הטכנולוגיה הישראלית שבלב אולם ה-Sphere בלאס וגאס נחשפת לראשונה

מלבד המעבדים הגרפיים של אנבידיה, שמאפשרים את יצירות הווידאו המהממות באולם, פועלים מאחורי הקלעים טכנולוגיות חומרה ותוכנה שפותחו באנבידיה ישראל, ותפקידם להבטיח שמיליון המסכים, בגודל של קרוב ל-70 אלף מ”ר, מזרימים את התוכן בדיוק בקצב הנכון ובסנכרון מושלם, ליצירת חוויה עשירה ומרגשת

אולם המופעים החדשני ויוצא הדופן בלאס וגאס – Sphere – חלל כדורי עצום שעטוף בכמיליון נורות LED ואלפי מטרים מרובעים של מסכים מבפנים ומבחוץ, הוא אחת מהאטרקציות הבולטות בעולם כיום, ונבחר לאחת מ-100 ההמצאות הטובות של 2023 על ידי מגזין TIME. גובהו 112 מטר ורוחבו 157 מטר, הוא מכיל 18 אלף מקומות ישיבה, מצופה ב-1.2 מיליון לדים חיצוניים שיוצרים את מסך ה-LED הגדול בעולם, כמו גם 16 מסכים ברזולוציית 16K, בגודל של קרוב ל-70 אלף מ”ר – ועם קצב הזרמת וידאו של 40 גיגה-ביט בשנייה. הטכנולוגיה שמאפשרת למסכים הרבים להקרין באופן מסונכרן וחלק את הסרטים והגרפיקה עוצרי הנשימה – היא פרי פיתוח של עובדות ועובדי אנבידיה, בישראל ובעולם, ונחשפת כעת לראשונה.

כדי להציג את הסרטים והגרפיקה פועלים מאחורי הקלעים של Sphere כ-150 מעבדים גרפיים מסוג NVIDIA RTX A6000 GPU. מעבדים גרפיים חוללו, כידוע, מהפכה ביכולת להציג גרפיקה ברזולוציה גבוהה, בתלת-ממד ולהעניק חוויה עשירה לרבות השתקפות קרני אור באופן מציאותי.

אך כדי להציג סרטים ודימויים על גבי מסכי ענק כמו זה הנמצא בתוך הכדור, או על גבי המעטפת החיצונית, יש צורך לחבר את המעבדים הגרפיים יחד, לאפשר להם לחלוק משאבי זיכרון ולעבוד בסנכרון מושלם כדי שהזרמת התוכן תהיה מדויקת והתמונה שתוצג – חלקה, מציאותית, ומרהיבה.

כאן נכנסת לתמונה הטכנולוגיה שפותחה באנבידיה ישראל: המעבדים מחוברים ביניהם באמצעות NVIDIA BlueField DPU ו-NVIDIA ConnectX-6 Dx – שבבים מתקדמים שפותחו על ידי עובדות ועובדי מרכזי המחקר והפיתוח של אנבידיה בישראל, ועל תזמורת השבבים הזו מנצחת התוכנה שפותחה בישראל – NVIDIA Rivermax, שמבוססת על עשרות פטנטים שהומצאו באנבידיה ישראל ועוזרת לתזמן את המסכים כך שכל פיקסל יגיע לנקודה הנכונה במסך, בזמן הנכון. הסנכרון, ברמת דיוק של עשרות ננו-שניות, מתאפשר באמצעות טכנולוגיית FireFly, המגיעה כחלק מפלטפורמת התוכנה NVIDIA DOCA.

“הטכנולוגיה שמאפשרת לסנכרן במדויק מספר כה משמעותי של מעבדים גרפיים באמצעות הרשת, מבלי לפגוע באיכות הזרמת הווידאו ברזולוציה גבוהה, מסירה את החסם מאחורי פיתוח מסכי וידאו בגודל, צורה ועם יכולות שלא נראו מעולם”, אמר דותן לוי, דירקטור בכיר ומנהל קבוצת ארכיטקטורת וידאו באנבידיה ישראל. “הטכנולוגיה הישראלית שעומדת בבסיס מהפכת הבינה המלאכותית היא מאבני היסוד המאפשרות לנו להביא לעולם חוויית גרפיקה שלא נראתה קודם”.

טכנולוגיית Rivermax פותחה על מנת להאיץ הזרמת וידאו והיא דואגת להזרים למסך את הפיקסלים שהוא נדרש להציג בקצב מדויק, כך שהפיקסל האחרון יגיע ממש רגע לפני שהמסך נדרש להציגו. בצד המסך, התוכנה דואגת להציב את הפיקסלים במקום הנכון בזיכרון כך שהם מוצגים בסדר המתוכנן, והמעבד לא נדרש “לסדר” מחדש את התמונה שוב ושוב. כך נמנעים מנפילות וקירטוע של הוידאו, והופכים את חוויית הצפייה למציאותית ומרגשת.

“השילוב של מעבדי NVIDIA RTX יחד עם רכיבי התקשורת NVIDIA BlueField ותוכנת Rivermax יוצר מערכת רבת עוצמה של מחשוב מואץ מודרני, תמיכה בהזרמת וידאו ייחודית ברזולוציה גבוהה ודרישות התזמון המחמירות הנדרשות ב-Sphere – וקובע סטנדרט חדש ליכולות עיבוד מדיה”, אמר ניר ניצני, מנהל מוצר בכיר לתחום ה-Networking Software באנבידיה ישראל. “שיתוף הפעולה הזה מביא להישגים מדהימים בביצועים, שהגיעו לשיא בחוויות יוצאות הדופן של האורחים באולם”.


קרדיט:אנבידיה בישראל

ניו-טק מגזין בע"מ

תגובות סגורות