חדשות היום

להביא את כוח המחשוב אל הקצה ולייצר תחרותיות

בתעשייה “המסורתית”, יצרנים ברחבי העולם מחברים את המפעלים שלהם לאינטרנט, במגוון דרכים, ובכך מגדילים את היתרון התחרותי שלהם בעזרת תובנות הניתנות ליישום בזמן אמת. אולם, ניצול ההזדמנות שמקנה לנו האינטרנט של הדברים (IoT) אינו פשוט ומהיר ברמה של רק “Plug and Play”. בעוד תעשיות אחרות רק מתחילות למנף את כוחם המרשים של התקנים חכמים, תחום הייצור מעבד במהרה את היתרונות של אוטומציה תעשייתית ובתוך כך את כוח מחשוב הקצה (Edge Computing), מונח שהפך ל”באזז” בעולם הטכנולוגיה בשנים האחרונות.

תחזית שוק ה-IoT שפרסמה גרטנר לאחרונה, צופה כי השוק יגדל לכ-5.8 מיליארד נקודות קצה מחוברות בשנת 2020, עלייה של 21 אחוזים משנת 2019 ועלייה של כ-21.5 אחוזים משנת 2018. קל לראות עד כמה תנופת הנתונים מהירה ומרשימה והשאלה היא, כיצד ישתמשו היצרנים בנתונים הללו על מנת להצליח ולשגשג.

שוק האוטומציה התעשייתית מוביל את אימוץ הטכנולוגיות החדשות הכוללות מציאות רבודה (AR), הדפסת תלת ממד, רובוטיקה, בינה מלאכותית(AI) , בקרת פיקוח מבוססת ענן, מערכות איסוף נתונים(SCADA) ובקרי אוטומציה הניתנים לתכנות – (PAC) מרצפת הייצור, דרך שרשרת האספקה ועד ללב המפעל. בכל הקשור לטכנולוגיות אוטומציה, האינטרנט של הדברים כבר מחבר את הנקודות עם חיישנים חכמים. אינטרנט תעשייתי של הדברים (IIoT) מספק תובנות לתחזוקת מפעלים, מלאי והובלת סחורות. עם זאת, האצה של הקישוריות ושילוב שטף המידע, אינם מספיקים על מנת לרתום באופן ממשי את כוחה של הטרנספורמציה הדיגיטלית.

לטובת התחרותיות, היצרנים צריכים לאמץ את האוטומציה התעשייתית, בכדי להיות מסוגלים להפוך נתונים שנאספו למידע עשיר בתובנות עסקיות ולסייע ביכולת בקבלת החלטות מהירה, מדויקת וחסכונית יותר עליהם להביא את כוח המחשוב אל הקצה.

מחשוב קצה הוא הדלק המניע את ה-IoT והוא טומן בחובו מגוון בשורות, הבטחות ויתרונות:

  • מאפשר ניתוח וסינון של מידע הקרוב יותר לחיישנים. יתר על כן, רק מידע רלוונטי נשלח לענן.
  • השהייה/המתנה קצרה בין פקודה לביצוע משימה בתהליכי הייצור, עלולה להיות קריטית, כך שזמני תגובה של אלפיות השנייה הם חיוניים לצורך הבטחת פעולות הביקורת והדיוק.
  • מחשוב קצה פירושו שבמידת הצורך, ניתן לטפל תחילה במידע רגיש; מידע זה מוגן מחיבורי רשת ישירים המעניקים שליטה מוגברת על אבטחה ופרטיות.
  • עלויות רוחב הפס של הרשת ואחסון נתונים בענן מופחתות כאשר כמויות גדולות של מידע מהחיישן מעובדות במחשוב הקצה לפני שהן נשלחות לענן.

לפי IDC, העלייה בחשיבות מחשוב קצה ב-IoT תביא לצמיחה בהוצאות על תשתיות הקצה. מחקר IDC זה מציין כי בשנת 2022 הוצאות תשתיות ה-IoT באירופה צפויות לעלות ל-26 אחוזים מסך ההוצאות לתשתיות IT (רכיבי מחשוב, אחסון ורשת). ככל שיותר יצרנים מבקשים לייעל את עסקיהם, מחשוב הקצה יהפוך לכלי חיוני בכדי להישאר תחרותיים.

למידע יש את היכולת לשנות את הייצור, אך עסקים רבים מהססים לבצע את הטרנספורמציה הדיגיטלית, ועדיין מנסים להבין כיצד לאסוף את המידע מלקוחותיהם, וכיצד לייצר מהמידע הזה ערך ממשי. עסקים אלה בוחנים את המידע ביחס לכל פרויקט באופן ייחודי ולא באופן כללי ולכן זקוקים לסיוע מומחים, על מנת לאסוף ולשלב את המידע בכל שרשרת האספקה, תוך גישה לכרייה של מידע זה בזריזות הנדרשת.

עם השקעות בתשתיות אסטרטגיות, עסקים המתחדשים בטכנולוגיית מחשוב קצה מודרנית, יתוגמלו באופן משמעותי בהיבט התפעולי והעסקי כאחד. הידוק שרשראות אספקה ​​וקווי תהליכים פירושו יותר מסוגיית עלות-תועלת, אלא גם היכולת להגיב ללחצים ולדרישות השוק בזמן אמת. בסופו של דבר, השינוי מוביל ללקוחות מרוצים, מערכות יחסים מהימנות ומינון תחרות בריא. ביצוע טרנספורמציה דיגיטלית לכיוון מחשוב קצה, תעניק ליצרנים את היתרון התחרותי.

טרנספורמציה דיגיטלית במחשוב הקצה, מצריכה הסתכלות רחבה, הבנה עסקית, ניסיון וידע בתכנון, בניה ויישום של פתרונות בכל שרשראות האספקה. על מנת להגיע לתוצר בעל ערך עסקי ממשי, נדרש להגדיר את התובנות העסקיות, לאסוף את המידע הנחוץ והרלוונטי ולנתח אותו בהתאם.

ל- Dell Technologiesיש את כל הכלים והניסיון הנדרש במגוון המגזרים השונים (מפעלי ייצור, בריאות, חינוך, ערים חכמות ופיננסים) ללוות אתכם אל המסע לטרנספורמציה הדיגיטלית, להתמודד עם האתגרים השונים ולספק לכם פתרון מלא, מקצה לקצה הן בפתרונות הטכנולוגיים והן בתכנון ובניית הפתרון ע”י צוותי המומחים שלנו.

תמונה: תמיר אוברגוט, מהנדס מערכות בכיר, דל טכנולוגיות


תמיר אוברגוט, דל טכנולוגיות

תגובות סגורות