חדשות היום

NeuroBlade גייסה 83 מיליון דולר כדי להאיץ את עיבוד הנתונים בחוות השרתים של העתיד

הסטארט אפ הישראלי פיתח זיכרון חישובי שמאפשר שיפור של פי 100 בזמן העיבוד, והחל באספקה ראשונית של מאיץ עיבוד הנתונים שלו ללקוחות גדולים בעולם

בין המשקיעים וחברות הענק שהשתתפו בסבב הגיוס: אינטל קפיטל, MediaTek, Pegatron, PSMC, UMC ו-Marubeni, לצד Corner Ventures, StageOne Ventures, Grove Ventures ומריוס נכט

הסטארט אפ נוירובלייד (NeuroBlade) מתל אביב השלים סבב גיוס B בהיקף 83 מיליון דולר, שמביא את סך גיוסי החברה עד כה ל-110 מיליון דולר. Corner Ventures האמריקאית הובילה את סבב ההשקעה הנוכחי, בתמיכת המשקיעים הקיימים בחברה Intel Capital, Grove Ventures, StageOne Ventures ומריוס נכט. בסבב הגיוס השתתפו גם חברות הענק MediaTek, Pegatron, PSMC, UMC ו-Marubeni. ההון שגויס יאפשר לנוירובלייד להרחיב את צוותי הפיתוח וארגון המכירות, התמיכה והשיווק בחו”ל.

בשנים האחרונות כמות המידע שנאסף על ידי ארגונים גדלה באופן אקספוננציאלי, ובכך מועצם הקושי של מערכות המחשוב לנתח ולהפיק תובנות מהמידע. נוירובלייד פיתחה ארכיטקטורה חדשה לעיבוד וניתוח נתונים (Data Analytics), המסירה צווארי בקבוק משמעותיים שמאטים את עיבוד הנתונים, וזאת באמצעות שילוב יכולות עיבוד בתוך הזיכרון עצמו, בטכנולוגיה הנקראת processing-in-memory (PIM). PIM היווה יעד נכסף של התעשייה במשך עשרות שנים, ונוירובלייד היא החברה הראשונה בעולם שמביאה טכנולוגיה זו לכדי מוצר מסחרי. מאיץ ה-Data Analytics של נוירובלייד משלב את טכנולוגיית ה-PIM שלה עם חומרה, תוכנה ואלגוריתמים לכדי מערכת כוללת שמותקנת בחוות שרתים ומאיצה את החישובים בדרך שמשנה את התעשיה.

נוירובלייד, שמעסיקה יותר מ-100 עובדים ומגייסת בימים אלו עשרות עובדים נוספים בארץ ובעולם, נוסדה ב-2018 על ידי המנכ”ל אלעד סיטי וה-CTO אליעד הלל, שניהם יוצאי היחידה הטכנולוגית 81 של חיל המודיעין ומהעובדים הראשונים של חברת סולאראדג’. סיטי, שעבד בסולאראדג’ מהקמתה ועד להפיכתה לחברה השווה מיליארדי דולרים, כיהן בה במגוון תפקידי מפתח בתחום המו”פ, ושימש בה בתפקידו האחרון כסמנכ”ל מערכת ותוכנה. הצוות המוביל של נוירובלייד כולל יוצאי חברות דוגמת אינטל, מארוול וטקסס איסנטרומנטס, שצברו ניסיון רב בבניית מערכות ובתכנון סיליקון.

“פיתחנו אבן בניין חדשה בארכיטקטורת מחשבים, בעזרתה ארגונים יוכלו למנף יותר טוב את המידע העומד לרשותם, לחלץ ממנו תובנות רחבות יותר, לספק מענה מהיר יותר ללקוחותיהם, ובכך לדייק ולשפר את הפעילות העסקית שלהם”, אמר אלעד סיטי, מנכ”ל ומייסד משותף של NeuroBlade, והוסיף: “בבסיס ההצלחה שלנו עומדים צוות מצוין ושותפים אסטרטגיים חזקים. יחד, לקחנו את הטכנולוגיה שפיתחנו ובנינו בעזרתה מאיץ לניתוח נתונים המזרז את תהליך העיבוד והניתוח בסדר גודל של פי 100 בהשוואה למערכות קיימות. אנחנו רק בתחילת הדרך למימוש הפוטנציאל של הטכנולוגיה, וההון שגויס יסייע לנו להפוך עוד רעיונות מהפכניים למוצרים שיעזרו ללקוחות שלנו לממש את היעדים שלהם ולייצר עבור כולנו עולם טוב יותר”.

