תחזיות טכנולוגיות: אנו צופים ששנת 2022 תהיה שנה של אימוץ חדשנות כדי לתמוך בחשמול ובהנעת הצמיחה

Vicor Corporation (רשומה כ-VICR בנאסד”ק) פרסמה היום את התחזיות שלה לשנת 2022 בנוגע ל-3 תחומים: רכבים, מחשוב היפר-סקאלה, תעופה וחלל והגנה.

כשאנו בפתחה של שנה נוספת במשבר הקורונה ולמרות שנראה שהצורך לפתרונות אנרגיה חדשניים דעך מעט, אנו עומדים בפני אתגרים רבים במהלך ההתקדמות שלנו. שלוש הדוגמאות שמופעות בהמשך מבהירות כיצד כל מגזר יכול להפיק תועלת מהצורך לחשמול ומהצורך המוגבר לפתרונות מודולריים, וכן את האתגרים והמגמות בתעשייה בעת שאנו מתקרבים לשנה השלישית מאז תחילת המגיפה העולמית.

תחזיות לתעשיית הרכב – כלי הרכב החשמליים יפחיתו כ-11 ק”ג ממשקל הסוללה בעת שהיצרנים מחפשים דרכים חדשניות למצוא שימושים נוספים לסוללות (מאת ניקולס ריצ’רד, מנהל הפיתוח העסקי לרכבים ב-EMEA מבית Vicor)

ברכבים חשמליים יש היום עד שלוש סוללות נפרדות – אחת בהספק של 400V או 800V (סוללת תאוצה), ומערכת הפצה שפועלת באמצעות סוללות משניות בהספק של 12V ו-48V.

היצרנים מבקשים להפחית את משקל הרכב כמה שיותר והם יכולים להוריד עד 12 ק”ג מה-BEVs (סוללת הרכב החשמלי) ולהפחית את המורכבות של מערכת החשמל באמצעות תכנון סוללת תאוצה שתפעיל את הסוללה בעומסים של 12V. בעקבות זאת, סוללת ה-12V הופכת להיות מיותרת ואפשר להחליף אותה בלי בעיה.  במהלך שנת 2022, אנו צופים שיצרני ציוד מקורי יאמצו את הגישה המודולרית הזו לאספקת חשמל כדי שתהיה להם אפשרות לחשמל ולבדל את ציי הרכבים שלהם, ולהציע טווח מורחב וביצועים כלליים טובים יותר.

בנוסף, אנו צופים שהשימוש החוזר בסוללת EV יתגבר, ושייווצרו אפשרויות לייעד אותם מחדש עבור מלגזות חשמליות או לשימוש ביתי כסוללת חירום.  בכלי רכב מסחריים גדולים יותר, יש עניין גובר בשימוש בתאי דלק מימני כדי לספק כוח הנעה, בעקבות זאת הביקוש להמרת DC-DC ביעילות גבוהה צפוי לגדול.

לבסוף, בתוך הרכב עצמו, הדגש יהיה בעיקר על נוחות הנסיעה של הנהג והנוסעים. אנו מאמינים שהביקוש למתלים אקטיביים שמופעלים באמצעות חשמל יגדל, ויגביר את הצורך לפתרונות ניהול צריכת חשמל ביעילות גבוהה. 

תחזיות למחשוב בעל ביצועים גבוהים – צמיחת מרכזי הנתונים תימשך בשל המגיפה (מאת לב סלוצקי, המנהל האזורי של Vicor) 

בשנת 2022, שוק המחשוב הגלובלי היפרסקאלי ימשיך לצמוח, מכ-147 מיליארד דולר בשנה שעברה בשיעור גידול שנתי מורכב (CAGR) של 27.4% בהכנסה הצפויה עד 2028 [1]. מנועי הצמיחה העיקריים יהיו הגדלת עומסי העבודה בענן, אופטימיזציה של מרכזי הנתונים, פלטפורמות מדיה חברתית והופעת הנתונים כשירות.

אנו מאמינים שהמאבק בין אימוץ מתח AC או DC יימשך בין המפעילים של מרכזי הנתונים. היתרונות של הפצת DC כוללים את הביטול של מערכות AC-DC UPS גדולות, והסרת החשש בנוגע לחלוקת עומס המחשוב.  מרכזי נתונים מודרניים משתמשים בגישה הנפוצה ביותר לאספקת AC תלת פאזי לבניין ולאחר מכן הם מפצלים אותם לשלושה קווי AC חד פאזיים שמגובים על ידי מערכות UPS משלהם.

