החברה מצטרפת לתוכנית Pledge 1% לפילנתרופיה תאגידית במודל ארוך טווח. תוכנית האימפקט של החברה תכלול גם הרחבה של פעילויות ההתנדבות של העובדים, תוכניות תמיכה בסטארט-אפים והנחות על מוצרי החברה עבור עמותות ללא כוונות רווח
ענקית הפינטק והתשלומים הבינלאומיים Airwallex, בעלת פלטפורמה גלובלית לתשלומים ושירותים פיננסיים שנכנסה לשוק הישראלי בשנה שעברה, השיקה את Airwallex Impact, תוכנית אימפקט גלובלית רבת עוצמה שבמסגרתה היא מתחייבת להקצות 1% ממשאבי החברה למיזמים פילנתרופיים. המשאבים שיוקצו כוללים משאבי זמן של העובדים, הכנסות ומוצרים שייתרמו לקהילת החדשנות.
איירוולקס מצטרפת במהלך זה לחברות טכנולוגיות גלובליות מובילות המשתתפות בתוכנית Pledge 1% ובכללן Atlassian, Canva, Airbnb, Okta, Reddit, Salesforce. בעקבות ההצטרפות ל-Pledge 1% וההקצאה של 56 מיליון דולר שהם כ-1% משוויה של איירוולקס כיום – החברה גיבשה מודל פעולה בר קיימא ומתמשך בתחום הפילנתרופיה הארגונית שלה. ההקצאה הכספית הנוכחית תגדל ככל שהחברה תצמח והיא מהווה בסיס לתרומה גדולה יותר בתחום ההשפעה החברתית. הפעילות החדשה מתווספת לשורה של תרומות שהחברה נתנה וביניהן: 3 מיליון דולר אוסטרליים לאוניברסיטת מלבורן שמימנו מלגות ל-43 סטודנטים, 40% מהם נשים ו-56% מהם סטודנטים מרחבי העולם. נוסף על כך, איירוולקס נתנה סיוע פיננסי בשווי 150,000 דולר ל-65 סטודנטים עבור הוצאות שוטפות שלהם במהלך הלימודים. הסטודנטים הללו הצטרפו לקהילת איירוולקס במגוון דרכים. בשנתיים מאז השקת התוכנית עובדי החברה תרמו 400 שעות לסטודנטים הללו שבמהלכן ליוו אותם בהתמחות בחברה והדריכו בהדרכות פורמאליות.
תוכנית Airwallex Impact תרחיב את ההיקף של פעילות זו באמצעות שותפויות פילנתרופיות ותתמוך בדור הבא של משקיעים ויזמים באמצעות מלגות, מימון הדרכות וחממות של סטארט-אפים. במקביל לפעילות הפילנתרופית, תוכנית האימפקט של איירוולקס תעניק סל של משאבים לקהילת החדשנות באמצעות תוכניות הדרכה בהשתתפות עובדיה, באמצעות תוכנית הסטארט-אפים של החברה ומימון הנחות למוצרים נבחרים עבור עמותות ללא כוונות רווח. תוכנית אחרונה זו ממומנת על ידי הפעילות המסחרית של החברה.
תוכנית איירוולקס לסטארט-אפים עבור יזמים ומייסדי חברות הושקה בספטמבר 2023, מיושמת באוסטרליה, סינגפור והונג קונג ותושק החודש בניו זילנד. עד היום הצטרפו לתוכנית 20,000 סטארט-אפים והם נהנים ממאמצי החברה לחזק את אקו-סיסטם קהילת הסטארט-אפים באמצעות מענקים של שותפים, אירועי נטוורקינג ומשאבים נוספים שמותאמים לצרכים של יזמים. עד היום ארחה איירוולקס 50 אירועים שמטרתם טיפוח ההצלחה של סטארט-אפים
החברה מתכננת להרחיב את התוכנית ברחבי העולם במשך השנתיים הקרובות. פעילות גלובלית זו מתבססת על ניסיונה המוכח של איירוולקס בהדרכה וטיפוח של קהילות סטארט-אפים באוסטרליה. בשנים האחרונות סייעה איירוולקס לשבור מחסומים שעמדו בפני יזמים באמצעות שיתוף ידע, גישה להון, כולל מימון הדרכות בחממת Techstars אוסטרליה ומענקים לסטארט-אפים בשלבים מוקדמים בתחומי ה-AI והפינטק שנועדו להאיץ את צמיחתם.
“החל משנת 2025 כל 1,600 עובדי איירוולקס יתרמו שלושה ימי עבודה לפעילויות התנדבות, היקף של כ-1% מזמן העבודה שיוקדש לפעילות קהילתית”, אמר אור ליבן, מנכ”ל Airwallex באזור ישראל והמזרח התיכון. “שניים מתוך שלושת הימים הללו יוקדשו לפעילויות במסגרת יוזמות תוכנית האימפקט של איירוולקס ויום אחד יוקדש לפעילות בעמותה ללא כוונות רווח שכל עובד יבחר. כמו כן, באמצע שנת 2025 איירוולקס תשיק תוכנית שבמסגרתה עמותות ללא כוונות רווח נבחרות יוכלו להשתמש במוצרי החברה במחיר מופחת. גם שלוחת Airwallex בישראל מתכוונת להיות מעורבת בתוכנית כדי לתמוך באקו-סיסטם המקומי”.
ענקית הפינטק הגלובלית Airwallex עיבדה טרנזקציות בנפח של קרוב ל-500 מיליון דולר בשנה הראשונה לפעילות בישראל. ברבעון הראשון של 2024, הכנסות החברה בישראל צמחו בשיעור שנתי של 129% ונפח הטרנזקציות גדל ב-51%. נכון לאוגוסט השנה, Airwallex העולמית עיבדה טרנזקציות בנפח של יותר מ-100 מיליארד דולר בשנה, עלייה של 73 אחוזים משנה לשנה. Airwallex ממשיכה לרשום גידול בנפחי הפעילות בכל המוצרים שלה, כולל סליקה, מט”ח, העברות והנפקות כרטיסים, תשלומים מוטמעים (embedded finance), וקצב הכנסות שנתי (annual run rate) של כ-500 מיליון דולר. הישגים אלו מגיעים לאחר שהחברה עברה לתזרים מזומנים חיובי בסוף 2023 – תוצאה של התאמה מוצלחת של מוצריה לשוק, תשתית גלובלית ענפה והתרחבות מתמדת לשווקים נוספים.
קרדיט צילום: Airwallex