ארכיטקטורות המערכת הנוכחיות נאלצות להתמודד עם העברה בלתי פוסקת של נתונים בין האחסון, הזיכרון והעיבוד המרכזי, וזו הסיבה העיקרית לביצועים דלים ולזמני תגובה ארוכים ביישומיים רוויי מידע. נוירובלייד זיהתה שארכיטקטורות אלו אינן סקלביליות מספיק בכדי לענות על צורכי ניתוח הנתונים של ימינו ואלו של העתיד. תובנה זו הובילה את הסטארט אפ הישראלי לבנות ארכיטקטורה שמבטלת את הצורך בשינוע הנתונים. הארכיטקטורה החדשה מבצעת את עיבוד המידע במקום בו הוא מאוחסן, ובכך קובעת סטנדרט חדש של מהירות עיבוד נתונים, ומקצרת את הזמן לתובנות עבור הלקוח.

“השנה האחרונה הציבה אתגרים חסרי תקדים בפני הדאטה סנטרים של העולם, שבזכותם העולם המשיך לתפקד בזמנים קריטיים ביותר. השוק עומד בפני גידול עצום ואנו מאמינים שנוירובלייד ניצבת בפני מסע מבטיח ביותר”, אמר לאנס וויבר, סגן נשיא ומנהל ראשי של קבוצת הדאטה סנטר ואסטרטגיית הענן באינטל. “אינטל גאה לתמוך בפלטפורמה של נוירובלייד, עם פורטפוליו הטכנולוגיות הנרחב שלנו. אנו מצפים להמשך העבודה עם נוירובלייד ולמיקסום מהירות החישוב מקצה לקצה”.

“SAP מצפה להמשיך לעבוד עם נוירובלייד על מאיץ עיבוד הנתונים מבוסס טכנולוגיית ה-PIM שלה”, אמר ד”ר פטריק ג’נקה, ראש מחלקת חדשנות ב-SAP. “הערכת הביצועים ומגוון השימושים של הטכנולוגיה הזו מעידים על פוטנציאל עצום לשיפור ביצועים בבסיסי נתונים – בזמני התגובה, באנרגיה ובמחיר, הן בענן הציבורי והן בענן הפרטי. באמצעות שיתוף הפעולה המרגש עם נוירובלייד SAP תמשיך בבניית חוות השרתים של העתיד”.

“ארגונים עובדים במהירות שבה עובדים הנתונים שלהם”, אמר ג’ונת’ן פוליצר, שותף ב-Corner Ventures. “נוירובלייד נמצאת כאן כדי לשנות את קצב המרוץ הזה. זו ההשפעה שתהיה לטכנולוגיה הזו על שוק הדטה סנטרים העולמי. אנחנו מצפים שנוירובלייד תהיה שחקנית מרכזית בתעשייה בתוך זמן קצר ביותר וזו הסיבה שאנחנו שמחים להצטרף אליה ברגע קריטי זה עבור הצמיחה של החברה”.

“בעולם שעובר דיגיטציה הולכת ומעמיקה, מידע ונתונים מעצימים את היכולת של עסקים וחברות לקבל החלטות מושכלות ומדויקות יותר מאי פעם בעבר”, אמר רועי בר-קט, מנהל אינטל קפיטל בישראל. “באמצעות הפתרון הסקלבילי של נוירובלייד, ארגונים משפרים את יכולתם להפיק במהירות את התובנות הדרושות בכדי לקבל החלטות חשובות. אינטל קפיטל מצפה לתמוך באנשי צוות נוירובלייד בעת שהם עובדים במטרה להביא יעילות משופרת וסקלביליות לעיבוד נתונים”.

“נוירובלייד היא מופת לחדשנות ישראלית”, מסר דב מורן, שותף מנהל בקרן Grove Ventures, “החברה מחברת בין זכרון למחשוב באופן שטרם בוצע עד היום. זהו אתגר טכנולוגי יוצא דופן שבעבודה קשה של אנשים מסורים וחכמים מצליח להפגין ביצועים שטרם נראו עד כה בהייטק העולמי. גרוב ונצ’רס שמחה להימנות בין ראשוני המשקיעים בחברה, ותמשיך לתמוך בה, במנהליה ובעובדיה המוכשרים”.

“יותר ממחצית מהדאטה בעולם נוצר בשנתיים האחרונות וארגונים עומדים בפני אתגר הולך וגדל של ניתוח ועיבוד נתונים בהיקפים גדולים”, אמר טל סלובודקין, שותף מנהל ב-StageOne. “ארגונים מתבססים יותר ויותר על ניתוח מהיר של נתונים בכדי לשפר תוצאות, אבל נפח הנתונים שאותו צריך לשנע חרג בהרבה מעבר ליכולות של הארכיטקטורות הקיימות. נוירובלייד סיפקה פתרון שמאיץ אנליטיקת נתונים עתירת ביצועים למהירויות שמעולם לא נראו בעבר”.


מייסדי נוירובלייד מימין לשמאל – אלעד סיטי אליעד הלל. צילום – דייויד גארב.

מערכת ניו-טק מגזינים גרופ

תגובות סגורות