חדשות היום

רקפת רוסק עמינח מונתה ליושבת ראש מועצת המנהלים של היוניקורן היילו

רוסק עמינח מכהנת מזה 4 שנים כדירקטורית בחברה והיא מחליפה את זהר זיסאפל ז”ל שכיהן כיו”ר היילו מאז היווסדה

חברת היוניקורן היילו (Hailo) מתל-אביב, יצרנית מובילה של מעבדי AI למכשירי קצה, הודיעה על מינויה של רקפת רוסק עמינח ליושבת ראש מועצת המנהלים של החברה. רוסק עמינח מכהנת מזה ארבע שנים כדירקטורית במועצת המנהלים של היילו והיא נבחרה לתפקיד היו”רית לאחר פטירתו בשנה שעברה של זהר זיסאפל שכיהן כיו”ר החברה מאז היווסדה.

רקפת רוסק עמינח היא מנשות העסקים הבכירות במשק הישראלי. היא כיהנה כמנכ”לית KPMG ישראל ואחר כך במשך 16 שנים בשורה של תפקידי ניהול בכירים בבנק לאומי, לרבות מנכ”לית הבנק בשנים 2012-2019. היא דורגה שלוש פעמים ברשימת “100 הנשים המשפיעות בעולם העסקים” של מגזין פורצ’ן. בשנת 2020 הצטרפה לקרן Team8 כשותפה מנהלת על מנת לבנות ולהוביל את תחום הפינטק.  לאחרונה הצטרפה רוסק עמינח למועצת המנהלים של Bank BNY Mellon ותכהן כחברת דירקטוריון. הבנק נותן שירותי ניירות ערך והוא הקסטודיאן הגדול ביותר בעולם (שירותי משמורת).

מועצת המנהלים של היילו כוללת שורה של אנשי עסקים בכירים המביאים ניסיון רב מעולמות השבבים וההייטק, לרבות מולי אדן שכיהן בעברו כסגן נשיא בכיר באינטל העולמית ונשיא אינטל ישראל, דב בהרב, שכיהן כמנכ”ל אמדוקס וכיו”ר התעשייה האווירית לישראל, ג’ון מדבד, מייסד ומנכ”ל פלטפורמת ההשקעות OurCrowd, וזהר כהן מקבוצת רד-בינת, נציג משפחת זיסאפל, אשר כיהן בעבר כבנקאי השקעות בכיר בבנק ההשקעות מורגן סטנלי.

אור דנון, מנכ”ל ומייסד משותף של היילו: “רקפת רוסק עמינח מכירה לעומק את אתגריה של היילו ובתפקידה כדירקטורית היא תרמה רבות לגיבוש האסטרטגיה העסקית של החברה ופריצתה לשווקים הבינלאומיים. נפרדנו בכאב רב מזהר זיסאפל ז”ל, שהאמין בנו מהרגע הראשון, השקיע בנו ותרם רבות להצלחתנו. אנו מקבלים בברכה את רקפת רוסק עמינח כיו”רית החדשה של החברה ואנו בטוחים שהידע, הניסיון והיכולות הייחודיות שלה יסייעו לנו לממש את החזון הבינלאומי של היילו”.

היילו הוקמה בפברואר 2017 על ידי בוגרי יחידת העלית הטכנולוגית של חיל המודיעין. החברה, שהפכה ליוניקורן לפני שנתיים וחצי, הכריזה בתחילת אפריל על גיוס של 120 מיליון דולר והשיקה את מאיצי ה-GenAI עתירי הביצועים שלה מדגם Hailo-10 שמבשרים על עידן חדש שבו משתמשים יכולים להיות הבעלים של יישומי GenAI (בינה מלאכותית יוצרת) ולהריץ אותם באופן מקומי על גבי המכשירים שלהם ללא צורך בהרשמה לשירותים מבוססי ענן של בינה מלאכותית יוצרת. בסה”כ גייסה היילו מהקמתה 340 מיליון דולר.

להיילו משרדים בארה”ב, גרמניה, יפן, טייוואן, סין, דרום קוריאה, ורשת של מפיצים ברחבי אסיה, צפון אמריקה, דרום אמריקה, אוסטרליה ואירופה ומוצריה משרתים יותר מ-300 לקוחות ברחבי העולם. החברה מעסיקה כיום מעל 250 עובדים בתל-אביב ובחו”ל, ומגייסת עובדים נוספים כדי לתמוך בצמיחה המואצת. המעבדים של היילו הם תוצר של חשיבה מחדש על ארכיטקטורת המחשוב הרגילה והם מאפשרים למכשירים חכמים לבצע משימות למידה עמוקה מתוחכמות דוגמת זיהוי עצמים בזמן אמת, תוך מזעור של צריכת ההספק, גודל ועלות השבב. המעבדים מיועדים להשתלב בסוגים רבים של מכונות חכמות ומכשירים חכמים במגוון מגזרים ובכללם רכב, אבטחה, מחשוב, תעשייה 4.0 וקמעונאות.


קרדיט צלם: רון קדמי

מערכת ניו-טק מגזינים בע"מ

תגובות סגורות