מגמת הגדלת חלקה של האנרגיה המתחדשת ה”ירוקה” נמשכת והמתח הגבוה יסופק על ידי מקור אנרגיה בסיסי במספר גדול יותר של מקרים, במיוחד בקצה.

מגפת הקורונה האיצה את צמיחת הנתונים, והמגמה הזו תימשך גם אחרי המגיפה. ככל ש-5G הופך לנפוץ יותר, תשתית הרשת הופכת להיות מורכבת יותר, עם יותר צמתי מחשוב שנמצאים קרוב יותר למשתמש כדי להפחית את זמן ההשהיה ולאפשר שימוש רב יותר ביישומי IoT.

ככל שה-IoT יתפתח, יידרש כוח מחשוב רב יותר כדי לשפר את האבטחה, וכוח המחשוב הכולל הנדרש בקצה, בערפל ובאפליקציות המרכזיות יגדל. Vicor החלה לבנות את ממירי החשמל הקטנים והצפופים ביותר כדי לתמוך במגמה הזו מוקדם ככל האפשר.  אין ספק שמרכזי נתונים חייבים להפחית את צריכת האנרגיה באמצעות אימוץ מודולים צפופים, שיפחיתו את עומס קירור האוויר.

השיבושים בשרשרת האספקה נמשכים ואנו צופים קשיים עד סוף 2023 לפחות.

תחזיות לצבא ותעופה וחלל – החדשנות והביקוש ליעילות גבוהה יותר יימשכו למרות המגיפה והמחסור הגובר בעובדים בעלי מיומנויות (מאת תיאו דלאניס, מנהך פיתוח עסקי לתעופה וחלל ב-Vicor)

Automotive sports car
קרדיט: VICOR

החדשנות והדרישה ליעילות גבוהה יותר ימשיכו לגרום להתעניינות גוברת בהחלפת מערכות מכניות ודלקים כימיים בחשמל. לדוגמה, צוללות מתקדמות מחליפות את ההידראוליקה בכוח חשמלי, בעוד שמטוסים חשמליים קובעים שיאי טווח ומהירות חדשים.

ניהול החשמל עבור מל”טים שמונעים באמצעות חשמל ימשיך להוות גורם קריטי, בעוד שהעניין הגובר באנרגיה ישירה לכלי נשק כמו לייזרים לשימוש על ספינות וכלי רכב ידרוש פתרונות חדשים לניהול מקורות חשמל, למשל סוללות במצב מוצק.

בנוסף, הביקוש לטכנולוגיות Power Electronics גובר כדי להתאים לדרישות של תקנים כמו ארכיטקטורת המערכת הפתוחה של החיישן (SOSA).

לאחר החזרה לשגרה מהמגפה הביקוש לאלקטרוניקה בשווקי הצבא התעופה והחלל ממשיך להיות בעלייה, לכן זמני האספקה של Vicor ושל ספקים נוספים התארכו עבור חלק מהמוצרים. המצב הזה צפוי להימשך גם במהלך שנת 2022 – Vicor מרחיבה כעת את מתקני הייצור שלה כדי להפחית את זמני ההמתנה.

computing
קרדיט: VICOR

בעקבות המגיפה אנו רואים ירידה נוספת בתעופה האזרחית, הנסיעות האזרחיות עדיין לא חזרו לרמות שהיו לפני מגיפת הקורונה. אנו צופים שהתעופה האזרחית והשווקים שקשורים אליה יחזרו לרמות שהיו לפני הקורונה רק בשנת 2023.

כמו במגזרים אחרים שבהם נדרשים מהנדסים, ישנו מחסור הולך וגובר בעובדים בעלי מיומנויות. ההערכה היא שעד שנת 2030, יהיה מחסור עולמי של עד 85 מיליון משרות בכוח אדם מיומן, שהם שווי ערך ל-8.5 מיליארד דולר, על פי הדו”ח אחרון של קורן פרי. כדי למנוע מחסור ממושך, יש צורך לגייס מהנדסים צעירים. כדי למשוך אלינו מהנדסים צעירים, אנו מאמצים טכנולוגיות חשמל חדשניות שממחישות את יחסה של התעשייה מגיבה סביבתיים ואת המחויבות לאנרגיות מתחדשות.

במגזר החלל האירופי הצומח נוכל לראות שימוש הולך וגובר בהנעת יונים חשמליים עבור חלליות, בעיקר כדי לשמור על התחנות של  מערכי הלוויינים החדשים בפס רחב שנמצאים בחלל.


תמונת כותרת: satellite. קרדיט: VICOR

מערכת ניו-טק מגזינים גרופ

תגובות סגורות