הדור הבא של מיקור חוץ בעידן הענן והבינה המלאכותית

הדור הבא של מיקור חוץ כבר כאן. המעבר לענן שינה את כללי המשחק וחלק גדול מהמאפיינים שלווי את הדור הישן של מיקור החוץ כמו התייעלות תפעולית בעזרת העסקת עובדים טובים בעלויות מינימליות והוצאת פעילויות שאינן בתחום הליבה של החברה אל חברות קבלן כבר מזמן מיצה את עצמו כלא אפקטיבי, מכרזי מיקור חוץ לא אפשרו גמישות ושינויים במהלך החוזה, והמודלים של מיקור חוץ מהדור הישן היו לא כלכליים.

מיקור החוץ מהדור החדש נוקט באסטרטגיה אחרת, ששמה דגש על מכוונות הלקוח Customer) (Centric, לעזור ללקוח להתייעל גם ברמה העסקית, לשפר ביצועים, מסייע גם בפעילויות הליבה של הלקוחות ומספק מעטפת פתרונות מקצה-לקצה (Full IT Stack). ישנם מספר תחומים שארגוני ה Enterprise רוצים להוציא החוצה כמו את שירותי ה IT וה HD הקלאסיים מאחר ויש מחסור מהותי בכוח אדם עם התמחויות רלוונטיות.

ארגונים במגזר הציבורי (Public Sector) שמאיצים את מעבר ה Data שלהם לעבר ספקי הענן הציבורי שנבחרו כחלק מפרויקט נימבוס (AWS ו GCP) ומצפים לקבל פתרונות של מיקור חוץ דווקא כחלק מפעילויות הליבה שלהם אם זה בפיתוח אפליקציות חדשות כדי לשפר את חווית המשתמש, הגירה לענן הציבורי, לשלב יכולות של בינה מלאכותית כחלק מהאפליקציות, לשפר תהליכי CI/CD כחלק מפעילויות של צוותי ה DevOps, אבטחת מידע ואף התייעלות ברמה התקציבית של שירותי הענן (כדי לעשות יותר בעזרת פחות).

דוגמא: בעת המעבר לענן, הקברניטים צריכים לנהל את תקציבי הענן באופן אחראי, לדעת כיצד לבקר את התקציב הענן וכל שינוי בארכיטקטורה ברמה אפליקטיבית ותשתיתית יכולה גורר עלויות גבוהות. לכן, חברות מעדיפות להוציא את המשימות הללו לחברות מיקור חוץ שמחזיקות מהנדסי FinOps מוכשרים כדי שיהיו עם היד על הדופק ויבקרו את העלויות ויותר מכך, גם יבצעו אופטימיזציה. חשוב לציין כי לקוחות מסורתיים ללא ידע בניהול שירותי ענן וניהול תקציבים בענן יכולים לאבד שליטה, להיכשל בפרויקטים ואף לגרום לפגיע תקציבית קשה בחברה.

סקטור ההייטק גם נמצא במצב דומה, אך התפיסה הרווחת שיש לאותם ארגונים הון אנושי מוכשר יותר, בעל הסמכות ענן רבות יותר ואף תקציבים גבוהים יותר, אך זה לא תמיד המקרה. גם הם סובלים ממחסור בכוח אדם ב IT, במהנדסי DevOps ובמומחי AI. לכן כדי להוזיל עלויות, יש לנו את היכולות לנצל את הכוח הגלובלי שלנו ולהעביר את שירותי ה IT ושכוללים גם תחזוקה של שרתי וירטואליזציה, כולל פתרונות DR מסורתיים למדינות אחרות כדי לעזור ללקוחות בסקטור הייטק להוזיל עלויות במהירות.

לפי מחקרים אחרונים, יש מחסור ניכר באנשי תשתיות שמנהלים את ה Datacenter בארגונים. יותר מכך, גוגל הקימו שלושה Datacenters בישראל, מיקרוסופט ו AWS גם הם יקימו מספר מספר Datacenters ברחבי הארץ ולכן מרבית הארגונים יצטרכו את מנהלי ה IT ואת המומחים שמנהלים את שרתי האחסון, תקשורת, וירטואליזציה ואת אבטחת המידע. זהו הצעד הנכון ביותר עבור רוב הארגונים להעביר את כל מערך ה IT למיקור חוץ וזהו הצעד הקלאסי שנעשה בחלקו עד היום.

הדור הבא במיקור חוץ מציע חבילות עם התמחויות, כדי לשלב פתרונות מבוססי ענן הלקוחות יצטרכו מומחי ענן עם ההתמחויות הרלוונטיות, פתרונות וידע רחב בתחום הבינה מלאכותית כדי לבנות מודלים של Machine Learning, מהנדסי פיתוח בעלי ידע ב Cloud-Native, אבטחת מידע בענן, וירטואליזציה, אחסון, תקשורת, Digital Workspace, ו .Data

נניח וחברה רוצה להכניס יכולות מסוג בינה מלאכותית לתוך האפליקציה שלהם כדי לבצע תחזיות (Predications) או Speech Recognition

כבר בימים אלו, חברות מיקור חוץ מהדור הבא משתלבים ברוב הארגונים בלב הפעילות של לקוחותיהם, התפיסה שחברות רוצות להתמקד רק בניהול ותפעול של לב פעילות הליבה שלהם כבר מזמן שגוי מיסודו, זה אולי היה נכון לפני עשור, אך כיום מיקור חוץ מהדור החדש משתלב עם כלל פעילויות הליבה ובכל סגמנט על מנת לספק להם תמיכה, שירותי ייעוץ ומומחים מקצה-לקצה בכל תחום.

חברות מיקור חוץ מחזיקות את מיטב המומחים ועוזרים ללקוחותיהם לפתח קוד יעיל יותר, לשפר את אבטחת המידע בענן הפרטי והציבורי, גם בשלבי ה Delivery הם מסייעים ללקוחותיהם לקצר את ה Time To Market. לקוחות שבוחרים להשתמש בשירותי מיקור חוץ, הצליחו לשפר ביצועים, להיות הרבה יותר אפקטיביים וגם הצליחו לגדול באופן משמעותי גם בתקופה מאתגרת של מיתון מתמשך ומחסור במומחים. יותר מכך, לחברות מיקור חוץ גלובליות יש את היכולות להוזיל עלויות בעזרת העברת חלק מהפעילויות של הלקוחות לחו”ל ולגדול לפי צורך בכל עת ובכל התמחות שהלקוחות צריכים.


עידו ופנר, נכ"ל טכנולוגיות וחבר הנהלה ב Kyndryl

תגובות סגורות