לאחר כעשור ללא מחשב על ישראלי: Israel-1 מבית NVIDIA נכנס לדירוג TOP500 של מחשבי העל העוצמתיים בעולם

מחשב העל המהיר ביותר במדינה, שמונע על ידי פלטפורמת NVIDIA Spectrum-X שפותחה בישראל, הוא מחשב העל הישראלי הראשון ברשימה אחרי קרוב לעשור – כך נחשף בכנס SC24 באטלנטה. עוד הכריזה NVIDIA בכנס כי תסייע לגוגל בהאצת התכנון של מעבד קוונטי והציגה כלים חדשים לשיפור החיזוי של אירועי מזג אוויר קיצוניים ולפיתוח תאומים דיגיטליים תעשייתיים

Israel-1, מחשב העל העוצמתי ביותר בישראל, מדורג במקום ה-34 ברשימת TOP500 של מחשבי העל המהירים ביותר בעולם שנחשפה היום בכנס הבינלאומי למחשוב עתיר ביצועים (SC24) לשנת 2024 באטלנטה, ג׳ורג׳יה. זוהי ההופעה הראשונה של Israel-1, שהוכרז בשנת 2023, ברשימת TOP500, והיא מייצגת את הדירוג הגבוה ביותר של מחשב-על ישראלי מזה שני עשורים. כמו כן, Israel-1 הוא מחשב העל הישראלי הראשון שמדורג ב-TOP500 אחרי קרוב לעשור.

Israel-1 הוכרז בתערוכת Computex בשנת 2023 כתבנית לבניית מחשבי-על על בסיס פלטפורמת התקשורת NVIDIA Spectrum-X, וכפלטפורמה למחקר ופיתוח פנימיים ועבודה עם שותפים. בנובמבר 2023 הודיעה NVIDIA על השלמת השלב הראשון בהקמתו ועל זמינותו לשימוש צוותי המחקר והפיתוח בחברה לצד שותפים נבחרים.

״ Israel-1הוא מנוע צמיחה שמניע חדשנות ומסייע להציב את האקוסיסטם הישראלי בחזית מהפכת הבינה המלאכותית״, אמר גלעד שיינר, סגן נשיא בכיר ל-Networking ב-NVIDIA, ״אנחנו מצפים בכיליון עיניים לראות את כל התגליות המדעיות, החידושים הטכנולוגיים וההמצאות פורצות הדרך שהוא יעזור להביא לעולם״.

ה-Cluster (אשכול המחשבים) שהוגש ל-TOP500 מורכב מ-117 מערכות HGX H100 שסופקו על ידי Dell Technologies וכוללות 936 מעבדים גרפיים (GPUs) מדגם H100 80GB. הוא מואץ על ידי פלטפורמת התקשורת NVIDIA Spectrum-X, המשלבת בין מתג האת׳רנט NVIDIA Spectrum-4 לבין שבבי NVIDIA BlueField-3 SuperNIC.

פלטפורמת התקשורת NVIDIA Spectrum-X, שפותחה במרכז המחקר והפיתוח של NVIDIA בישראל, מיוצגת כעת ברשימת TOP500 על ידי שתי מערכות, Israel-1 ומחשב העל ״GMO GPU Cloud״ של ספקית שירותי הענן היפנית GMO.

Israel-1 משלב 256 מערכות HGX H100 עם 2,048 מעבדים גרפיים (GPUs) מדגם H100 80GB ובהם יותר מ-34 מיליון ליבות CUDA ומעל למיליון ליבות Tensor מהדור הרביעי, כמו גם 2,560 שבבי NVIDIA BlueField-3 DPU ו-SuperNIC, ועשרות מתגים מדגם Spectrum-4. בהמשך, צפוי Israel-1 להיות זמין עבור האקוסיסטם המקומי כחלק משירות מחשוב העל לבינה מלאכותית NVIDIA DGX Cloud, ולספק לו גישה לתשתית AI עוצמתית באמצעות הענן.

אנבידיה מאיצה את תכנון החומרה הקוונטית של גוגל

עוד הודיעה NVIDIA בכנס SC24 כי היא עובדת עם Google Quantum AI, קבוצת המחשוב הקוונטי של גוגל, על האצת התכנון של החומרה הקוונטית העתידית של החברה באמצעות סימולציות שמונעות על ידי NVIDIA CUDA-Q. פלטפורמת המחשוב ההיברידית של NVIDIA ומחשב העל NVIDIA Eos מאפשרים לגוגל לבצע סימולציות של ההיבטים הפיזיים של מעבדים קוונטיים, במטרה להתגבר על תופעת ה״רעש״ שמגבילה את מספר הפעולות שהם יכולים לבצע ברציפות.

