Qodo מגייסת 40 מיליון דולר על רקע האימוץ המהיר של הפלטפורמה לכתיבה ובדיקת קוד באמצעות בינה מלאכותית

 הפלטפורמה מביאה לפיתוח תוכנה מהיר יותר, תהליכי בדיקות יעילים יותר, ומשפרת את איכות הקוד

חברת הסטארטאפ Qodo (לשעבר CodiumAI), המפתחת פלטפורמה מבוססת בינה מלאכותית לכתיבה ובדיקה של קוד באיכות גבוהה, השלימה סבב גיוס מסדרה A בסך 40 מיליון דולר, שמביא את סך ההשקעה בחברה מאז הקמתה ל-50 מיליון דולר. הסיבוב הובל על ידי הקרנות Susa Ventures ו-Square Peg, בהשתתפות Firestreak Ventures, ICON Continuity Fund ומשקיעי הסיד TLV Partners ו-Vine Ventures.

במהלך שלושה חודשים מהשקת הפלטפורמה בתשלום, מכירות החברה כבר חצו מיליון דולר ARR. בין לקוחות החברה חברות מובילות בהן  WalkMe, Hibob, Bringg, Percepto, Nexxen. החברה נבחרה כ-Cool Vendor על ידי גרטנר בתחום בדיקות מבוססות בינה מלאכותית בפיתוח תוכנה והצטרפה לאחרונה למאיץ חברות GenAI של AWS.

עולם פיתוח התוכנה עובר מהפך קיצוני עם אימוץ נרחב של פתרונות קידוד מבוססי בינה מלאכותית ומעבר לאוטומציה, שמאפשרים למפתחים לפנות זמן למשימות ברמה גבוהה יותר של היישום העסקי של המערכת ועיצובה. המגמה היא חיובית ומרגשת, אולם גם מגבירה את החששות לגבי איכות הקוד והיעדר אמצעי הגנה הכרחיים להטמעה מוצלחת. רוב כלי יצירת הקוד מתמקדים במהירות על פני איכות. כתוצאה מכך, הקוד שנוצר באופן זה מכיל לא מעט בעיות, ורובו מכיל אי-דיוקים. טעויות אלו עלולות להוביל לעיכובים בפיתוח, בעיות בפונקציונליות של המוצר ואף כשלים גדולים מכך עבור הארגון שעלולים להשפיע על מיליוני משתמשים.

Qodo נוקטת בגישה חדשנית ואחראית לפיתוח תוכנה באמצעות בינה מלאכותית, תוך שימת דגש חזק על איכות ואמינות הקוד. הפלטפורמה המקיפה של החברה משלבת כלי AI בסביבות בהן עובדים מפתחים אנושיים, כולל IDEs פופולריים, פלטפורמות git ו-CLIs. היא מסייעת ביצירה חכמה של קוד, ביצוע בדיקות, ביקורות יסודיות ותיעוד, תוך מתן עדיפות לאיכות בכל שלבי הפיתוח. ב-IDE, מפתחים יכולים בקלות ליצור בדיקות מקיפות ולהגדיל משמעותית את כיסוי הבדיקות שלהם. הקוד שנוצר ניתן לבדיקה מקיפה באמצעות הבדיקות שנוצרו, על מנת למזער בעיות. Qodo מסייעת בתהליך בקרת האיכות של קוד חדש ב- git, מנתחת אוטומטית את ה-commits, מדגישה בעיות ומספקת הצעות לתיקונים, יוצרת תיאורים והסברים לקוד. באמצעות טכנולוגית RAG, הפלטפורמה מייצרת קוד המותאם לשיטות העבודה הספציפיות בכל ארגון. יכולת זו ממפה את בסיס הקוד המלא של הארגון, ומאפשרת הבנה מעמיקה של הסטנדרטים ושיטות הפעולה בכל ארגון. כתוצאה מכך, הקוד, הבדיקות ובקרת האיכות שנוצרים מותאמים לדרישות הייחודיות של כל ארגון.

החברה הוקמה בשנת 2022 על ידי איתמר פרידמן, המשמש מנכ״ל ודדי קרדו, מנהל מוצר ראשי, יזמים עם רקע עשיר בפיתוח תוכנה, למידת מכונה וניהול מוצר. איתמר שימש דירקטור בקבוצת עליבאבא ובעבר מייסד שותף ומנהל טכנולוגי של Visualead שנמכרה לעליבאבא. דדי שימש סמנכ”ל לקוחות בתחום הדאטה סיינס ב-Explorium, ובעבר ניהל קו מוצרים ב-VMware. הם נחשפו בתפקידים השונים לקושי באימות קוד אל מול הגדרות מוצר ולכן החליטו לפתח פתרון מקיף לבעיה. Qodo מעסיקה כיום 40 עובדים בישראל, ארה”ב ואירופה ונמצאת בשלבי התרחבות וגיוס עובדי פיתוח, מוצר ולמגוון תפקידים נוספים עם יכולות ורקעים שונים.

איתמר פרידמן, מייסד משותף ומנכ”ל Qodo: “כשמפתחים עוברים לפיתוח קוד באמצעות בינה מלאכותית, ההצלחה לא תגיע ממעבר חד לכלים האוטומטיים. במקום זאת, עלינו לשלב באופן שקול ואחראי כלי בינה מלאכותית כדי לשפר את המומחיות האנושית, תוך התמקדות באיכות והתאמה ולא רק במהירות. באמצעות בדיקות וסקירות מקיפות לכל אורך שלבי פיתוח התוכנה נוכל להסתמך על כלי בינה מלאכותית כחלק בלתי נפרד מהצוות האנושי, ולהפחית באופן דרמטי את החשש מבאגים.”

יונתן סלע, שותף בקרן Square Peg: “כלי בינה מלאכותית כבר מעצבים מחדש את הדרך בה כותבים תוכנה, ואנחנו מאמינים שגישה ששמה את האיכות בעדיפות הראשונה היא המפתח לאימוץ הנרחב שלהם בארגונים גדולים. מפתחים בארגון לא מתחילים מאפס, הקוד שלהם צריך לעבוד בהרמוניה עם עשרות אלפי שורות קוד שכבר נמצאות שם. השילוב של החדש עם הקיים יוצר ערך אדיר, אבל מוביל להרחבה משמעותית של הסיכונים והאתגרים הפוטנציאליים. הפלטפורמה של qodo יודעת לטפל היטב בחששות אלה באמצעות גישת ה”איכות תחילה” עם התמקדות בשלמות ונכונות הקוד. בכך היא סוללת את הדרך לעידן בטוח ואמין יותר של פיתוח תוכנה מבוסס בינה מלאכותית.”

ג’נה זרקר, שותפה בקרן Susa Ventures: “אירועי ההשבתה הדרמטיים שחווינו בחודשים האחרונים מדגישים את הפוטנציאל ההרסני של שגיאות בכתיבת תוכנה. ארגונים אינם יכולים להסתכן באימוץ רמה גבוהה של אוטונומיה של בינה מלאכותית בתהליכי הפיתוח מבלי שיהיו להם את האמצעים לאימות קודם לכן. השקענו ב-Qodo כי הם לוקחים על עצמם פיתוח קוד מתוך מתן קדימות לאיכות. הגישה שלהם מפחיתה סיכונים ומשפרת את האמינות של הקוד, ומספקת החזר ROI וערך מידי לארגונים.”


תמונת כותרת: מייסדי Qodo – מימין איתמר פרידמן ודדי קרדו – קרדיט Omer Hacohen

קרדיט: עומר הכהן

מערכת ניו-טק מגזינים גרופ

תגובות סגורות