העתיד של תקשורת הדור השישי )G6)

עם הופעתה של התקשורת האלחוטית בדור החמישי, בשנת 2019, רמת ביצועים חדשה הגיעה להתקנים הניידים. האימוץ הראשון של הטכנולוגיה שימש לאספקה של פס רחב במכשירים ניידים, כזה שאיפשר לצרכנים להעביר מידע, לשחק ולהתחבר במהירויות גבוהות יותר בהרבה. ככל שהטכנולוגיה התבגרה, היא הפכה להיות מרכיב חשוב של האינטרנט של הדברים (Internet of Things), כשהיא מחברת מכשירים ברשתות גלובליות ומאפשרת יצירה של מפעלים חכמים, חקלאות חכמה ובתים מחוברים.

ייתכן שאנחנו עדיין מתקשים להבין את ההשפעה המלאה שיש לדור החמישי [5G]. אכן, הוא מציע רוחב פס רחב יותר וזמן המתנה (latency) קצר יותר עבור יישומים בטווח רחב של תעשיות, החל בשירותי בריאות וכלה בפיננסים. ועם זאת, הדור הבא של התקשורת האלחוטית כבר בדרך.

הדור השישי [6G] יספק חוויה שונה. שלא כמו הרשתות הקיימות, אלו של הדור הרביעי והחמישי, שמתמקדות בעיקר בתקשורת משופרת, הדור השישי יתקדם אל מעבר לקישוריות פשוטה ויהפוך להיות טכנולוגיה משמעותית בשילוב של מערכות פיסיות, ספרתיות וביולוגיות. כך יתאפשר מימוש של ערים חכמות, אינטליגנציה מלאכותית (AI) מתקדמת ואף ממשקי מוח–מחשב. האינטראקציה בין אנשים ומכונות תהפוך להיות חלק מהמהפכה של הדור השישי. תקשורת מוח ומחשב, חוויות של מציאות סביבה אופפת (סביבה מדומה) (immersive experience) וסביבות שמקושרות באופן מלא, יספקו חוויות סוחפות.

כבר מההתחלה, האינטליגנציה המלאכותית תהפוך להיות תכונה משובצת בתוך תשתית הרשת בדור השישי. כך יתאפשר לרשתות בדור השישי לבצע אופטימיזציה עצמית ותיקונים עצמיים, תוך כדי כוונון דינמי של רוחב הפס, זמן ההמתנה והקצאת המשאבים, בהתבסס על תנאים בזמן אמת. אינטליגנציה מלאכותית תהיה חלק אינטגרלי מהתכנון והפעולה של הרשת, ותהווה מעבר יסודי מטכנולוגיות קיימות שתלויות במערכות חיצוניות לניהול הפונקציות האלו.

הדור השישי יאפשר את הפיתוחים המתקדמים ביותר באוטונומיה של כלי רכב, לרבות מכוניות ללא נהג, כטב”מים (כלי טיס ללא טייס) ורובוטים ניידים אוטונומיים (ARM). מערכות אלו מסתמכות על זמן המתנה ועל קבלת החלטות של אינטליגנציה מלאכותית בזמן אמת כדי לפעול בעולם הממשי.הדור השישי יאפשר שימוש במהירויות נתונים, שלא היו אפשריות בדורות הקודמים של התשתית.

כדי לממש את המהירויות הגבוהות האלו, הדור השישי יפעל בתדירויות של טרה הרץ (THz), שהן גבוהות יותר בהרבה מאלו הקיימות בפסי גלים מילימטריים, שאותם אנו רואים כיום.קפיצה זו בביצועים דרושה להשגת קצבי נתונים גבוהים ביותר, שמגיעים עד 1 טרה סיביות בשנייה. השימוש בתדירויות של THz יציב אתגרים חדשים בפני תשתית הרשתות, לרבות טווח מוגבל וחדירה לבניינים. לכך יידרשו טכנולוגיות מתקדמות כגון משטחים מחזירי אור חכמים, ריבוי כניסות ויציאות (MIMO) וכן, עיצוב אלומות, שיתגברו על מגבלות. בטכנולוגיה הקודמת לא היה צורך לענות על אתגרים אלו בתדירויות גבוהות כאלו.

לתשתית שתהווה את עמוד התווך של הדור השישי יידרשו פתרונות של חיבורים פנימיים שיכולים לספק ליישומים ביצועים גבוהים וזמני המתנה קצרים ביותר, לרבות יישומי C–V2X ו- O–RAN עם יישומים אחרים שמתחילים להופיע. למוצרי הכבלים והמחברים של Samtec יש הישגי עבר מוכחים ביכולתם לספק את הביצועים הנדרשים למערכות של הדור החמישי, ובחברה כבר מתכוננים לשלב הבא של פיתוח.

חברת Samtec מספקת כבר מחברים עם תושבות לחץ בצד פתרונות mezzanine במהירות גבוהה כגון AcceleRate® HD, SEARAY™, NovaRay® או LP Array™. עבור יישומים בצפיפות גבוהה, החברה ממשיכה בפיתוח פתרונות שייכים כדוגמת Magnum RF® ומכלולי כבלים לגלי מיקרו – Nitrowave™ – שלהם יש יציבות מופע ומשרעת (בפאזה ובאמפליטודה).

ייתכן שהשימוש בטכנולוגיית הדור החמישי הקיימת ימשיך להתרחב, אך במקביל אפשר למצוא מידע נוסף על הדרך שבה Samtec פועלת על פיתוח הדור הבא של תשתית תקשורת.

הדף industry application מספק מידע רב על פתרונות מהירים בעלי צפיפות גבוהה של Samtec שמיועדים לרשתות תקשורת נתונים, הדף תקשורת אלחוטית בדור חמישי ושישי חוקר לעומק את הקישוריות הנדרשת לטכנולוגיה הקיימת הזו. הקפד לבקר בקביעות בבלוג של Samtecg כדי לגלות את העדכונים האחרונים על תערוכות, טכנולוגיות חדשות והדגמות שמציגות את הדרך שבה הפתרונות של Samtec יכולים לעזור לך.


 

דייויד פייק ]Pike David], SAMTEC

תגובות סגורות