ניסטק החלה בשימוש ברובוטים חכמים בקווי הייצור 

תשקיע כ-3 מיליון ₪ בתחום במהלך השנתיים הקרובות

קבלנית הייצור האלקטרוני ניסטק החלה בשימוש ברובוטים בקווי ההרכבה של החברה. הרובוטים מבצעים אוטומציה של תהליכים במפעל כדי לייעל את העבודה ולהגביר את התפוקות. מספר רובוטים כבר פועלים במחלקות השונות במפעל ולאור הצלחת הפרויקט, בכוונת החברה להשקיע כשלושה מיליון ₪ במערכות נוספות שיוטמעו בשנתיים הקרובות ברצפות הייצור של מפעלי החברה. לטענת החברה, יכולות אלו יאפשרו לתהליך היצור במפעל להיות חכם ויעיל יותר וכן להגדיל את התפוקות על בסיס כ”א הקיים תוך השגת התייעלות של כ- 15%. ניסטק הינה מקבלנית הייצור האלקטרוניקה הגדולות בישראל ומעסיקה כ-900 עובדים בארבעת מפעליה בפ”ת מעלות וקצרין.

רובוט לדוגמה במפעל ניסטק

רובוט לדוגמה במפעל ניסטק

הרובוטים הם למעשה מכשירים על אנושיים המבצעים פעולות ללא התערבות יד אדם. הם בעלי יכולת תבונית המסוגלים לנוע באופן עצמאי, להפעיל זרוע מכנית המבצעת פעולות שונות ובעלי יכולות חישה ואינטראקציה עם הסביבה. הרובוט כולל בתוכו מחשב עם תוכנה שהוגדרה מראש. בשנים האחרונות, ישנה מהפכה בתחום הרובוטים השיתופיים Collaborative Robots או בקיצור COBOTS, מדובר על רובוטים שתוכננו לעבוד לצד בני אדם. ה-“קובוטים” הם קומפקטיים בהשוואה לרובוטים המסורתיים. ניתן לשלב אותם באופן בטוח בסביבה אנושית ללא צורך “בכלובים” או מחסומים הודות לחיישנים, המזהים אנשים או עצמים קרובים, ומתאימים את תנועות הקובוטים על מתנת למנוע פגיעה. בנוסף, זמן ההתקנה שלהם קצר במיוחד, והתכנות שלהם אינטואיטיבי ומהיר. בזכות קלות ההתקנה והתכנות, פשטות התפעול ויכולת והעבודה לצד בני אדם, יותר ויותר מפעלים וקווי ייצור שמסיבות שונות, לא יכולים היו להשתמש ברובוטים גדולים, יקרים ומורכבים, בוחרים כיום באוטומציה באמצעות רובוטים שיתופיים.

הפרויקט בניסטק בוצע לאחר תהליך מחקר מעמיק שנמשך כשנה על הפתרונות הקיימים בתחום בעולם. במסגרת הפרויקט, בוצעו ניסוים במגוון מערכות אוטומטיות במפעל האלקטרוניקה של החברה בפ”ת, לצורך בדיקות תפעוליות וכדאיות כלכלית. לבסוף נבחרה מערכת רובוטית של חברת Productive Robotics (ארה”ב) מדגם OB7 אשר הוטמעה בקווי ההרכבה בחברה. הרובוט לומד מיקום חלקים ללא תכנות כך שכל איש צוות יכול לבצע את הלימוד ולא נדרש מתכנת לצורך כך. ברובוט 7 צירים, במקום 6 כפי שיש למרבית הרובוטים, דבר שמאפשר לרובוט להיות גמיש ביותר ואיננו דורש למקם אותו בזווית או במיקום מיוחד. זאת ועוד, בניגוד לזרוע אדם, הרובוט יכול להסתובב 360 מעלות בשני הכיוונים – מה שמאפשר לו לעבוד בתוך תא עבודה קטן ובתוך מקומות שרובוטים אחרים בעלי 6 צירים לא יכולים, למשל כמו בטעינה של מכונות.

הרובוט שפועל ללא התערבות יד אדם ופועל בעזרת זרוע מכאנית, הוטמע בין השאר במחלקת הבדיקות החשמליות של החברה ומבצע בדיקה חשמלית מהירה של מעגלים אלקטרוניים שמורכבים בחברה. זרוע הרובוט אוספת את המעגל האלקטרוני המורכב מקו הייצור, מעבירה אותו לעמדת הבדיקה החשמלית ולאחר ביצוע הבדיקה החשמלית, הרובוט מעביר את המעגל בצורה אוטומטית לתחנה הבאה בהתאם לתוצאות הבדיקה.

“לאור זאת שאופי הייצור הישראלי הוא מנות קטנות עם גיוון רחב (Low Volume High Mix), היה עלינו לבחור פתרון שבו לרובוט מגוון אפשרויות לביצוע פעולות מדויקות ובה בעת התכנות שלו קל מהיר.” מסר מתי דבש מנהל האוטומציה במפעל “הרובוט שלProductive Robotics ענה על הדרישות ואנו בוחנים הטמעה שלו בתחנות נוספות ברצפת הייצור.

לטענת מכון המחקר האמריקאי Markets&Markets תחום הרובוטים במפעלי תעשייה צפוי לגדול בחמש השנים הקרובות בקצב שנתי של כ 13.8% ויגיע בשנת 2028 לשוק של כ 32.5 מיליארד דולר.


מערכת ניו-טק מגזין גרופ

תגובות סגורות