חברת הסטארטאפ Spines מגייסת 6.5 מיליון דולר כדי להפיק ספרים בתוך שבועיים בעזרת בינה מלאכותית

חברת הסטארטאפ Spines (לשעבר BooXAI), המפתחת ומנהלת פלטפורמה מבוססת בינה מלאכותית להוצאה לאור של ספרים באנגלית, השלימה סבב גיוס סיד בהיקף של 6.5 מיליון דולר, בהובלת קרן Aleph ובהשתתפות המשקיע הקיים קרן M-Fund, בנק ההשקעות LionTree LLC ודן סניור, מחבר רב המכר הבינלאומי “Startup Nation“. 

הפלטפורמה של Spines מנהלת את כל שלבי ההפקה, ההדפסה והקידום של ספרים חדשים, כולל ספרים מודפסים, אלקטרוניים או ספרי אודיו. התהליך נמשך שבועיים בלבד מקבלת הטקסט ועד לפרסום הספר, לעומת ממוצע של שישה חודשים כיום, ובעלויות נמוכות בכ-30% בממוצע. אלגוריתם ה-AI מבצע הגהה ועריכה של הטקסט ומבצע עיצוב מלא של הספר, כולל הצעת למעלה מ-70 גרסאות מעוצבות שונות לכריכה הקדמית והאחורית. מנהל הפקה עוקב באופן צמוד אחר התקדמות התהליך והמחבר יכול להחליט בכל שלב לעבור לטיפול אנושי של עורך. 

עם יציאת הספר Spines  מטפלת באופן אוטומטי בקידום, כולל רישום הספר בלמעלה ממאה ערוצי הפצה והתאמת הטקסט באמצעות אופטימיזצית מטא-דאטה ובינה מלאכותית כך שהוא יופיע במיקום גבוה בחיפושים של קהל היעד, מה שיוצר כיום את ההבדל בין הצלחה לבין כישלון. בהמשך מספקת הפלטפורמה אפשרות לניהול תמלוגים ותשלומי הפצה.

תעשיית ההוצאה לאור בארה”ב מוערכת כיום ב-37 מיליארד דולר וממשיכה לגדול הודות להתפתחות תחום הספרים הדיגיטליים וערוצי השיווק אונליין. לצד זה, תהליך ההפקה מתנהל עדין בדרכים אנלוגיות מיושנות. סופרים שמנסים לקדם את ספרם בכוחות עצמם ללא עזרת אנשי מקצוע נתקלים בקשיים ורובם אינם מצליחים לחצות את רף מינימום המכירות כדי לייצר רווח מהספר שלהם. למעטים מהסופרים יש את הזמן, הכסף או המומחיות לנהל קמפיינים שיווקיים שיכולים להפוך את הספרים שלהם לרבי מכר.  

Spines הוקמה בשנת 2022 על ידי יהודה ניב, מנכ”ל, לב דוד, CMO, ניר קנר, CTO וניב עבדת, COO. יהודה הוא הבעלים של הוצאת ספרי ניב אותה הקים בשנת 2013. הוצאת ניב הפכה בתוך עשור מהקמתה לגדולה בישראל מבחינת היקף הכותרים השנתי. ההוצאה מוציאה לאור מדי שנה 1,200 ספרים חדשים מודפסים ודיגיטלים, שהם כ-15% משוק הספרים הישראלי. 

עד כה פרסמה Spines למעלה מ-500 כותרים באנגלית ומתכננת להגיע בשנת 2024 להפקה של 3,000 כותרים נוספים. החברה מעסיקה 50 עובדים במיאמי, ישראל, אירופה וארגנטינה. כספי ההשקעה ישמשו להרחבת כוח האדם, המשך פיתוח הפלטפורמה ושיפור המוצר וייעול תהליכי ההפקה וקידום הספרים.

יהודה ניב, מייסד ומנכ”ל Spines: “המטרה שלנו היא לאפשר לסופרים להתמקד במה שהם הכי טובים – לכתוב ספרים מעניינים. אנחנו מסירים מהם את הנטל של התעסקות בהיבטים הטכניים של ההפקה והשיווק ששואבים מהם זמן ומשאבים מיותרים. סבב הגיוס הוא הבעת אמון של המשקיעים בטכנולוגיה שלנו ויאפשר לנו להתרחב באופן משמעותי ולשנות את הסטטוס קוו היקר והלא יעיל בשוק הספרים העולמי. מאז תחילת הפעילות אנחנו מקבלים הצעות לשפות נוספות, ובהמשך הדרך זה כנראה גם יקרה.” 

מייקל אייזנברג, שותף מנהל ומייסד בקרן Aleph: “חברת Spines היא דוגמה נהדרת להשקעה מדויקת מבחינתנו בתחום ה-AI. היא ממנפת את ההתקדמות האדירה בתחום הבינה המלאכותית בשנים האחרונות כדי להפוך תעשייה ותיקה להרבה יותר יעילה, טובה וזמינה להרבה יותר סופרים. כמי שהתנסה בעצמו כסופר בתהליכי הכתיבה וההוצאה לאור, אני יכול לומר מהכרות אישית שתהליך הוצאת הספרים הנוכחי הוא יקר, ארוך ורצוף בקשיים. יהודה, בעצמו מו”ל ותיק, מנוסה ומצליח, והצוות המוכשר של המייסדים והעובדים, הם בדיוק האנשים הנכונים להביא כל היבט של תהליך הוצאת הספרים אל המאה ה-21 באמצעות יכולות הבינה המלאכותית”. 

ליאור אלקן, שותף מנהל של M-Fund: “חברת Spines קמה כדי להיות פלטפורמת ההוצאה לאור הגדולה ביותר. הרבה לפני השקת ה-ChatGPT, יהודה הציג לנו חזון אמביציוני לשוק הענק של ההוצאה לאור, תחום שקרנות הון סיכון מסורתיות פחות הסתכלו עליו. עם תמיכת השותפים לדרך, החזון קורם עור וגידים בזכות יהודה וצוות היזמים שגיבש.


קרדיט: טל בן חור

מערכת ניו-טק מגזינים בע"מ

תגובות סגורות