פלטפורמה לשיפור תהליכי ייצור, טכנולוגיית קידוד אופטי, שיקום למחלות ריאות, מערכת אוטומציה של תהליכים קלינים בחדרי מיון, טכנולוגיות מחשוב קוונטי ועוד
חבר הנאמנים של קרן בירד, הקרן הדו-לאומית למחקר ולפיתוח תעשייתיים ישראל-ארה”ב, אישרה השקעות בסך 6.55 מיליון דולר לשישה פרויקטים משותפים בין חברות אמריקאיות וישראליות. בנוסף למענקים, הפרויקטים צפויים לזכות לתמיכה נוספת מהמגזר הפרטי שיביאו את ההשקעה הכוללת בכל הפרויקטים ל-16 מיליון דולר.
קרן BIRD פועלת לעידוד שיתופי פעולה בין חברות ישראליות ואמריקאיות מתחומי הטכנולוגיה השונים לצורך פיתוח מוצר משותף. בנוסף על הענקת מענקים למימון הפרוקטים הנבחרים עד 1.5 מיליון דולר לפרוייקט, הקרן מסייעת לחברות באיתור וחיבור לשותפים אסטרטגיים פוטנציאליים. הפרויקטים שהוגשו נבדקים על ידי מעריכים מטעם המכון הלאומי לתקנים וטכנולוגיה (NIST) של ארה”ב ומעריכים מטעם רשות החדשנות בישראל.
הפרויקטים שאושרו מצטרפים ליותר מאלף שיתופי פעולה שבהם השקיעה הקרן במהלך 47 שנות קיומה. עד כה, ההשקעה הכוללת של בירד בפרויקטים משותפים לחברות ישראליות ואמריקניות עומדת על יותר מ-396 מיליון דולר, אשר תרמו למכירות ישירות ועקיפות של יותר מ-10 מיליארד דולר.
הפרויקטים בהן תשקיע הקרן הם:
- חברת Amarel Embedded Solutions (AES) הישראלית וחברתGleason Corporation האמריקאית יפתחו פלטפורמת מכונה חכמה שתספק משוב בזמן אמת על תהליך העיבוד בייצור.
- חברת CyberRidge הישראלית וחברת Molex יפתחו את הדור הבא של טכנולוגיית קידוד אופטי עבור הצפנה אופטית פוסט-קוונטית.
- חברת Datos Health הישראלית וחברתPermanente Health Care Ventures האמריקאית
יפתחו שירות דיגיטלי לשיקום מרחוק של חולים במחלת ריאות חסימתית כרונית.
- חברת Groundwork BioAg הישראלית וחברת Indigo Agriculture האמריקאית יפתחו פתרונות חדשניים בחקלאות לשיפור היבול על ידי קיבוע פחמן בקרקע והקטנת פליטות פחמן באמצעות שילוב מיני מיקוריזה, זנים וחיידקים מקבעי חנקן.
- חברתMD הישראלית וחברת MUSC Health האמריקאית יפתחו ויישמו פלטפורמה לאוטומציה של תהליכים קליניים בחדרי מיון בבתי חולים.
- חברת Quantum Art הישראלית וחברתBlueQubit האמריקאית יפתחו אלגוריתמים חדשניים ללמידה של מכונות קוונטיות המותאמים לקונפיגורציה חדשה של מעבד קוונטי.
גב’ מוג’דה בהר, מנהלת בכירה לחדשנות ותעשייה ב-NIST, המכון הלאומי לטכנולוגיה ותקנים של ארה”ב, ויו”ר משותף במועצת הנגידים של קרן BIRD: “השפעתה של קרן BIRD אינה נמדדת רק במשאבים הכספיים שהיא מספקת אלא גם בשותפויות המשמעותיות שהקרן מסייעת לטפח. אנו גאים בעבודה הקשה שהשקיע צוות הקרן בחיבור החברות וגיבוש הפרויקטים. הפרויקטים שאושרו בסבב המענקים הזה מתמקדים בטכנולוגיות מתקדמות עם פוטנציאל מסחרי גדול ואנו מברכים את מקבלי המענקים”.
ד”ר אלון סטופל, המדען הראשי במשרד החדשנות, המדע והטכנולוגיה, יו”ר רשות החדשנות בישראל ויו”ר שותף של מועצת הנגידים של BIRD: “בישיבת מועצת המנהלים האחרונה של קרן BIRD נדונו פרויקטים חדשניים שהוגשו לקרן, המעידים על היצירתיות ועל חוסנו של אקו-סיסטם החדשנות בישראל, גם בתקופה הקשה של המלחמה. ההשקעות של הקרן מסייעות ליצירת שותפויות ישראליות-אמריקאיות מאפשרות לחברות להאיץ את תהליכי הפיתוח ולקדם את ההבאה לשוק של מוצריהם. למרות האתגרים בשנה, שיתוף הפעולה הניב פרויקטים מוצלחים, בעלי פוטנציאל להשפעה גלובלית בתחומי הבריאות, החקלאות והמחשוב הקוונטי”.
מר ירון לוטן, מנכ”ל קרן BIRD, אמר: “בזמנים מאתגרים אלו, הן בישראל והן ברחבי העולם, אישורם של ששת הפרויקטים החדשניים הללו מדגיש את החוסן והיצירתיות של מאמצי שיתוף הפעולה שלנו. קרן BIRD ממשיכה להיות מחויבת לטיפוח שותפויות פורצות דרך בין ארה”ב לישראל, הנותנות מענה לצרכים קריטיים ומניעות התקדמות טכנולוגית. אנו גאים לתמוך ביוזמות שמשפרות את התעשיות שלנו ותורמות לעתיד בר קיימא״.
מועד הגשת תקצירי מנהלים לסבב האישורים הבא של קרן בירד הוא עד ה-5 בספטמבר 2024. אישור הפרויקטים יתבצע במהלך חודש דצמבר 2024.
קרדיט:BIRD