חדשות היום

הסתיים מחזור נוסף של תוכנית לימודי AI של הרשות לפיתוח הגליל וחברת Kaleidoo מבית בינת

השר וסרלאוף: ״נביא לגליל עוד צעירים בכדי לחזק את החוסן הלאומי של ישראל״. מנכ״ל בינת תקשורת: ״זוהי דרכו של יהודה זיסאפל ז״ל, לחזק את העשייה הטכנולוגית בנגב ובגליל״

בטקס חגיגי שנערך בשבוע שעבר, בנוכחות שר הנגב, הגליל והחוסן הלאומי, יצחק וסראלוף, הסתיים המחזור השני של תוכנית ההכשרה ללימודי מדע נתונים ובינה מלאכותית של הרשות לפיתוח הגליל וחברת Kaleidoo מבית בינת תקשורת מחשבים. במחזור הנוכחי השתתפו 16 משתתפים ומשתתפות, כולם תושבי הגליל — מחציתם נשים, ובהם ארבעה דרוזים ולוחמים משוחררים.

התוכנית, שנועדה לחזק את ענף ההייטק בגליל, התקיימה לאורך כשבעה חודשים בפארק הייטק צפון ליד כרמיאל. בתוכנית השתתפו בוגרי ובוגרות תואר ראשון במדעי המחשב או ההנדסה, שלמדו במסגרתה על ביג דאטה, למידת מכונה, למידה עמוקה ועוד. משתתפי התוכנית קיבלו מלגה, וכעת, עם סיום התוכנית תינתן להם הזדמנות להשתלב בעבודה בפרויקטים מובילים בחברת Kaleidoo, המתמחה בפיתוח מוצרים מתקדמים ופתרונות מקצה לקצה מבוססי בינה מלאכותית ודאטה. בוגרי המחזור הראשון של התוכנית כבר השתלבו בתפקידים שונים בחברת Kaleidoo ובחברת רפאל.

שר הנגב, הגליל והחוסן הלאומי, יצחק וסראלוף אמר כי לאור ההצלחה של התוכנית, ייפתח מחזור נוסף בעתיד:

״חשוב לנו במשרד להשאיר בגליל אוכלוסייה חזקה וצעירה, ולהביא לכאן עוד צעירים ולייצר להם תעסוקה איכותית, בכדי שייחזקו את החוסן הקהילתי והלאומי של ישראל״. השר פנה לבוגרי ההכשרה ואמר כי ״העולם מתקדם לעבר בינה מלאכותית, אבל ההכשרה הכי חשובה היא איך תיתנו את הנשמה שלכם לעולם המקצועי אליו אתם נכנסים, כך שנביא את העולם לא רק לקדמת ההייטק, אלא לקדמת האנושיות״.

אלון בן צור, מנכ״ל בינת תקשורת מחשבים, הוסיף כי “אנו נמצאים בתקופה של שינויים טכנולוגיים דרמטיים והזדמנויות חסרות תקדים. מהפכת הבינה המלאכותית אינה רק התקדמות טכנולוגית, אלא טרנספורמציה שמשפיעה על כל תחומי החיים – ביטחון, כלכלה, חברה וטכנולוגיה. AI מאפשרת שיפור וייעול תהליכים, יצירתיות והובלת חדשנות, אך לצד ההזדמנויות, יש לשמור על איזון, להבטיח שימוש אתי בטכנולוגיה ולהגן על ערכים אנושיים בתהליך”. הוא הוסיף כי ״התוכנית ממשיכה את דרכו של יהודה זיסאפל, מייסד קבוצת רד־בינת שנפטר השנה. ליהודה היה חשוב לקדם את העשייה הטכנולוגית גם בפריפרייה וכך פעלנו בשנים האחרונות במהלכן קיימנו הכשרות מקצועיות בנגב ובגליל ואפשרנו לתושבי האזור ללמוד ולעבוד במקצועות טכנולוגים מבוקשים״.

מנכ״ל ומייסד קליידו, יודי בר און, ציין כי ״בינה מלאכותית היא תחום טכנולוגי מורכב שמתקדם בקצב מהיר, והיכולת ללמוד את הטכנולוגיות הקיימות ולעסוק בהן היא קריטית. זוהי תקופה מאתגרת עבור ג׳וניורים למצוא עבודה בתעשיית ההייטק, ולכן תוכנית ההכשרה שמשלבת אפשרות להשתלב בתעשייה היא כה חשובה. אנחנו נמשיך לחזק, ליצור ולהגדיל את התעשייה והתעסוקה בצפון הארץ״.

רם לוינסון, מנכ”ל פארק הייטק צפון, הוסיף: “סיומו המוצלח של קורס ה-AI בפארק הייטק צפון מהווה אבן דרך משמעותית בחזון שלנו לחיזוק ההייטק הצפוני ולפיתוח ההון האנושי באזור. הכשרת מהנדסות ומהנדסים בתחום זה מאפשרת לחברות בפארק לגייס ג’וניורים מוכשרים ומשמשת כמודל לשיתוף פעולה שאנו שואפים להרחיב עם חברות נוספות. החזון שלנו הוא להביא 5,000 מקומות תעסוקה בתחום ההייטק לגליל המערבי ולהרחיב את כמות המשרות הטכנולוגיות בצפון תוך קידום הפריפריה בתחומים אלו. אנו מקווים שחברות נוספות יפנו לפלטפורמה הייחודית הזו, יגייסו בוגרים ויבססו את פעילותן בגליל, ובכך נגדיל את מספר חברות ההייטק בפריפריה ואת ההיצע, תוך תרומה לחיזוק התעשייה בצפון״.


קרדיט: בינת תקשורת מחשבים

מערכת ניו-טק מגזינים גרופ

תגובות סגורות