דו”ח של Experis Cyber – הונאות כספומטים של Bitcoin גרמו להפסדים של מאות מליוני דולרים בארה”ב, האם הכספומטים הישראלים בסכנה?

 

מדי שבוע Experis Cyber שולחת ללקוחותיה דו”ח על מגמות, חולשות אבטחה ועדכונים חשובים נוספים בתחום הסייבר. בדו”ח שהוציאה השבוע Experis Cyber ללקוחותיה עדכנה אותם אודות מגמה הולכת וגוברת של הונאות בכספומטים של ביטקוין.

לפי הדו”ח שיצא השבוע, בשנת 2023 ההפסדים להונאות הקשורות לכספומטים של ביטקוין הגיעו ליותר מ-110 מיליון דולר בארה”ב, עלייה של פי עשרה לעומת 2020. כספומטים של ביטקוין, הממוקמים לרוב בתחנות דלק וחנויות נוחות בארה”ב, מאפשרים רכישה ומכירה של מטבעות קריפטו במקום משיכת כסף מזומן כמו בכספומט רגיל.

נוכלים מתחזים לרשויות החוק או לגורמים ממשלתיים ומפתים אנשים להפקיד כסף במזומן כדי “להגן” על כספם מחשבונות שנפרצו. כבר במחצית הראשונה של 2024, נגנבו 65 מיליון דולר מהציבור האמריקאי בהונאות הקשורות לכספומטים של ביטקוין. אנשים מבוגרים מעל גיל 60 נפגעים פי שלושה יותר מהונאות אלו לעומת צעירים, כאשר ההפסד הממוצע להונאה בשנת 2024 עומד על 10,000 דולר.

רוב ההונאות האלה מערבות התחזות לממשל, עסקים, ותמיכה טכנית, וכוללות הצגת מצבים של לחץ ודחיפות, מה שגורם לקורבנות למשוך כספים ולהפקידם בביטקוין. הנוכלים מספקים קודי QR לקורבנות, וברגע שהם סורקים אותם, הכסף מועבר ישירות לארנק הקריפטו של הנוכלים. ההונאות מתחילות בשיחה או הודעה על פעילות חשודה או אזהרת אבטחה מזויפת מהמחשב – לעיתים מתחזים למיקרוסופט או אפל כדי לגרום לקורבנות לפעול במהירות. הונאות ביטקוין ATM מתבצעות בעיקר בגלל העובדה שהעברות קריפטו הן כמעט בלתי ניתנות למעקב ולביטול, מה שמקל על הנוכלים להתחמק מאחריות.

אז האם ההונאה הזו בדרך לישראל? לפי מומחי Experis Cyber הסיכוי בהחלט קיים ויש להיערך בהתאם. בישראל, אמנם כספומטים של ביטקוין אינם נפוצים כמו בארה”ב, אך ישנם מספר עמדות כאלו בערים מרכזיות ולכן גם ישראלים עלולים להיות חשופים להונאות דומות. מעבר לכך, קצב ההתרחבות של כספומטים לביטקוין בעולם צומח במהירות, מה שיכול להגביר את החשיפה לסיכון גם במקומות שבהם המכשירים אינם נפוצים כיום, כמו בישראל.

לפיכך מומחי Experis Cyber ממליצים ממליצים לבעלי חשבונות קריפטו או מחזיקי ביטקוין להימנע מללחוץ על קישורים או לענות לשיחות או הודעות לא צפויות בלי לבדוק תחילה את מקורן ואת אמינותן. כמו כן, אומרים בחברה לעולם אל תמהרו לפעול שכן נוכלים יוצרים תחושת דחיפות מכוונת. בדקו את המידע וייעצו לאדם שאתם סומכים עליו לפני שתעבירו כספים. חשוב לזכור, אם מישהו דורש מכם להעביר כספים דרך כספומט ביטקוין או באמצעות כרטיסי מתנה כדי להגן על חשבונכם – זוהי נורה אדומה.

חברת Experis Cyber עוסקת במתן שירותי אבטחת מידע והגנת סייבר המנוהלים מתוך (Security Operation Center) – מרכז בקרה חדשני, משולב בינה מלאכותית, המספק מערך הגנה יעיל למערכות הארגון, שם מומחי החברה עוסקים בניטור, זיהוי, וטיפול באיומי סייבר. בנוסף החברה מבצעת עבור לקוחותיה סקרי סיכונים ומבדקי חדירה (Penetration Tests) ומבצעת בדיקות אבטחת מידע לכל שרשרת האספקה של הארגון (על מנת למנוע מצבים בהם מערכות המידע בארגון נפגעות בגלל ליקויי אבטחה אצל אחד מהספקים, שיש להם גישה למערכות הפנימיות).  https://experis.co.il/cyber


 

מערכת ניו-טק מגזינים גרופ בע"מ

תגובות סגורות