מחקר חדש של Booking.com – כך תשלבו בין חופשה משתלמת לבין שמירה על איכות הסביבה
המחקר הנרחב ביותר שנערך עד היום על ידי Booking.com בנושא קיימות בעולם התיירות, מתמקד בכלכלת התיירות ובבחירות הכלכליות של הנופשים, וכיצד אפשר לשלב בין קיימות לבין טיולים משתלמים כלכלית, בתקופה בה יוקר המחייה עולה
- 45% מהתיירות ומהתיירים הישראליים אמרו שהם רוצים לנסוע ולטייל באופן מקיים יותר ב-12 החודשים הקרובים, בעוד ש-75% מהישראלים הודו כי משבר האנרגיה העולמי ועליית יוקר המחיה משפיעים על התוכניות הכלכליות שלהם
- כמעט מחצית (46%) מהתיירים הישראליים מאמינים כי מקומות תיירות מקיימים הם יקרים מדי. לעומתם, 19% מהתיירים מוכנים לשלם יותר על אפשרויות תיירותיות שקיבלו הסמכה בתחום הקיימות
- אנשים שמיישמים בבית הרגלי איכות הסביבה וקיימות, ממשיכים ליישם אותם גם בנסיעות. 67% מהישראלים אמרו שהם מכבים את המזגן במקום האירוח כשהם יוצאים ממנו. יותר ממחצית מהמשיבים (52%) אמרו שהם עושים שימוש חוזר במגבות
- יותר מ-500,000 מקומות אירוח ברחבי העולם קיבלו הכרה על הפעולות שהם עושים בתחום הקיימות, באמצעות התווית ‘תיירות בסימן קיימות’ של com המופיע לצד שמם מקומות האירוח
Booking.com מפרסמת מחקר חדש, עם תובנות שנאספו מיותר מ-33,000 תיירות ותיירים מ-35 מדינות. המחקר מתמקד בדילמה של תיירים המעוניינים לשלב בין צמצום עלויות לבין העדפות המאפשרות התחשבות באיכות הסביבה ובקיימות. גם בתקופה של חוסר ודאות כלכלית בכל העולם, לאנשים עדיין חשוב לנסוע לטייל תוך התחשבות בנושאי קיימות, כמו מיחזור, הקפדה על אי בזבוז מים או משאבים אחרים ועוד. מהסקר עולה כי יותר מחצי מהמשיבים הישראלים (64%) מאמינים שצריך לפעול כבר עכשיו ולבחור באפשרויות “ירוקות” ומקיימות יותר כדי לשמור את כדור הארץ עבור הדורות הבאים. כ 35% מהמשיבים הישראלים אמרו שהחדשות האחרונות לגבי שינוי האקלים גרמו להם להיות מודעים יותר לנושא – ועם זאת, כשהם מנסים לשלב את המודעות המתגברת עם הבחירה לאן, מתי ואיך לנסוע, הם עומדים בפני דילמה. בעוד כמעט חצי מהנשאלים (43%) חושבים שמצב הסביבה יחמיר במהלך ששת החודשים הקרובים, 66% מהישראלים מאמינים שמשבר יוקר המחיה יחמיר גם הוא, וכך נוצר מצב שבו אנשים מתקשים לתעדף את הנושאים שחשובים להם במהלך החופשה.
חוסר היציבות הגלובלי מוביל לשתי החלטות כלכליות מנוגדות
המצב הכלכלי בעולם השתנה בצורה דרמטית מאז השנה שעברה, והנושאים הגדולים שמטרידים את האנשים כיום הם משבר יוקר המחיה ומשבר האקלים. כמעט מחצית (45%) מהתיירים הישראליים אמרו שהם רוצים לנסוע ולטייל באופן מקיים יותר בשנה הקרובה, בעוד ש-75% מהמשיבים הישראליים חושבים שמשבר האנרגיה העולמי ועליית יוקר המחיה ישפיעו על התוכניות הכלכליות שלהם. מה שאומר ששיעור לא מבוטל של תיירים יתמקד רק באחד מהנושאים, ובהכרח על חשבון הנושא השני. בעקבות העלייה באינפלציה, כמעט חצי מהתיירים מרגישים שהם צריכים לבחור בין קיימות לבין הוצאה כספית סבירה. 46% מהנשאלים מאמינים שמקומות אירוח מקיימים הם יקרים מדי (עלייה של 34% מהנתונים שפרסמה Booking.com בשנת 2022). בעיני תיירים אלו, שילוב הקיימות בענף התיירות אינו בהכרח עניין דחוף, בתקופה שבה הם מודאגים יותר מהיכולת לשלם את החשבונות החודשיים. מכאן שרק 19% מהתיירים והתיירות הישראליים מעידים שיהיו מוכנים לשלם יותר על מקומות אירוח שקיבלו הסמכה בתחום הקיימות ומוכנים להשקיע יותר כדי להרגיש בטוחים שבחרו באפשרות עם יכולת השפעה חיובית על הסביבה או תרומה כלשהי לשמירה על כדור הארץ.
