איכוני סלולר שאינם מדויקים המכניסים אנשים לבידוד מיותר, פוגעים בשגרה במקומות עבודה במיוחד שמדובר בתפקיד בעל חשיבות כמו צוותי רפואה או בטחון.
חברת ההייטק Corsight AI פיתחה מערכת המאפשרת לדייק את איתור מקרי ההידבקות ולהימנע מהשבתת צוותים. הטכנולוגיה מבוססת על בינה מלאכותית המנתחת בשניות את הסרטונים ממצלמות האבטחה בסביבה בה שהה חולה מאומת.
כך מתבצעת חקירה אפידמיולוגית על בסיס ניתוח סרטוני וידאו ממצלמות האבטחה במקומות בהם שהו חולים מאומתים: ממקום העבודה, מעסקים שונים כמו קניונים, סופר מרקט, רשתות פארם או בנקים, מצלמות עירייה במרחבים ציבוריים, משרדי ממשלה ומקומות נוספים.
עיבוד הסרטונים נעשה בשניות והמערכת מפיקה דוח על בסיס זיהוי החולה בסרטון, גם אם הוא עוטה מסכת פנים. בנוסף המערכת מפענחת את זהות האנשים שהופיעו בסרטונים בקרבת החולה, גם אם פניהם הוסתרו במסכה. כך ניתן לקבל מאגר מהיר וודאי של אנשים שיש חשד אמיתי שנדבקו, ניתן אף להעריך את גילאי האנשים שהיו בקרבת החולה לפי מראה פניהם, כדי להתמקד באנשים בגילאים מתקדמים הנמצאים בסיכון.
הזיהוי על בסיס טכנולוגיות וידאו צולח גם את האתגר לאתר הידבקות במקומות בהם צוותי חירום מפקידים את הטלפונים הניידים לפני תחילת המשמרת. או במקומות בהם קשה לאתר מיקום מדויק כמו מבנה בטון מקורה של מספר קומות המאפיין בתי חולים, אוניברסיטאות וקניונים.
הטכנולוגיה יכולה לשמש גם להתראה בזמן אמת של זיהוי אדם המפר בידוד. גם אם הוא יוצא למרחב ציבורי מוסתר במסכה, מתערבב בריכוז אוכלוסייה, מופיע בפריים בצילום מרחוק בתנאים וזוויות צילום מאתגרים.
לדברי עופר רונן, מחברת Corsight AI:
“חוסר הדיוק בזיהוי מפגשים מדבקים קריטי שמדובר בצוותי רפואה וחירום. חשוב שנוכל להחזיר לפעילות במהרה חברי צוות שהוכח שאין חשש להידבקותם, וניתוח וידאו הוא פתרון מהיר יותר מהמתנה לתוצאות בדיקת קורונה. לדיוק של חשד להידבקות חשיבות רבה גם בתכנון קדימה של תרחישים. למשל עם החזרת טיסות התיירות ופתיחת נתב”ג, רבים צפויים לשהות בטרמינל של שדה התעופה עד לשלב העלייה למטוס. זיהוי לא מדויק במרחב זה עלול לשלוח לבידוד מבקרים רבים וגם את עובדי נתב”ג.”