באמצעות CUDA-Q ומחשב העל Eos, שמורכב מ-1,024 מעבדים גרפיים (GPUs) מדגם H100, יכולה גוגל לבצע סימולציות מקיפות ומציאותיות של מעבדים קוונטיים עם 40 קיוביטים (יחידות החישוב הבסיסיות במחשוב קוונטי) – הסימולציות הגדולות בהיקפן מסוג זה. פלטפורמת CUDA-Q מאפשרת לבצע את התהליכים האלה בשבריר מהעלות והזמן שהיו נדרשים להם קודם לכן, עם קיצור של זמני הסימולציה משבוע לדקות ספורות. לקריאת ההודעה המלאה.

NVIDIA הכריזה בכנס גם על Blueprint חדש לפלטפורמת NVIDIA Omniverse שמאפשר למפתחות תוכנה לסייע ללקוחות בתחום ההנדסה בעזרת מחשב (Computer-Aided Engineering) לפתח תאומים דיגיטליים עם אינטראקטיביות בזמן אמת עבור עולמות התעופה, הרכב, הייצור, האנרגיה ועוד. הכלי החדש מאפשר לצמצם את עלויות הפיתוח ואת צריכת האנרגיה ולהגיע עם פיתוחים חדשים לשוק בפרק זמן קצר יותר.

אחד היישומים הראשונים של ה-Blueprint יהיה סימולציה ממוחשבת של דינמיקת זורמים (CFD), שמאפשרת לחקור, לבחון ולשפר באופן וירטואלי עיצובים של מכוניות, מטוסים, ספינות ומוצרים רבים נוספים. במסגרת SC24, ולראשונה אי פעם בתעשייה, NVIDIA וחברת Luminary Cloud מדגימות לבאי הכנס מנהרת רוח וירטואלית שמיועדת לסימולציה והמחשה של דינמיקת זורמים בזמן אמת, ומאפשרת לבחון מהירויות משתנות ואף להחליף את דגם הרכב שנמצא בתוך המנהרה. לקריאת ההודעה המלאה.

NVIDIA הציגה בכנס גם שני מיקרו-שירותים חדשים של NVIDIA NIM שיכולים להאיץ פי 500 את המהירות של מודלים לחיזוי שינויי האקלים באמצעות Earth-2, תאום דיגיטלי של כדור הארץ שנבנה על ידי החברה. המיקרו-שירותים החדשים,  CorrDiff NIM ו-FourCastNet NIM, יאפשרו לחברות בתחום האקלים להאיץ ולשפר את רמת האיכות והדיוק של התחזיות שלהן לגבי אירועי מזג אוויר קיצוניים. לקריאת הבלוג המלא.

הכרזות נוספות של NVIDIA בכנס SC24:

  • NVIDIA ALCHEMI, מיקרו-שירות חדש של NVIDIA NIM, יאיץ את המחקר לפיתוח חומרים כימיים חדשים שיסייעו להתגבר על חלק מהאתגרים המשמעותיים ביותר בעולם, בהם אחסון אנרגיה ושיקום סביבתי.
  • ספריית המחשוב המואץ NVIDIA cuPyNumeric תסייע למדענים וחוקרים לחלץ תובנות מכמויות אדירות של נתונים, גם בלי שום ידע בתחום מדעי המחשב. לקריאת הבלוג המלא.
  • Argonne National Laboratory, Flagship Pioneering, Terray, Weights & Biases ועשרות ארגונים נוספים מתחומי הביו-טק והבינה המלאכותית מאמצים את NVIDIA BioNeMo, פלטפורמת קוד-פתוח לגילוי תרופות והאצת תכנון מולקולות. לקריאת ההודעה המלאה.
  • פוקסקון, יצרנית האלקטרוניקה הגדולה בעולם, משתמשת בפלטפורמת NVIDIA Omniverse על מנת לעמוד בביקוש לשבבי Blackwell של NVIDIA ולהעמיד לפעולה את קווי הייצור שלה בארה״ב, מקסיקו וטייוואן בהקדם האפשרי. לקריאת הבלוג המלא.
  • NVIDIA הכריזה גם על NVIDIA H200 NVL PCIe, מעבד גרפי (GPU) חדש ממשפחת Hopper עם עיצוב אידיאלי לארונות שרתים ארגוניים בהספק נמוך עם קירור אוויר. לקריאת הבלוג המלא.

קרדיט: NVIDIA

ניו-טק מגזין בע"מ

תגובות סגורות