במצב שבו עשויה להתקיים סתירה בין בחירה באפשרויות אירוח מקיימות השומרות על הסביבה, לבין חיסכון כלכלי, עולה הצורך בהטבות ומבצעים משתלמים. יותר מחצי (54%) מהנשאלים הישראליים מעוניינים בהנחות ובתמריצים עם ערך כספי, שיעזרו להם לבחור באופציות ידידותיות יותר לסביבה, בעוד ש-41% אמרו שאם יוכלו לקבל הטבות על בחירה באפשרויות ידידותיות לסביבה, ולהשתמש בהטבות האלה כדי לקבל שדרוגים או הנחות באתרי הזמנת נסיעות, זה יעודד אותם לתת דגש גדול יותר לקיימות בטיולים ובחופשות שלהם.
שוברים את המחסומים ומביאים לשינוי
העלות הכלכלית איננה המשוכה היחידה שצריך לעבור כדי לטייל ולנסוע באופן שמתחשב יותר בסביבה. מידע מוגבל ותחושה של היעדר אפשרויות הם רק חלק מהחסמים לתיירות מקיימת יותר, ונראה שהם רבים מתמיד, עם כמה שינויים מהותיים שהתרחשו ב-12 החודשים האחרונים. כמחצית (47%) מהתיירות והתיירים הישראלים שהשתתפו בסקר מאמינים שאין בענף מספיק אפשרויות שמעודדות קיימות. 65% רוצים שחברות התיירות יציעו יותר אפשרויות מקיימות. למרות הכוונות הטובות, 55% מהתיירים לא יודעים איפה למצוא אפשרויות כאלה. לדוגמה, 72% מהנשאלים מחפשים חוויות אותנטיות שמייצגות את התרבות המקומית, אבל 50% לא יודעים איך או איפה למצוא סיורים ופעילויות שגם יתנו להם הזדמנות לתרום בחזרה לקהילה המקומית.
מאמצים הרגלי קיימות קטנים, גם בחופשה
למרות הקשיים הכלכליים והצורך לחסוך כסף, כש-65% מהישראלים אמרו שחשוב להם לנסוע ולטייל באופן שמתחשב יותר בסביבה. אותם משיבים הוסיפו שהם גם נוקטים צעדים אקטיביים קטנים, גם בבית וגם בנסיעותיהם, כדי לפעול לטובת עתיד בר קיימא. מעודד לדעת שכיום 60% מהנשאלים הישראלים משתמשים בשקיות רב פעמיות לקניות, 46% ממחזרים פסולת, ו-59% משתמשים בבקבוקים רב-פעמיים שהם מביאים איתם – ובשנה האחרונה יש עלייה משמעותית במספר התיירות והתיירים שמאמצים הרגלי קיימות יומיומיים גם בחופשה.
72% מהנשאלים הישראלים העידו שהם מכבים אורות ומכשירי חשמל במקומות אירוח כשהם יוצאים החוצה. נתון מעניין לא פחות הוא שתיירים מקבלים החלטות משמעותיות במהלך חופשות, מעבר להרגלים הקטנים והשגרתיים. מבחינת תחבורה למשל, 36% מהם מתכננים את מסלול הטיול בין האתרים השונים, כך שיוכלו להגיע ברגל, באופניים או בתחבורה ציבורית. 39% בוחרים לנסוע לטייל שלא בעונת השיא, כדי להימנע מעומס תיירים ביעד. בשני הנתונים האלה יש עלייה של 32% בהשוואה לשנת 2022.
אמון, אמת וענף התיירות
אין ספק שלאור הדאגה ההולכת וגוברת למצב האקלים, מטיילים הופכים לצרכנים אחראים יותר – החל מבחירת מקום האירוח ועד לאמצעי התחבורה שבהם הם משתמשים. יותר מחצי מהנשאלים הישראליים (52%) רוצים להשפיע לטובה ולעזוב את המקום שבו ביקרו במצב טוב יותר מזה שהיה כשהגיעו אליו. השינוי מתבטא כבר בשלב ההזמנות לנסיעה, כשהם מחפשים אפשרויות אירוח שיבטיחו להם את החוויה הרצויה. כיום הם יכולים, למשל, להשתמש במסנני חיפוש שיעזרו להם למצוא בקלות רכבים חשמליים או היברידיים ב-111 מדינות. הם יכולים לבחור מקום לינה מתוך יותר מ-500,000 מקומות אירוח מקיימים מכל הסוגים. יותר מחצי המשיבים (52%) אמרו שירגישו טוב יותר לגבי שהייה במקום אירוח מסוים, אם ידעו שיש לו הסמכה בתחום הקיימות, או תווית המעידה על הפעולות שנעשות בו כדי לקדם את הנושא האקלימי. 29% אמרו שבפעם הבאה שיחפשו מקום אירוח, הם ירצו לסנן את החיפוש כדי לקבל מקומות עם הסמכה בתחום הקיימות.
