריים השונים.

“עם המעבר הגדל בשוק לשימוש במכ”מים מסוג מערך מופע (Phased Array) סורק-אלקטרונית אקטיבי (Active Electronically Scanned Array – AESA),, אנו נדרשים לספק לשוק פתרונות מתקדמים אשר מתאפיינים בצריכת הספק נמוכה, תדרי העברת מידע מהירים וברמת אמינות גבוהה ביותר”, אמר נאבין יאנדורו, סמנכ”ל חטיבה עסקית תקשורת RF, תעשייתית ועסקית ברנסס. “הודות לשיתוף הפעולה ההדוק והפורה בין צוותי הפיתוח שלנו ושל טאואר הצלחנו לספק פתרונות טכנולוגיים העולים מעבר לדרישות השוק וציפיות קהל לקוחותינו העולמי”.

לפי הערכות שוק שונות, צפוי שוק התקשורת הלוויינית להגיע ל-50 מיליארד דולר עד 2027 עם קצב צמיחה שנתי ממוצע של 10%. באותו טווח זמן צפויה כמות הלוויינים לגדול פי שלוש מ-8,000 כיום לכ-24,000, גורם אשר יאיץ את המעבר משימוש באנטנות מכניות לאנטנות מסוג ASEA ויביא לגידול בדרישה לפתרונות מסוג זה.

“אנו שמחים מאוד לשתף פעולה עם חברה עולמית מובילה כגון רנסס Renesas אשר ממנפת את טכנולוגיית ה-SiGe Terabit המתקדמת והייחודית שלנו אשר מספקת פתרונות פורצי דרך לענף התקשורת הלוויינית”, אמר ד”ר מרקו רקנלי, סמנכ”ל בכיר ומנהל החטיבה העסקית Analog IC בטאואר סמיקונדקטור. “תהליך זה תומך בצמיחה שאנו חווים והדרישה הגדלה לפתרונות טכנולוגיים מסוג זה בענף התקשורת, 5G, ורדארים לרכב, אשר להם טכנולוגית ה-SiGe של החברה מספקת פלטפורמה אולטימטיבית לפיתוח וייצור של מוצרים תוך שהיא מאפשרת שמירה על יתרונות תחרותיים רבים – צריכת חשמל נמוכה במיוחד, תדרי פעולה גבוהים, רמת אינטגרציה גבוהה ועלויות ייצור נמוכות”.


מערכת ניו-טק מגזינים גרופ

תגובות סגורות