משב רוח רענן

משרד ההגנה האמריקני מחפש כל העת חידושים טכנולוגיים כדי לסגור פערים מבצעיים שלו, במיוחד לנוכח שלוש הזירות עימן הוא מתמודד בשנה האחרונה : המזרח התיכון, אוקראיינה ואוקיינוס הפסיפי. שני פתרונות מעניינים כאלה הוצגו לאחרונה: מל”ט חסין שיבוש GPS שפותח בתוך יממה וטיל נגד ספינות שמוזיל את עלות הייצור ב 90%.

שיבוש אותות GPS הפך לאחד מכלי הנשק הנפוצים בלוחמה אלקטרונית נגד נשק מדויק, רחפנים ומל”טים. במלחמה האחרונה בישראל מרגישים את זה היטב בשטחים נרחבים ברחבי הארץ. התעשייה הביטחונית כדרכה תמיד מפתחת נשק ומיד יש מי שמפתח נשק נגדי. כך זה היה עם טילי הנ”ט למשל. עובי השריון של הטנק נלך וגדל עם השנים עד לנקודה מסוימת שזה הכביד מאד על ופגע ביכולת התנועה של הטנק. במקביל התנהל תהליך פיתוח של  טילי הנ”ט שהפכו לחודרים יותר. כך נולדה מערכת ההגנה מפני טילים הישראלית מעיל רוח, ומאוחר יותר המתחרה שלה חץ דורבן, שפוגעות בטיל הנ”ט לפני הפגיעה ברכב המשוריין.  אותו תהליך בדיוק מתרחש כיום בעולם הנשק המדויק, בעולם מחפשים פתרונות שונים לעקוף את שבשי ה GPS או לחילופין לפתח טכנולוגיות שאינן תלויות ביכולת ניווט לוויינית.

פתרון כזה הוצג בתחילת 2024 על יד צוות של שלושה מפתחים שחברו להאקטון בן כמה שבועות כדי לפתור את הבעיה ונחשף בכתבה שפורסמה במגזין DEFENCE ONE  בחודש אוגוסט האחרון.  איאן לאפטי מפתח בינה מלאכותית בן 24 פגש בסן פרנסיסקו מספר בוגרי מלחמה אוקראינים שהגיעו למצוא פתרונות טכנולוגים זולים ומהירים לצרכי הצבא. מתברר שלאוקראינה יש מחסור מתמשך בפגזי ארטילריה, ואת הרחפנים והמל”טים המתאבדים ניתן לשבש בקלות על יד חסימות GPS. בתום יממה אחת בלבד של מחקר השלושה פיתחו מל”ט קטן במחיר שנשמע דמיוני, 500 דולר. המל”ט הזה שמיוצר בטכנולגיית D3 הוא  בעל יכולת ניווט עצמאית ללא הסתמכות על אותות GPS. הפתרון מסתמך על למידת מכונה שמשווה בין תמונה בזמן אמת שמצלם המל”ט בזמן המעוף (בעזרת מצלמה שמוצבת עליו) למסד נתונים גאוגרפים על בסיס מפות של גוגל.

“ניתן לדחוס בכרטיס זיכרון SD קטן של 256 ג’יגה בייט אזור של יותר מ 10,000 ק”מ מרובע”, סיפר לאפטי לכתב המגזין פטריק טאקר. “אחר כך ההתאמה של יחידת החישוב הקטנה לכל פלטפורמה מוטסת יכולה לארוך שעות ספורות בלבד”.

הפתרון הזה משך מיד את תשומת הלב של פיקוד הכוחות המיוחדים של ארצות הברית, שמבקש לבחון את המל”ט הזה בתרחישים מבצעיים. “אנחנו נמצאים בתהליך של בדיקת המערכת לגבהים שונים ומהירויות משתנות. אלה דרישות של מתארים מבצעיים אמיתיים, אבל על פניו זה לא נראה כמשהו בלתי פתיר”, אומר לאפטי.

אחת הבעיות שהתעוררו בשיחות עם נציגים אוקראינים לגבי המערכת, היא מראה הקרקע שמשתנה. בשל העובדה שבתים רבים נהרסים, כמו גם כבישים ותשתיות, התמונות שנמצאות במסד הנתונים של גוגל אינם מעודכנים, ולכן אם מכוונים את המל”ט לכיוון בית מסויים והוא לא קיים יותר, הוא יכול לאבד כיוון. פתרון אפשרי לבעיה הזו הוא סריקה רחבה של תא שטח עד מציאת נקודת התמצאות ברורה. צריך להדגיש שהבעיה הזו של התכסית המשתנה קיימת בעיקר במלחמה עצימה, ופחות בפעולות נקודתיות של סיכולים ממוקדים או פגיעה בתשתיות גדולות.

תמונה: ניסוי הטיל של Industries Ares
צילום: Management Combinator Y

ההאקטון הזה שנערך בחסות מספר חברות טכנולוגיה בעמק הסיליקון מייצג מגמה חדשה במשרד ההגנה האמריקני, של פניה לשוק האזרחי כדי לקבל רעיונות חדשים, זולים יותר, מהירי פיתוח ובעיקר פורצי דרך. פטריק טקאר מזכיר במאמר שלו לדוגמה את חברת Ares Industries שמפתחת טילי שיוט זולים. באתר החברה נכתב כי היא שמה לה למטרה לפתח טילים בשווי של 3 מיליון דולר בעלות של 300,000 דולר. על פי הודעת החברה היא נמצאת כבר בסדרת ניסויים מבצעיים של הטיל במתקן אימונים במדבר מואבי במערב ארצות הברית. Ares Industries נמצאת תחת חממת הסטארט אפ  Y COMBINATOR (מהמשקיעות הראשונות ב AIRBNB)  שהחלה בשנים האחרונות להשקיע גם בחברות ביטחונות. תאריך היעד של החברה למסירת הטיל המבצעי הראשון לסדרת ניסוי אצל הלקוח (לא מפורט מי הלקוח אבל ההערכה היא כי מדובר בצבא האמריקני)   הוא אמצע השנה הבאה. כיום טילי השיוט בזירה הימית הם במשקל ממוצע של כ 1300 ק”ג, בעוד שהטיל של Ares Industries  אמור לשקול 136 ק”ג. החברה מכוונת את המוצר לזירה האינדו פסיספית המתפתחת מול סין, מתוך הנחה שעיקר הלחימה שם תהיה ימית, וארצות הברית תיקלע מהר לחוסר בטילי ים -ים, בשל ריבוי המטרות.

” כיום טילי ים – ים הם טילים כבדים שנועדו לפגוע ולהטביע ספינות ענק, משחתות ונושאות מטוסים. אין טעם לבזבז טילים כאלה על פריגטות וספינות סיור קטנות יותר”, כתב ג’ארד פרידמן מייסד Ares Industries בחשבון ה X  שלו. “צריך לזכור שלארסנל הסיני נוספו גם כלים בלתי מאוישים רבים, ולכן לא הגיוני להשמיד כלים בשווי של 200,000 דולר עם טיל בשווי של 3 מיליון דולר”.


תמונת כותרת: איור של טיל ים – ים חדש
איור: Industries Ares

אמיר בר-שלום

תגובות סגורות