תעשיית התיירות חייבת להתאים את עצמה לציפיות המשתנות של צרכנים מודעים יותר, ולתת להן מענה. 57% מהמשיבים הישראליים מעוניינים להבין יותר מדוע אפשרויות אירוח מסוימות נחשבות למקיימות יותר – למשל שימוש בתאורת LED או אסלות חסכוניות במים. ועדיין, כ-31% מהתיירים הישראלים אינם סומכים על כך שאפשרויות תיירותיות המסומנות כמקיימות הן אכן כאלה, ולכן נעשים מאמצים גדולים מאוד בענף כדי לזכות באמון החשוב של הצרכנים.
הופכים את פתרונות הקיימות בענף התיירות לקלים ולנגישים יותר
חברת Booking.com ציינה שנה לקיומה של תוכנית ‘תיירות בסימן קיימות’ בנובמבר 2022. מאז, הוספו לתוכנית פיצ’רים ופיתוחים חדשים, ביניהם:
- תיירים יכולים לעשות סינון לרכבים חשמליים בלבד גם בהזמנת נסיעה במונית ב-95 ערים ברחבי העולם, בזכות מסנן חדש המציג בתוצאות החיפוש רק רכבים אלו.
- במטרה להגיע לשקיפות בנוגע להשפעה של טיסות על זיהום האוויר, יוכלו בקרוב מטיילים להשוות את כמות הפחמן הנפלטת בטיסות, כך שניתן יהיה להבין בקלות באילו מסלולים או חברות תעופה פליטת הפחמן נמוכה יחסית, וכל זאת באמצעות סימון ייעודי.
- אחרי הזמנת מקום אירוח, הלקוחות יוכלו להזמין כרטיסים לתחבורה ציבורית ב-47 ערים ברחבי העולם, ביניהן לונדון, אמסטרדם, בנגקוק ומלבורן.
“ענף התיירות אמנם חזר לפעילות, אבל עלויות המחיה הגבוהות והחשש ממצב האקלים הובילו לעלייה בביקושים לאפשרויות משתלמות יותר בהיבט הכלכלי וידידותיות יותר בהיבט של שמירה על כדור הארץ “, אומר גלן פוגל, מנכ”ל Booking.com. “לענף התיירות יש כוח שיכול להשפיע לטובה, והתיירים עצמם מוכיחים שהם אלה שמובילים את השינוי, באמצעות אימוץ הרגלי קיימות גם בנסיעות ובטיולים שלהם, ורצון לחוות חוויות באופן אחראי יותר. אנחנו מקשיבים להם, וביחד עם השותפים שלנו ברחבי הענף, אנחנו מובילים שינוי חיובי ובודקים איך כל אחד מהחלקים שמרכיבים את הנסיעה או הטיול יכול לתמוך בתיירים האלה, ולהועיל גם לקהילות המקומיות ולסביבה. יצירת ענף תיירות בר-קיימא היא השקעה למען עולם טוב יותר, ואנחנו מחויבים לעזור לכולם ולכולן לנסוע ולטייל באופן יותר מודע ואחראי, ולא משנה באיזה שלב הם נמצאים בתהליך הקיימות האישי שלהם.”
להורדת הדוח של Booking.com לשנת 2023 בנושא קיימות בעולם התיירות, היכנסו לעמוד המדיה הגלובלי של Booking.com.
לתמונות באיכות טובה הניתנות לשימוש תמורת קרדיט ל-Booking.com לחצו כאן
מתודולוגיה
המחקר הוזמן על-ידי Booking.com ונערך באופן עצמאי בקרב מדגם של 33,228 משיבים ומשיבות מ-35 מדינות וטריטוריות שונות (1,019 מארה”ב, 1,002 מקנדה, 1,007 ממקסיקו, 1,005 מקולומביה, 1,008 מברזיל, 1,015 מארגנטינה, 1,008 מאוסטרליה, 504 מניו זילנד, 1,008 מספרד, 1,002 מאיטליה, 1,008 מצרפת, 502 משוויץ, 1,008 מבריטניה, 1,000 מאירלנד, 1,008 מגרמניה, 1,006 מהולנד, 1,006 מבלגיה, 1,004 מדנמרק, 1,007 משוודיה, 1,016 מקרואטיה, 1,012 מישראל, 504 מאיחוד האמירויות, 1,012 מהודו, 1,001 מסין, 1,000 מהונג קונג, 1,000 מתאילנד, 1,020 מסינגפור, 1,001 מטאיוואן, 1,000 מוויאטנם, 1,002 מאינדונזיה, 1,007 מהפיליפינים, 1,002 מקוריאה הדרומית, 1,009 מיפן, 1,005 מדרום אפריקה ו-510 מקניה). המשתתפים והמשתתפות בסקר היו בגיל 18 ומעלה, נסעו לפחות פעם אחת ב-12 החודשים האחרונים, מתכננים לנסוע שוב במהלך 2023, והיו מקבלי ההחלטות העיקריים או שותפים בקבלת ההחלטות בנוגע לנסיעה. הסקר נערך אונליין בפברואר 2023.