הטכנולוגיה הישראלית שנלחמת בחיידקים

בכל שנה, יותר ממאה אלף חולים בארה”ב ויותר מארבעת אלפים בישראל מתים כתוצאה מהידבקות בזיהומים במהלך אשפוזם. הקורונה כמובן הוסיפה נדבך נוסף לנושא והרחיבה אותו גם לבתי אבות ולמקומות ציבוריים נוספים כמו בתי כנסת, תחבורה ציבורית ועוד. מומחים טוענים שהמפתח להתמודדות עם הנושא הוא פיתוח פתרונות למניעת התפשטות זיהומים, כך שתתאפשר שגרת חיים בנוכחותם. חברת NanoSono הישראלית פיתחה שיטה מבוססת ננו-טכנולוגיה להאטת התפשטות זיהומים חידקיים. רונן סרוסי, מנכ”ל ומייסד החברה, מספר על הטכנולוגיה פורצת הדרך הזאת.

ספר מה בעצם פיתחתם?

במשך כשנתיים פיתחנו סדרת חומרים בעלי יכולות אנטי בקטריאליות גבוהות המחזיקים מעמד לאורך זמן רב. הטכנולוגיה שלנו מבוססת על ננו-חלקיקים אותם ניתן להטמיע במוצרים שונים ולהפכם בזאת לאנטי בקטריאלים. פיתחנו כבר מספר מוצרים שיצאו לשוק כגון בדים, חלוקים, מצעים, פיג’מות, והחידוש כעת – צבעים המיועדים לצביעת קירות במקומות ציבוריים ומאפשרים לחסל כמות גדולה של חיידקים בצורה מהירה ולאורך זמן. למעשה כל חיידק הבא במגע עם החומר מושמד באופן מיידי, להבדיל מהמצב הקיים היום שבו חיידקים יושבים על הבגד, על הקירות, על הכיסאות וכד’ וממשיכים לזהם ולהדביק את הבא במגע איתם.

איך הטכנולוגיה עובדת?

יצרנו מבנים מתוחכמים מחומרים מאוד פשוטים, בצורה כזו שהמבנה המרחבי שלהם יוצר סביבה המחסלת חיידקים הנמצאים בקרבתם. החלקיקים מערערים באופן ישיר את מעטפת החיידק ובנוסף יוצרים רדיקלים חופשיים הפוגעים בחיידקים. השורה התחתונה היא חיסול מהיר ויעיל של חיידקים הבאים במגע עם המשטח המכיל את החלקיקים. החלקיקים יעילים ביותר כך שנדרש שימוש בריכוז נמוך ביותר שלהם- למעשה קילוגרם מהחלקיקים שפיתחנו מאפשר לייצר כ-30,000 מ”ר של בד אנטי בקטריאלי, זאת בזמן שאנו מייצרים עשרות קילוגרמים ביום. יש לנו מספר פטנטים רשומים על הטכנולוגיה פורצת הדרך הזו.

תמונה 1: מכונה לייצור בדים

האם יש הוכחה מדעית לטכנולוגיה הזאת?

אנו בודקים את המוצר באופן קבוע, הן בדיקות כימיות והן בבדיקות ביולוגיות. בניסויים שערכנו שמנו 12 מיליון חיידקים על גבי הבד, וכולם חוסלו לגמרי בתוך 20 דקות. בימים אלה אנחנו גם עורכים ניסויים שיאשרו את יעילות הטכנולוגיה גם בנוגע לנגיף הקורונה ונגיפים אחרים ואנחנו צופים לתוצאות חיוביות.

לאילו תחומים אתם מפתחים מוצרים?

השווקים המידיים שלנו הם כמובן בתי החולים ובתוכם הצוותים הרפואיים והחולים. בנוסף, חברות התעופה יהיו חייבות למצוא פתרון שיאפשר לכולנו לטוס בבטחה. זה כולל יצירת סביבה סטרילית במטוס – פתרון הוליסטי שיכלול את המושבים, מערכת המיזוג וכל סוגי המשטחים במטוס. כל אלה יהיו מבדים ושאר חומרים בהם יהיה החומר המחסל את המזהמים. יש כבר חברת תעופה אירופאית המתעניינת בטכנולוגיה שלנו. בנוסף, נהיה חלק גדול בפתרון למניעת הדבקות המוניות במקומות ציבוריים, כגון מוסדות חינוך, תחבורה ציבורית, מקומות בילוי ועוד.

אילו מוצרים שפיתחתם כבר זמינים בשוק?

פותחו כבר תחבושות אנטי בקטריאליות ובדים אנטי בקטריאליים שונים אשר ניתן לייצר מהם מוצרים שונים כגון בגדים, מצעים, חלוקים, בדי ריפוד, מסכות ועוד. בנוסף אנחנו משיקים כעת, יחד עם חברת צבעים ידועה, צבעים אנטי בקטריאליים איתם ניתן לצבוע קירות ומשטחים וכך להבטיח חיסול יעיל של חיידקים למשך שנים, כל זאת במחיר שווה לכל נפש. הצבעים שפיתחנו אפקטיביים אחרי שנה בדיוק כמו ביום הראשון – מדובר בחידוש ברמה עולמית. אין לנו ספק כי זה יגרום למהפכה בשוק, כאשר המוצרים שלנו כבר נמכרו לממשלת סין ולבתי חולים בסין. התחבושות שפיתחנו מחסלות ביעילות את החיידקים המצטברים עליהן ובכך מונעות זיהום של הפצע. זאת בניגוד לתחבושות רגילות המאפשרות צמיחת חיידקים בשל הלחות בהן והופכות במהרה למזוהמות ומסוכנות. כך גם המסכות שכולנו משתמשים בהן שהן חממה לחיידקים. במסכות שפיתחנו יש שכבה חיצונית אנטי בקטריאלית אשר מחסלת את החיידקים המצטברים על המסכה.

תמונה 2: המעבדה

איפה אתם מייצרים?

מרכז הפיתוח שלנו ממוקם ביוקנעם ושם אנו גם מייצרים את החלקיקים. אנחנו מכפילים כעת את כוח האדם בחברה ואף מרחיבים את המפעל שלנו כך שנוכל לייצר כמויות גדולות יותר כמענה לביקוש העולמי.

מאין לדעתך תצמח המגפה הבאה? והאם יש מה לעשות כדי להתכונן לקראתה?

זו רק שאלה של זמן עד שנתמודד עם מגפה חדשה ובעייתית הרבה יותר, כיוון שמדובר בחיידקים אלימים שעמידים בפני אנטיביוטיקה. רבות מדובר בנושא ההתפתחות של חיידקים אלימים שפיתחו עמידות לאנטיביוטיקה. ולכן אחת הסכנות הגדולות של האנושות , שכיום אנחנו מבינים אותה יותר, היא החיידקים הללו שלא ניתן יהיה לעצור ולטפל בהם והם יגרמו לתמותה עצומה. השאלה –  מה עושים? ואיך מתכוננים? מומחים אומרים שהדרך היחידה להתמודד עם החיידקים הללו היא למנוע מהם להגיע לגוף שלנו או במילים אחרות לחסל אותם לפני שהם תוקפים. זה אומר, ליצור סביבה שתחסל חיידקים כל הזמן וכאן בדיוק נכנסת הטכנולוגיה שלנו שנותנת מענה לבעיה הזאת.


מערכת ניו-טק מגזינים גרופ

תגובות סגורות