סיקורסקי, חברה של לוקהיד מרטין, ו-Rain, מובילה בפתרונות טכנולוגיים-אוטונומיים לכיבוי אש ושריפות יער, הדגימו בהצלחה טיסה אוטונומית מלאה של מסוק UH-60 בלקהוק לכיבוי אש. המסוק קיבל הוראות באמצעות אייפד להמריא, לזהות את מיקום וגודל השריפה ולסייע בכיבוי הלהבות על ידי מים בדיוק הנדרש.
ההדגמה, אשר בוצעה ב-29 באוקטובר בסמוך למטה חברת סיקורסקי בקונטיקט, ארה”ב, הציגה את השימוש היעיל במערכת ההטסה האוטונומית Sikorsky MATRIX™ והשילוביות שלה עם מערכת הכיבוי האוטונומית של חברת Rain לכיבוי שריפה קטנה בשלב ההתחלתי שלה.
נציגים מנאס”א, FEMA – הסוכנות הפדרלית לניהול מצבי חירום, DARPA – הסוכנות הצבאית לפרויקטים מחקריים מתקדמים, מחלקות הכיבוי של מחוז לוס אנג’לס ומחוז אורנג’ ונציגים נוספים מארגונים שונים הוזמנו לצפות בהדגמה.
טיסת ההדגמה, אשר ארכה כ-30 דקות, הראתה כיצד באמצעות שימוש באייפד, ניתנו הוראות למסוק לביצוע המשימה: המסוק המריא בצורה אוטונומית, קיבל הוראה לחפש את מקור האש ולהטיל את מטען המים שנשא מעל השריפה ממתלה מטען מיוחד למים באורך 60 רגל. השריפה כובתה על ידי שלוש הטלות מדויקות על אזור השריפה הקטן, בקוטר 12 אינצ’ ובגובה 3-6 אינצ’ – אשר הדגימה את הדיוק הגבוה של המערכת לכיבוי שריפות בצורה אוטונומית. המערכת של Rain ביצעה התאמה מתמדת של נתיב הטיסה לצורך משימת הכיבוי תוך כדי חישובים והוראות להגאי המסוק להתמודד עם רוח צד בעוצמה של 8-10 קשרים בכל הטלה. טייסי ביטחון של סיקורסקי ישבו בתא הטייס של המסוק, עקבו אחר הגאי הטיסה, אך לא נגעו בהם עד לנחיתתו בסוף טיסת ההדגמה.
“סוכנויות ממשלתיות, מפעילי כיבוי אווירי ומשקיעים הגיעו לצפות יחדיו כיצד טיסה אוטונומית המשולבת במערכת כיבוי אוטונומית מסייעות יחדיו בכיבוי אש אווירי”, כך אמר מקסוול ברודי, מנכ”ל Rain. “עלויות שריפות היער והחורש בארה”ב לבדה עומדות על 390 מיליארד דולר בשנה, וגורמי סיכון נוספים מעלים את אומדן הנזקים ב-30% עד שנת 2030. אנו מצפים להראות למקבלי ההחלטות כיצד פלטפורמה מוטסת אוטונומית יכולה לסייע בכיבוי אש בשלב מוקדם, או להמשיך את מאמצי הכיבוי גם לתוך הלילה, בתנאי מזג אוויר של עשן ומערבולות, המגבילים טיסות כיבוי מאוישות”.
“שילוב מערכות המשימה האוטונומיות לכיבוי שריפות של Rain יחד עם מסוק הבלקהוק או הפיירהוק האוטונומי מאפשר להילחם בשריפות היער עוד בשלבים הראשוניים שלהן, עוד לפני ההתפשטות ואובדן השליטה”, מציין איגור צ’רפינסקי, מנהל תחום החדשנות בפרויקט מטעם לוקהיד מרטין-סיקורסקי. “העבודה המשותפת בפרויקט, שארכה מעל שנה, מאפשרת לשתי החברות להדגים כיצד ניתן לשלב יכולות למלחמה באש בתנאים מאתגרים”.
קרדיט: לוקהיד מרטין-סיקורסקי